ÇEVRE - 02 Temmuz 2025 Çarşamba 13:46

ASAT’tan Altıntaş-Kundu oteller bölgesine 1 milyar 155 milyon TL’lik altyapı yatırımı

A
A
A
ASAT’tan Altıntaş-Kundu oteller bölgesine 1 milyar 155 milyon TL’lik altyapı yatırımı

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, yaklaşık 1 milyar 155 milyon TL maliyetle Altıntaş ve Kundu oteller bölgesine yönelik kapsamlı bir içme suyu altyapı yatırımını hayata geçiriyor.


Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Altıntaş ve Kundu mahallelerinde içme suyu altyapısını güçlendirmek amacıyla bölgede 40 adet sondaj kuyusu açacak. Yaklaşık 17 kilometre uzunluğunda ve 800 mm çapında düktil içme suyu basma hattı ile farklı çaplarda şebeke hatları yapılacak. Ayrıca iki ayrı noktada 1000 mm ve 1400 mm çapında, her biri 100 metre uzunluğunda karayolu geçişleri yatay delgi yöntemiyle yolun 4 metre altından yapılacak.



İçme suyu hattında 5 kilometre tamamlandı


Şu ana kadar yaklaşık 5 kilometre uzunluğunda ve 800 mm çapında içme suyu hattının imalatı tamamlandı. Karayolu geçişlerinde uygulanan yatay delgi çalışmalarında da büyük oranda ilerleme kaydedildi. Turizm altyapısının güçlendirilmesi ve bölgedeki yaşam kalitesinin artırılması amaçlanan projenin 2025 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Projeyle bölgenin artan su ihtiyacına kalıcı çözümler sunulması hedefleniyor.



ASAT’tan Altıntaş-Kundu oteller bölgesine 1 milyar 155 milyon TL’lik altyapı yatırımı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kaza sonrası sürücü kaçtı, yaşlı çift geldi: Polisi ikna etmek için dakikalarca dil döktüler Kırıkkale’de takla atarak şarampole devrilen otomobilin sürücüsü, kaza sonrası kayıplara karıştı. Kazanın ardından olay yerine eşiyle birlikte gelen bir vatandaş ise aracı kendisinin kullandığını öne sürdü. Dakikalarca dil döken yaşlı çift, polis ekiplerini ikna etmeye çalıştı. Kaza, gece saatlerinde Kırıkkale-Ankara karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 71 AEP 662 plakalı Hyundai marka otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Takla atan otomobil, şarampole devrildi. İhbar üzerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, araçta yaptıkları incelemede alkol şişeleriyle karşılaştı. Sürücünün ise kazanın ardından olay yerinden kaçtığını belirledi. Kazanın ardından eşiyle birlikte olay yerine gelen bir vatandaş, aracı kendisinin kullandığını iddia etti. Panik yaptığı için olay yerinden ayrıldığını söyleyen vatandaş, "Vallahi ben sürüyordum arabayı. Tansiyonum yükseldi. Arabanın anahtarı da bende. Beni araçtan başkaları çıkarttı. Korktum, panik yaptım. Beni başkaları eve götürdü, hanımı aldım geldim" diyerek kendini savundu. "Siz bize inanmıyorsunuz, biz de size söylemiyoruz" Polis ekipleri, araçta bulunan alkol şişeleriyle ilgili de yaşlı çifte soru yöneltti. Vatandaş, alkol şişelerinin araca daha önce konulmuş olabileceğini öne sürdü. Dakikalarca polis ekiplerine kazayı kendilerinin yaptığını anlatmaya çalışan çift, ekipleri ikna edemedi. Polis ekiplerinin araç sahibinin ismini sorması üzerine kadının, "Siz bize inanmıyorsunuz, biz de size söylemiyoruz" sözleri dikkat çekti. Kaza yaptığını öne süren kişinin üzerinde belirgin yara izine rastlanmaması da ekiplerin şüphesini artırdı. Bu sırada fenalaşan kadın için olay yerine sağlık ekipleri çağrıldı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından kadın, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Şarampole devrilen otomobil, yapılan incelemenin ardından bulunduğu yerden kaldırılarak otoparka çekildi. Polis ekipleri, kazanın gerçek sürücüsünün belirlenmesi için çalışma başlattı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.