POLİTİKA - 18 Nisan 2025 Cuma 11:16

Başkan Kara: " Yeni projeler yolda"

A
A
A
Başkan Kara: " Yeni projeler yolda"

Manavgat Belediye Başkanı Op. Dr. Niyazi Nefi Kara, ilçedeki mahalle muhtarlarıyla detaylı bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda belediyenin bir yıllık çalışmaları anlatılırken, yeni dönem projeleri de paylaşıldı.


Manavgat Belediye Başkanı Op. Dr. Niyazi Nefi Kara, ilçedeki 106 mahalle muhtarıyla bir araya gelerek ilk bir yılın değerlendirmesini yaptı. Club Calimera Serra Palace’ta düzenlenen toplantıya; CHP Antalya Milletvekili Sururi Çorabatır, Antalya Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Cihangir Yılmaz, Manavgat Muhtarlar Derneği Başkanı Tahsin Yılmaz, Muratpaşa Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Akcan, Döşemealtı Muhtarlar Derneği Başkanı Alkan Altun ve çok sayıda muhtar katıldı.



"Muhtarlarımızla omuz omuza çalışıyoruz"


Toplantıda konuşan Başkan Kara, muhtarların yerel yönetimlerin temel taşı olduğunu belirterek, "Her biri kendi mahallesinin sesi olan muhtarlarımızla omuz omuza çalışıyor, halkın sorunlarına birlikte çözüm üretiyoruz. 106 mahalle muhtarımızla hem geçmiş çalışmalarımızı hem de önümüzdeki döneme dair projelerimizi değerlendiriyoruz" dedi. Kara, "Katılımlarıyla bizlere güç veren tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.



"Gönül köprüleri kurduk"


Başkan Kara, ilk bir yıllık dönemde mahalle mahalle gezerek vatandaşlarla doğrudan temas kurduklarını belirtti. Kara, "Bu dönemin en büyük kazanımı, gönül köprüleri kurmak oldu. Vatandaşlarımızın sorunlarına yerinde ve kalıcı çözümler üretmeye çalıştık" diye konuştu.



Yeni projeler yolda


Başkan Kara, Ilıca Mahallesi’nde temeli atılan kreş ve gündüz bakımevinde önemli bir ilerleme kaydettiklerini ve bu tesisin yeni eğitim-öğretim dönemine yetiştirilerek hizmete açılmasının planlandığını söyledi. Otizm merkezi ve yarı olimpik yüzme havuzu projelerinin de temelinin yakında atılacağını belirten Kara, bu tesislerle hem engelli bireylere destek sağlanacağını hem de gençlerin sporla buluşmasının teşvik edileceğini ifade etti. Özellikle öğrenciler ve gençler için yeni bir kütüphane projesi üzerinde çalıştıklarını da dile getiren Kara, bu projeyle eğitim imkanlarını daha da artırmayı hedeflediklerini aktardı.



Sosyal belediyecilik vurgusu


Başkan Kara, sosyal belediyecilik kapsamında yürütülen projelere de değinerek, Manavgat’ta ikinci halk lokantasının açılacağını duyurdu. İlk lokantanın halktan büyük ilgi gördüğünü ifade eden Kara, yeni açılacak lokantada da öğrencilere düşük fiyata yemek sunulacağını, ekonomik zorluk yaşayan vatandaşlara ise ücretsiz yemek desteğinin devam edeceğini belirtti.



"Daha mutlu bir Manavgat için çalışıyoruz"


Toplantının sonunda birlik ve beraberlik mesajları veren Kara, "Bu kent hepimizin. Daha yaşanabilir, daha mutlu bir Manavgat için hep birlikte çalışacağız. Adil, şeffaf ve katılımcı bir yönetim anlayışını sürdüreceğiz" dedi. Toplantı, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.



Başkan Kara: " Yeni projeler yolda"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Erdoğan "Türkiye satın alma gücü itibarıyla milli gelire bakıldığı zaman dünyada bu sene sonunda 11. sıraya yerleşecek" "Türkiye Yüzyılında Erzincanlı İş İnsanlarının Misyonu" programında konuşan İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan, "Türkiye satın alma gücü itibarıyla milli gelire bakıldığı zaman dünyada bu sene sonunda 11. sıraya yerleşecek" dedi. İstanbul Beyoğlu’nda bir otelde "Türkiye Yüzyılında Erzincanlı İş İnsanlarının Misyonu" programı gerçekleştirildi. Programda konuşan Necmeddin Bilal Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında, 21. yüzyıl dünyasına Türkiye’nin damga vurması iddiasının adı aslında. Tabii Türkiye Yüzyılı hedeflerini düşünürken, bu kadar iddialı hedeflere ulaşabilir miyiz diye düşünenler için bazı verilere bakmak lazım. Türkiye 25 sene önce aşağı yukarı 67, 68, 70 milyonluk Türkiye’ydi. Milli gelirimiz 200 milyar dolardı, kişi başına 3 bin dolar civarındaydı. Toplam 200 milyar dolar kadar bir milli gelirimiz var. Geldiğimiz nokta ne oldu? 86 milyonluk Türkiye milli gelir bir buçuk trilyon dolar. 200 milyar dolar nerede, bir buçuk trilyon dolar nerede. Yani 7 kattan fazla büyümüş bir Türkiye. Kişi başına milli gelir 3 bin dolarlardan bu sene itibarıyla neredeyse 18 bin dolara gelecek. Türkiye satın alma gücü itibarıyla milli gelire bakıldığı zaman dünyada bu sene sonunda 11. sıraya yerleşecek" dedi. "23 yılda yüzde 5,4 büyümüşüz" Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: "23 yılda ortalama yüzde 5,4 büyümüşüz. Bu 23 yılda neler oldu? Böyle küçük bir özet yapsak. Yüzyılın en büyük global ekonomik krizi, darbe girişimi, 17-25 Aralık olayları, iki günde iki tane inanılmaz büyüklükte asrın felaketi dediğimiz 15 milyon kişiyi etkileyen deprem, pandemi, bölgedeki savaşları düşünün. Yani Irak, Suriye, Ukrayna, Gürcistan, Mısır ve bölgedeki bütün bu karışıklık. Bütün bunlar olurken, 23 yılda yüzde 5,4 büyümüşüz. Bütün dünya yüzde 3,3 büyürken. Yani 200 milyardan bir buçuk trilyona böyle çıkıyoruz. Türkiye’nin ne kadar çok gücünün, enerjisinin, potansiyelinin olduğunu görmek için daha neyi görmemiz lazım." Programa, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Hazine ve Maliye Bakanı Yardımcısı Osman Çelik, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan, İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz, eski futbolcu Mesut Özil ve iş adamları katıldı.