POLİTİKA - 25 Haziran 2025 Çarşamba 16:06

Antalya’da sağlıklı kentleşme için iş birliği

A
A
A
Antalya’da sağlıklı kentleşme için iş birliği

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şubesi arasında, Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan "Sağlıklı Kentleşme, Nitelikli Yapılaşma, Kültürel, Tarihi ve Doğal Çevre Değerlerinin Korunarak Geliştirilmesi İçin Ortak Teknik İş Birliği Protokolü" imzalandı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "Bu protokol yalnızca bir belge değil, planlı, kurallı ve kimlikli kentleşme hedefimize atılmış somut bir adımdır" dedi.


Antalya Büyükşehir Belediyesi ile İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi arasında, sağlıklı kentleşme ve depreme dayanıklı yapılaşma hedefiyle teknik iş birliği protokolü imzalandı. Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan protokolün tanıtımı, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde düzenlenen basın toplantısıyla yapıldı.



"Antalya’yı ortak akılla yönetiyoruz"


Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, protokolün sadece bir belge olmadığını belirterek, "Planlı, kurallı, kimlikli kentleşme hedefimize atılmış somut bir adımdır. Bu iş birliği ile bilimsel, teknik ve kamusal sorumluluk anlayışının kurumsallaşmasını hedefliyoruz. Bu protokol; afetlere dayanıklı yapıların teşviki, mühendislik hizmetlerinin kalite standartlarının yükseltilmesi, sürdürülebilir altyapı ve üstyapı projelerinin geliştirilmesi gibi çok sayıda başlıkta ortak çalışmayı kapsıyor. Meslek odalarının birikimiyle, Büyükşehir Belediyemizin vizyonunu birleştirerek kentimizi ortak akılla yönetmeye devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.



"Antalya örnek bir kent"


İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Mehmet Soner Akdoğan da protokolün önemine dikkat çekerek, "Antalya olarak deprem hassasiyeti olan, kimlikli bir kent oluşturma vizyonuna sahip bir başkanımız olduğu için şanslıyız. Protokol sadece bir kağıt üzerinde kalmayan, sahada uygulanacak somut adımlar içeren bir metin. Kentsel dönüşümden şantiye şefliklerine, meslek içi eğitimlerden teknik denetimlere kadar birçok alanı kapsıyor. Bu çapta bir protokol büyükşehir belediyeleri arasında ilk kez imzalanıyor" dedi.


Türkiye’nin büyük bir kısmının deprem riski altında olduğunu hatırlatan Akdoğan, "Ülkemizin yüzde 66’sı birinci derece deprem kuşağında yer alıyor. Yaşadığımız can kayıplarını önlemek için bilim ve tekniğe kulak veren yöneticilere ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.



Antalya’da sağlıklı kentleşme için iş birliği

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da park halindeki araçlara çarpıp takla attı: Sürücü alkolmetreye üfleyemedi Bolu’da park halindeki iki araca çarptıktan sonra takla atan otomobilin sürücüsü, polis ekiplerinin dakikalar süren çabasına rağmen alkolmetreye üfleyemedi. Kazadan yara almadan kurtulan sürücü, kan testi yapılmak üzere hastaneye götürüldü. Olay, gece saatlerinde Bahçelievler Mahallesi Alemdar Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Konak Sokak’tan Alemdar Sokak istikametine dönüş yapmak isteyen F.D. idaresindeki 14 FB 828 plakalı otomobil, yol kenarında park halinde bulunan 14 ABL 306 plakalı otomobile çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan 14 ABL 306 plakalı araç da önünde park halindeki 14 AS 206 plakalı otomobile çarparak durabildi. Meydana gelen zincirleme kazada, 14 FB 828 plakalı otomobil çarpışmanın etkisiyle takla atarak ters döndü. Kazayı gören çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle ters dönen araçtan çıkarılan sürücü F.D., kontrol amacıyla sağlık ekiplerine teslim edildi. Kaza anı kamerada Kazayı şans eseri yara almadan atlatan sürücü F.D.’ye polis ekipleri tarafından alkol testi yapılmak istendi. Ancak sürücü, polis ekiplerinin dakikalar süren tüm yönlendirmelerine ve uğraşlarına rağmen alkolmetre cihazına üflemekte başarılı olamadı. O anlar ve polis ekiplerinin çabası saniye saniye kameralara yansıdı.Alkolmetre cihazına üfleyemeyen F.D., alkol oranının belirlenmesi amacıyla kan testi yapılmak üzere polis nezaretinde hastaneye götürüldü. Kazaya karışan araçların çekici yardımıyla yoldan kaldırılmasının ardından, olayla ilgili inceleme başlatıldı.