GÜNDEM - 30 Eylül 2025 Salı 14:04

Başarılarını Başkan Topaloğlu ile paylaştılar

A
A
A
Başarılarını Başkan Topaloğlu ile paylaştılar

2025 TEKNOFEST İnsanlık Yararına Teknoloji Afet Yönetimi kategorisinde ’Yapay Zeka Destekli Erken Obruk Tespiti İHA Projesi’ ile Türkiye 3’üncüsü olan ve TEKNOFEST 2025 Güvenli Uydu Haberleşme kategorisinde Kuantum temelli anahtar dağıtımı projesiyle Jüri Özel Ödülü alarak Türkiye 4’üncüsü olan Göynük Fen Lisesi öğrencileri, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nu ziyaret ederek başarılarını paylaştı.


Göynük Fen Lisesi öğrencileri, son olarak katıldığı TEKNOFEST kapsamında düzenlenen yarışmalarda başarı elde ederek Kemer’e gurur yaşattılar. Öğrencilerle tek tek selamlaşarak sohbet eden Başkan Topaloğlu yaptığı açıklamada, azimli ve planlı çalıştıktan sonra başarının kaçınılmaz olduğunu söyledi.


Başkan Topaloğlu, elde ettikleri başarılardan dolayı Göynük Fen Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerini tebrik ettiğini ifade ederek, "Bunlar hiç kolay şeyler değil. Kemer’den bu kadar yol kat edip bir yarışa katılacaksın ve Türkiye 3’üncüsü ve 4’üncüsü olacaksın. Bu başarınızdan dolayı sizleri, öğretmen ve okul müdürümüzü kutluyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum" dedi.


Okul Müdürü Ali Yıldırım ise son katıldıkları yarışmada başarı elde eden öğrencilerle gurur duyduklarını ifade ederek, "Öğrencilerimiz ile öğretmenlerimiz uydu haberleşmeyi bile ayarlayabilecek ve yönlendirebilecek bilgiye sahip ise Kemer ve Antalya’yı temsilen bilimin öncülerini oluşturuyor. Bize destek veren Kemer Kaymakamlığı’na, Kemer Belediyesi’ne ve diğer kurumlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.


Danışman öğretmenlerden Vahiy Hüyük de kendilerine verdiği desteklerden dolayı Başkan Topaloğlu’na teşekkür ettiğine değinerek, "Kemer Belediye Başkanı’mız Necati Topaloğlu’nun Kemer’e kazandırdığı Göynük Fen Lisesi’nin bu başarısı hepimizin başarısı. Başkanımızın öğrencilere gösterdiği hassasiyetten dolayı da ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Bu daha fragman ve devamı gelecek" ifadelerini kullandı.


Danışman öğrencilerden Mehmet Nafi Duymuş da "Öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Bu başarıların hepsi Başkanımızın öncülüğünde oluyor. Çünkü başkanımız emekli öğretmen olması nedeniyle rol model. Öğrencilerimiz de bunun farkında. Başkanımızın gittiği yolda çocuklarımız da sağ salim ilerleyeceklerdir diye düşünüyorum" dedi.


Ziyaret sonrası öğrenciler ve öğretmenler Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ile hatıra fotoğrafı çektirdi.



Başarılarını Başkan Topaloğlu ile paylaştılar

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kars Kars’ta 600 kiloluk boğa görenlerin ilgisini çekiyor Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Kars’ta besicilerin umutla beklediği hareketlilik başladı. Kentin Bayraktar köyünde özenle yetiştirilen 600 kiloluk boğa "Varto", görenlerin ilgisini çekiyor. Adını Muş’un Varto ilçesinden alan iri cüsseli kurbanlık, adeta köyün maskotu haline geldi. Sahibi Teymen Aydın, tarafından bebek gibi bakılan Varto isimli boğa, günlük özel yemlerle besleniyor. Ahırda sürekli kontrol altında tutulan boğa için besicisi, aylar süren emeğin karşılığını almak istiyor. Dikkatleri üzerine çeken boğanın en büyük özelliği ise sakin yapısı ve heybetli görünümü. 600 kiloluk Varto’yu satışa çıkardığını ifade eden besici Teymen Aydın, "Bu boğamın ismi Varto, müşterilerini bekliyor. Aşağı yukarı 600-650 kilo, kurbanlıkta olur, iyi damızlıkta olur. Hakiki Simental, müşterilerini bekliyor, fiyatı da 250 bin lira olur" dedi. Daha önce bir kısım kurbanlığı İstanbul ve Ankara’ya gönderdiğini belirten Teymen Aydın, "Kurbanlıklarımız satışa hazır, kurbanlıkların bir kısmını İstanbul’a gönderdik. Bir kısmını Ankara’ya gönderdik. Şuan da orada satıştalar, elimde 50-60 tosun var. 25 düvemiz var. Satıldı, müşterilerimize sattık, hayvanlarımız tamamen organik beslenmiştir. Doğal beslenmiştir" diye konuştu. Kurban Bayramı yaklaşırken büyükbaş hayvanlara olan talep artarken, özellikle yüksek kilolu ve bakımlı kurbanlıklar pazarda öne çıkıyor. 600 kiloluk Varto da şimdiden hem alıcıların hem de meraklı vatandaşların radarına girmiş durumda. Aydın, Kars’ta isteği fiyata Varto’yu satamaz ise Varto’da satılmak üzere İstanbul’a gönderilecek. Bayraktar köyünde besicilik yapan Teymen Aydın’ın, onlarca kurbanlığı ahırda alıcılarını bekliyor.
Balıkesir Melek Mosso, seslendirdiği "Keklik Gibi" türküsü sırasında gözyaşlarına hakim olamadı Altınoluk’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında sahne alan Melek Mosso, seslendirdiği "Keklik Gibi" türküsü sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Duygusal anlar yaşayan ünlü sanatçı, türküyü şiddet gören ve katledilen kadınlara armağan etti. Balıkesir Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Altınoluk’ta konser veren Melek Mosso, binlerce kişiye unutulmaz bir gece yaşattı. Sevilen şarkılarıyla alanı dolduran vatandaşlara müzik ziyafeti sunan sanatçı, konser sırasında duygu dolu anlar yaşadı. Melek Mosso,"Keklik Gibi" türküsünü seslendirdikten sırada sahnede duygulandı. Derin derin nefes almasıyla seyircileri korkutan Mosso, sonra bir an eğilip eğilip gözyaşını sildi. Mosso, ardından yaptığı konuşmayla dinleyicileri derinden etkiledi. Mosso konuşmasında, "Bazı türkülerin bir dahası yoktur. Bir kere iz bırakır ve geçer gider. Bu türkü bende de bir kere yazıldı, bir kere söylendi ve iz bıraktı. Bu türküyü repertuarıma almamı aslında annem istedi. Annem dedi ki, ‘Melek Keklik gibi söyler misin?’ Ben sadece onun için söyledim" ifadelerini kullandı. Türkünün kendisinde farklı izler bıraktığını belirten sanatçı, şarkıyı geçmişte ve günümüzde ötekileştirilen, şiddet gören ve katledilen tüm kadınların ruhuna armağan ettiğini söyledi. Dinleyiciler de uzun süre alkışlarla sanatçıya destek verdi. Duygusal anların yaşandığı konser, izleyicilere hem müzik dolu hem de anlam yüklü bir 19 Mayıs gecesi yaşattı. Melek Mosso’nun sahnedeki içten konuşması ve duygusal performansı, Altınoluk konserine damga vururken, gençler ise konser nedeniyle Belediye Başkanı Mehmet Ertaş’la teşekkür etti.