ASAYİŞ - 09 Nisan 2025 Çarşamba 16:52

Antalya’daki Fadim Temirhanoğulları cinayetinde ikinci tutuklama

A
A
A
Antalya’daki Fadim Temirhanoğulları cinayetinde ikinci tutuklama

Antalya’da boşanma aşamasındaki eşi Fadim Temirhanoğulları’nı (52) tabanca ile 9 el ateş ederek öldüren Savaş Temirhanoğulları’nın (48) yargılandığı davanın üçüncü duruşmasında, sanıklardan Fikret İnal tutuklandı. Mahkeme ayrıca iki sanıktan da kan örneği alınarak, maktulün tırnaklarında tespit edilen erkek DNA’sıyla karşılaştırılmasına karar verdi.


Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, kadın örgütlerinin ve sivil toplum temsilcilerinin desteğiyle salonda geniş katılım sağlandı. Mahkemeye sunulan bilirkişi raporunda, olay gecesi sitenin çevresindeki güvenlik kameralarına yansıyan görüntüler detaylı şekilde analiz edildi. 07 ETZ 17 plakalı aracın 12 Eylül sabahı 04.18’de Aliyenur Sitesi önüne geldiği, araçtan inen şahısların 04.22’de siteye giriş yaptığı ve 04.27’de tekrar araca binerek olay yerinden ayrıldığı kaydedildi. Raporda ayrıca, olay yeri ile güvenlik kameralarındaki saat uyumuna da dikkat çekildi.



"Canice, canavarca dokuz kurşunla çocuğumu öldürüyorlar"


Duruşmada konuşan Fadim Temirhanoğulları’nın annesi Mediha Saçlı, "Çocuğumun evine planlı bir şekilde giriyorlar. Kapıda zorlama var. Arabayı iki sokak öteye bırakıyorlar. Canice, canavarca dokuz kurşunla çocuğumu öldürüyorlar. Bu nasıl bir canilik? Fikret’in 11 suç kaydı var. Ayrılıyorsa öldürmek gerekmez" sözleriyle tepki gösterdi.


Sanık avukatları, olay yerinde bulunan DNA’nın kimliğinin belirlenmesi için adli tıp karşılaştırması talep ederek, "Bir sonraki celsede çok önemli bir tanık dinleteceklerini" duyurdu. Maktul avukatı Süleyman Çalıkuşu ise sanıkların savunmalarını "az ceza almaya yönelik beyanlar" olarak değerlendirdi. Çalıkuşu, "Beyanlar tamamen haksız tahrik hükmünü kullanmak için oluşturulmuş" dedi.



"Eğer plan yapsaydım burada oturuyor olmazdım"


Sanık Savaş Temirhanoğulları, önceki celselerde olduğu gibi kendini savundu. Temirhanoğulları, "17 yıllık eşim, ben hiçbir gece evimin kilidinin üstünü açmadan içeri girmedim. Arka kapıya anahtar konurdu. Eşim ve çocuğum için hep en iyisini yaptım. Eğer plan yapsaydım burada oturuyor olmazdım" diyerek suçlamaları reddetti. Sanık Fikret İnal ise Fadim Temirhanoğulları’nın ilk eşini öldürmeye çalıştığını öne sürerek, "Cezaevine girmekten korkmuyorum" dedi.


Mahkeme heyeti, Savaş Temirhanoğulları ve Fikret İnal’ın Antalya Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmesine, her iki sanıktan da kan örneği alınarak maktulün tırnaklarında tespit edilen erkek DNA’sıyla eşleştirilmesine karar verdi. Sanıklardan tutuksuz yargılanan Fikret İnal, duruşma sonunda tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bir sonraki duruşma ise 24 Haziran 2025’e ertelendi.



"Önemli bir gelişme"


Duruşma sonrası Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği adına açıklama yapan maktulün avukatı Yağmur Burçin Sayın, "Bugün Fadim’in üçüncü duruşmasına girdik. Diğer sanıklardan Fikret İnal tutuklandı. Bu önemli bir gelişme çünkü bugüne kadar hep mücadele ettik. Mahkeme sonunda haklılığımızı gördü. Duruşmaya önce gelmemişti, yakalama kararı çıkmıştı, bugün geldiğinde ise tutuklandı" dedi.


Sayın açıklamasında, adli tıp sürecine de değinerek, "Sanıklardan kan örneği alınacak. Fadim’in tırnaklarında tespit edilen DNA’nın bu iki kişiden biriyle eşleşeceğini düşünüyoruz. Hatta ikisinin de çıkması imkanı yüksek. Velev ki çıkmadı, bu temasla geçebilecek bir DNA da olabilir. Yani olayın esasına bir etkisi yok" diye konuştu.



