ÇEVRE - 07 Şubat 2026 Cumartesi 15:17

Antalya’da bir gün arayla iki mevsim: Dün sağanak ve fırtına, bugün deniz keyfi

A
A
A
Antalya’da bir gün arayla iki mevsim: Dün sağanak ve fırtına, bugün deniz keyfi

Antalya’da dün etkili olan sağanak ve şiddetli rüzgarın ardından bugün kentte güneşli hava hakim oldu. Hava sıcaklığının 17 dereceye yükselmesiyle birlikte hafta sonunu fırsat bilen vatandaşlar Konyaaltı Sahili’ne akın etti.


Antalya’da etkili olan şiddetli rüzgar ve sağanak yağışın ardından bugün hava açtı. Yağışların sona ermesiyle birlikte kent merkezinde hava sıcaklığı 17 dereceyi gösterirken, yüzünü gösteren güneş bahar havası yaşattı.


Hafta sonu tatilini ve güneşli havayı fırsat bilen Antalyalılar, kentin en yoğun noktalarından biri olan Konyaaltı Sahili’ne akın etti. Kimi vatandaşlar sahilde güneşlenip denizi izlerken, bazıları sahil bandında uzun yürüyüşler yaptı. Deniz suyu sıcaklığının 17 dereceye ulaşmasıyla birlikte dalgalarla oynayan ve denize girenler dikkat çekerken, sahil boyunca olta atan balıkçılar da görüntülendi.


Özellikle Varyant mevkiinde deniz manzarasını izleyen vatandaşlar güzel havanın keyfini çıkarırken, yağışlı havanın ardından güneşi değerlendirmek için sahile gelen Azad Yüksel, "Önce büyük bir sel vardı, şimdi hava güzel, gayet sıcak" ifadelerini kullandı.



Antalya’da bir gün arayla iki mevsim: Dün sağanak ve fırtına, bugün deniz keyfi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tunceli Tunceli’de kira tartışması silahlı kavgaya dönüştü: 1 yaralı Tunceli’de bir iş yerinde kira artışı nedeniyle çıkan tartışmada mülk sahibi silahla yaralandı, şüpheli ve yardım edenler gözaltına alındı. Tunceli’nin Atatürk Mahallesi’nde bulunan bir işyerinde kira artışı nedeniyle çıkan tartışma, silahlı kavgaya dönüştü. Olayda mülk sahibi yaralanırken, şüpheli şahıs ile kaçmasına yardım edenlerin kısa sürede yakalandığı bildirildi. Yaralının hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenilirken, olayla ilgili adli sürecin titizlikle sürdürüldüğü belirtildi. Tunceli Valiliği tarafından konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, "07.02.2026 günü saat 13:43 sıralarında ilimiz Atatürk Mahallesi’nde bulunan bir işyerinde meydana gelen Silahla Kasten Yaralama olayı ile ilgili olarak Tunceli İl Emniyet Müdürlüğümüzce derhal çalışma başlatılmıştır. Yapılan ilk tespitlere göre; işletmeci M.Ç. ile işyerinin mülk sahibi İ.T. arasında kira artışı nedeniyle çıkan tartışmanın büyümesi üzerine, işletmeci M.Ç. tarafından tabanca ile ateş edilmesi sonucu İ.T. isimli şahıs yaralanmıştır. Yaralı şahsın hayati tehlikesinin bulunmadığı anlaşılmış olup, olayı gerçekleştiren şüpheli şahıs ve şüpheli şahsın kaçmasına yardım ve yataklık edenler Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerimizce kısa sürede yakalanarak gözaltına alınmıştır. Konu ile ilgili adli tahkikat titizlikle sürdürülmektedir" ifadelerine yer verildi.
İstanbul Özdemir Bayraktar’ın yaşam öyküsü belgesel oldu Baykar’ın kurucusu Özdemir Bayraktar’ın ilham veren hayat hikâyesi, "Özdemir Bayraktar | Bu Dünyadan Bir Akıncı Geçti" belgeseliyle ekrana taşındı. Bayraktar’ın hayatından önemli tanıklıklar ve ilk kez gün yüzüne çıkan arşiv görüntüleriyle hazırlanan belgesel, Baykar’ın YouTube kanalı ve çeşitli dijital platformlarda yayına girdi. Proje kapsamında hazırlanan kitap çalışması da belgeselle eş zamanlı olarak yayınlandı. Milli Teknoloji Hamlesi idealinin öncü ismi ve Baykar’ın kurucusu merhum Özdemir Bayraktar’ın hayatı ve mücadelesini konu alan "Özdemir Bayraktar | Bu Dünyadan Bir Akıncı Geçti" belgeseli yayınlandı. Baykar tarafından Özdemir Bayraktar’ın aziz hatırasına hazırlanan belgesel, ömrünü tam bağımsız Türkiye hayaline vakfeden Bayraktar’ın pes etmeyen karakterini ve Türkiye’nin makûs talihini değiştiren SİHA serüvenindeki bürokratik ve askeri mücadeleyi tüm detaylarıyla gözler önüne seriyor. Çekimler 3 yıl sürdü Belgesel projesi üç yıl süren titiz bir çalışmanın ardından tamamlandı. İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya’da gerçekleştirilen çekimlerde, geniş içerikli bir arşiv taraması yapılarak Özdemir Bayraktar’ın daha önce hiç yayınlanmamış görüntüleri ilk kez izleyiciyle paylaşıldı. Belgeselde, Bayraktar Ailesi’nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki askeri üslerde, askerlerle birlikte yürüttükleri zorlu SİHA çalışmaları farklı yönleriyle detaylı bir şekilde aktarıldı. Mücadelesini tanıkları anlattı Türkiye’nin farklı illerinde gerçekleştirilen çekimlerde 47 önemli isim röportajlarıyla belgeselde yer aldı. Dönemin üst düzey askerleri, bürokratları, siyasetçileri, yakın arkadaşları ve ailesi, Özdemir Bayraktar’ın Türkiye’de SİHA geliştirme mücadelesine ve bu süreçte karşılaşılan engellere nasıl göğüs gerdiğine dair şahitliklerini anlattılar. Belgesel girişimcilere ilham olacak ısrarlı bir mücadelenin anatomisini yakın tarihin önemli tanıklarıyla birlikte işliyor. Kitap eş zamanlı yayınlandı Belgeselle aynı ismi taşıyan ve Özdemir Bayraktar’ın hayatını derinlemesine ele alan "Özdemir Bayraktar | Bu Dünyadan Bir Akıncı Geçti" kitabı da okuyucuyla buluştu. Kitap projesi belgeselle birlikte Milli Teknoloji Hamlesi’nin tarihsel dökümü niteliğini taşıyor. Titiz bir arşiv çalışması sonucunda hazırlanan kitapta, tıpkı belgeselde olduğu gibi ilk kez gün yüzüne çıkan fotoğraflar ve tarihi dokümanlar yer alıyor. Baykar’ın Youtube kanalında yayında Belgesel bugün Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi’nde medya, sanat, spor ve iş dünyasından davetlilerin katılımıyla gerçekleştirilen özel gösterimle birlikte Baykar’ın YouTube kanalında izleyiciye açıldı. Küresel izleyici kitlesi için İngilizce, Arapça, Rusça ve Ukraynaca altyazı desteğiyle sunulan yapıma, ilerleyen süreçte yeni dil seçenekleri de dâhil edilecek. TRT Belgesel ekranlarında da seyirciyle buluşacak olan belgeseli, dijital platformlar D-Smart GO, Tabii, TV+ ve Tivibu’nun yayın kütüphanelerinden de izlemek mümkün olacak.