SPOR - 28 Nisan 2025 Pazartesi 10:11

Antalya’da yağlı güreş heyecanı

A
A
A
Antalya’da yağlı güreş heyecanı

26. Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında düzenlenen Kumluca Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri, bin 160 sporcunun katılımıyla gerçekleşti. Kumluca Atatürk Stadı’nda yapılan güreşlerde, 67’si başpehlivan olmak üzere 14 farklı kategoride önemli mücadeleler yaşandı.


26. Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında düzenlenen Kumluca Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri, bin 160 sporcu yarıştı. Finalde Osman Kan ile karşı karşıya gelen Orhan Okulu, rakibini mağlup ederek başpehlivan unvanını kazandı. Üçüncüler ise 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Yusuf Can Zeybek ve Yunus Emre Yaman oldu. Finalin ardından düzenlenen törende altın kemeri Kumluca Belediye Başkanı Mesut Avcıoğlu ile ilçe protokolü takdim etti.



Genç pehlivanların mücadelesi takdir topladı


Başaltı, büyük orta, küçük orta, deste, ayak, tozkoparan, teşvik ve minik boy kategorilerinde dereceye giren güreşçilere de madalyaları takdim edildi. Ödüller, Belediye Başkanı Mesut Avcıoğlu, Kaymakam Bahadır Güneş, Gençlik ve Spor Müdürü Erol Koca ile ilçe protokolü tarafından verildi.



"Kumluca’ya altın kemeri getireceğim"


Başpehlivan Orhan Okulu, duygularını, "Sezonu geçen hafta Gazipaşa’da açtık. Gazipaşa’da da birinci olmak nasıl oldu. Kendi memleketimde Kumluca’da da birinci olmak nasıl oldu bana. Çok mutluyum. Bu kadar seyircinin sabahın altısından beri bizleri izliyorlar. Ben onlardan Allah razı olsun diyorum. Ekranlar başındaki bizleri izleyenlerden. Ve tabii burada zorlu bir mücadeleler oldu. Yani bu saate kadar bizler de biraz zorlandık. İnşallah daha iyi olur. Kış sezonunda 8 aylık bir çalışma sezonumuz oluyor bizim. Ondan 6 günü. Çok iyi geçirdim. Allah sakatlık vermediği sürece. Hep sakatlıklarla sezona başlamıştım. Bu yola Allah’ın izniyle hiçbir şey yok. İnşallah altın kemeri Kumluca ’ya getirmek istiyorum" cümeleriyle aktardı.



4 milyon TL ile güreş ağası oldu


Geleneksel yağlı güreşler kapsamında yapılan ağalık ihalesinde 4 milyon 307 bin TL bedelle iş insanı Uğur Evran yeni güreş ağası seçildi.



Antalya’da yağlı güreş heyecanı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Antalya’da hortum dehşeti: Evlerin çatısı uçtu, ağaçları kökünden söktü, otomobil ters döndü Antalya’nın Manavgat ilçesinde akşam saatlerinde etkili olan hortum, Karacalar ve Sülek Mahallelerinde seralarda ve evlerde büyük hasara yol açarken, hortumun havaya savurup ters döndürdüğü otomobil bir kişinin yaralanmasına sebep oldu. Manavgat-Akseki yol ayrımından başlayarak D-400 Karayolunun üst kısmında etkili olan hortum Karacalar ve Sülek Mahallelerinde çok sayıda serayı yerle bir ederken, büyük bölümü Sülek Mahallesi’nde olmak üzere 5-6 tane evin çatısını uçurdu. Geçtiği güzergahta ağaçları kökünden söken hortum, Sülek Mahallesi’nde evin önünde park halindeki FİAT marka otomobili yaklaşık 4 metre savurup traktörün üzerine fırlattı. Otomobilin savrulması sırasında yakında bulunan 20 yaşındaki Sude Kiraz yaralandı. Yaralı, 112 Acil Sağlık ekiplerinin olay yerindeki müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırılan yaralının hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. İhbar üzerine Sülek Mahallesi’ne Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Manavgat Birimi, AFAD ve Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Merkez Jandarma Karakolu’na bağlı ekipler sevk edildi. Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, Sülek ve Karacalar Mahallelerinde incelemelerde bulundu. Evlerinin çatısı uçan, aracı zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Metin, bazı seraları gezerek zarar durumu hakkında bilgi aldı. "Hayvan ahırlarının duvarları yıkıldı" Sülek Mahalle Muhtarı Ercan Mutlu, köylerinde zararın büyük olduğunu belirterek "Ne olduğunu anlayamadık. Dışarı çıktığımızda uçan çatıları, yıkılan ağaçları ve ters dönen aracı gördük. Hayvan ahırlarının duvarları yıkıldı. Hayvanlar sağlam kalan ahırlara aktarıldı" dedi. "Çok sayıda sera zarar gördü" Karacalar Muhtarı Şevket Kaplan ise hortumun Akseki yol ayrımından köylerine doğru geldiğini belirterek "Evimde otururken bir uğultuyla dışarı çıktım ve sesin hızla uzaklaştığını duydum. Köy içerisinde bazı evlerin çatısı uçtu. Aşağıda çok sayıda sera zarar gördü" dedi.