GENEL - 18 Ocak 2019 Cuma 12:25

ASSİM’de girişimcilik semineri

A
A
A
ASSİM’de girişimcilik semineri

Muratpaşa Belediyesi’nin Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezlerinde (ASSİM) yıl boyu devam edecek girişimcilik seminerleri başladı.

Muratpaşa Belediyesi’nin Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezlerinde (ASSİM) yıl boyu devam edecek girişimcilik seminerleri başladı.


İlk seminer, bir girişimci geliştirme platformu olan Girişim Hareketi’nin kurucusu ve Türkiye Direktörü İsmail Haznedar tarafından verildi. Muratpaşa Belediyesi’nin Doğuyaka Mahallesi’nde inşa ettiği ve aynı zamanda Avrupa’nın en büyük dernekler yerleşkesine sahip ASSİM’de girişimcilik seminerleri başladı. Girişim bilgisi ve deneyimlerini paylaşmayı hedefleyen ve girişimcilik alanında farkındalık oluşturma odaklı seminer programı yıl boyu devam edecek. Ücretsiz düzenlenecek etkinliklerin ilki ‘Strateji ve İş Modeli İnovasyonu’ başlığında düzenlendi. Girişim Hareketi Türkiye Direktörü Haznedar tarafından düzenlenen seminerde bir iş fikrini hayata geçirmek için yapılması gereken ön hazırlık, strateji çalışması, farklılaşma, iş modelinin tasarımı ve fizibiliteye hazırlık çerçevesinde bilgi, deneyim ve öneriler paylaşıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Sağlık için hareketin önemine dikkat çektiler, mesai öncesi egzersiz yaptılar Samsun İl Sağlık Müdürlüğü’nde çalışan yaklaşık 100 kişilik personel mesai öncesi ilk olarak müdürlük bahçesinde, sonra da masa başında uzman antrenör eşliğinde egzersiz yaptı. ’10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü’nde Sağlık Bakanlığı Samsun İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli yaklaşık 100 personel mesai öncesi egzersiz yaptı. Kol ve bacak için açma germe ile esneme hareketlerinin yapıldığı etkinlik renkli anlara sahne oldu. Ayrıca Samsun’daki tüm ilçe sağlık müdürlüklerindeki katılımıyla eş zamanlı başlayan etkinlikte sağlık için hareketin önemine dikkat çekildi. "Kadınların yüzde 53’ünde erkeklerin yüzde 37’sinde fiziksel aktivitede yetersizlik görülmektedir" Etkinlikte ilgili bilgi veren Samsun İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras, "Maalesef son yıllarda kentleşmenin artması sanayileşme, teknolojik imkanlardaki artış inşalardaki fiziksel aktivitesinde ciddi manada düşüşe neden oldu. Fiziksel aktivitedeki düşüş, hareketsiz yaşam ve sağlıksız beslenme sonucunda insanların birçoğunda aşırı kilolu, obez oldu. Bu sonucunda kronik hastalıklarda bir artış görüldü. Sonuçta; inme, hipertansiyon, diyabet gibi kalp damar rahatsızlıkları gibi birçok sağlık bir problemi artış göstermektedir. 2017 yılında ülkemizde yapılan bir çalışmada maalesef kadınların yüzde 53’ünde erkeklerin yüzde 37’sinde fiziksel aktivitede yetersizlik görülmektedir. İşin kötü yanı bu çocuklara da sirayet etti. Daha önce top peşinde koşan, sokakta oynayan ve sürekli bir fiziksel aktivite için çocuklar şu anda odaların bilgisayar oyunu, tablet gibi aletlerle sürekli aktivite yetersizliği içindeler. Dünya Sağlık Örgütü öncülüğünde başlatılan ‘Sağlık İçin Hareket Et’ için burada tüm personelimizle beraberdik. Nasıl bir makine çalışmadığı zaman paslanıyorsa, aynısı vücudumuz içinde geçerlidir. Fiziksel aktivitede yetersizlik sonrasında kas iskelet problemleri, tansiyon problemleri, venöz dönüşte anormallikler, sorunlar gibi birçok sağlık sorunu ile karşılaşıyoruz" dedi.