"Fikret İnal da müşterek faildir"


"Sanıklar barışmak için geldiklerini iddia ediyor ama gece 4’te kim barışmaya gelir? Fadim kapılarını kilitlerdi ama onlar kartla siteye giriş yapmış. Demek ki planlı şekilde geldiler. bunu hep söyledik. Artık mahkeme de bunu kabul ediyor. Bu dosyada kapanmaya yaklaştığımızı düşünüyoruz" diyen Sayın, "Fadim’i yaşatacağız. Fadim gibi kadınların sesi olmaya devam edeceğiz" ifadeleriyle sözlerini tamamladı.



Antalya’daki Fadim Temirhanoğulları cinayetinde ikinci tutuklama

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Melek Mosso, seslendirdiği "Keklik Gibi" türküsü sırasında gözyaşlarına hakim olamadı Altınoluk’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında sahne alan Melek Mosso, seslendirdiği "Keklik Gibi" türküsü sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Duygusal anlar yaşayan ünlü sanatçı, türküyü şiddet gören ve katledilen kadınlara armağan etti. Balıkesir Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Altınoluk’ta konser veren Melek Mosso, binlerce kişiye unutulmaz bir gece yaşattı. Sevilen şarkılarıyla alanı dolduran vatandaşlara müzik ziyafeti sunan sanatçı, konser sırasında duygu dolu anlar yaşadı. Melek Mosso,"Keklik Gibi" türküsünü seslendirdikten sırada sahnede duygulandı. Derin derin nefes almasıyla seyircileri korkutan Mosso, sonra bir an eğilip eğilip gözyaşını sildi. Mosso, ardından yaptığı konuşmayla dinleyicileri derinden etkiledi. Mosso konuşmasında, "Bazı türkülerin bir dahası yoktur. Bir kere iz bırakır ve geçer gider. Bu türkü bende de bir kere yazıldı, bir kere söylendi ve iz bıraktı. Bu türküyü repertuarıma almamı aslında annem istedi. Annem dedi ki, ‘Melek Keklik gibi söyler misin?’ Ben sadece onun için söyledim" ifadelerini kullandı. Türkünün kendisinde farklı izler bıraktığını belirten sanatçı, şarkıyı geçmişte ve günümüzde ötekileştirilen, şiddet gören ve katledilen tüm kadınların ruhuna armağan ettiğini söyledi. Dinleyiciler de uzun süre alkışlarla sanatçıya destek verdi. Duygusal anların yaşandığı konser, izleyicilere hem müzik dolu hem de anlam yüklü bir 19 Mayıs gecesi yaşattı. Melek Mosso’nun sahnedeki içten konuşması ve duygusal performansı, Altınoluk konserine damga vururken, gençler ise konser nedeniyle Belediye Başkanı Mehmet Ertaş’la teşekkür etti.
Mersin Mersin Valiliği’nden kanlı saldırı açıklaması Mersin Valiliği, Tarsus ilçesinde meydana gelen silahlı saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, farklı noktalarda gerçekleştirilen saldırılar sonucu 6 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin yaralandığı bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, 18 Mayıs 2026 tarihinde saat 13.52’de gelen ihbar üzerine Tarsus ilçesi Kadelli Mahallesi’nde silahlı saldırı meydana geldiği bilgisinin alındığı belirtildi. İhbarın ardından güvenlik ve sağlık ekiplerinin hızla olay yerine sevk edildiği kaydedildi. İlk incelemelerde saldırıyı gerçekleştirdiği değerlendirilen şahsın olay yerinden araçla ayrılarak farklı noktalarda vatandaşlara yönelik silahlı saldırılarda bulunduğunun tespit edildiği ifade edilen açıklamada, olaylar sonucunda 6 vatandaşın hayatını kaybettiği, 8 vatandaşın da yaralandığı bildirildi. Yaralıların çeşitli hastanelerde tedavilerinin sürdüğü öğrenildi. Saldırganın psikiyatrik tanılarının tespit edildiği belirtildi Açıklamada ayrıca şüphelinin yasaklı madde bağımlılığı nedeniyle birçok kez hastane kaydının bulunduğu ve çeşitli psikiyatrik tanılarının tespit edildiği belirtildi. Olayla ilgili adli ve idari sürecin devam ettiği, güvenlik birimlerinin çalışmalarını titizlikle sürdürdüğü kaydedildi. Valilik açıklamasında, hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara ise acil şifa dileğinde bulunuldu.