KÜLTÜR SANAT - 30 Ocak 2026 Cuma 11:45

Başkan Uysal, ‘Trabzon Tanıtım Günleri’nde

A
A
A
Başkan Uysal, ‘Trabzon Tanıtım Günleri’nde

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Trabzon Tanıtım Günleri’ne katıldı. Etkinlikte Muratpaşa Belediyesi Kadın Kooperatifleri de Antalya’nın yerel ürünlerini ziyaretçilerle buluşturdu.


Trabzon’un kültürel ve yöresel değerlerini tanıtmak amacıyla düzenlenen Trabzon Tanıtım Günleri, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın da katılımıyla gerçekleştirildi. Programa Antalya Valisi Hulusi Şahin, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve Trabzon kültür derneklerinin temsilcileri katıldı.


Muratpaşa Belediyesi’nin bugün 41 kooperatife ulaşan Kadın Kooperatifleri Ürün Satış Mağazası, gıda ve hediyelik ürünlerini tanıtım günleri kapsamında sergiledi. Kadın emeğini destekleyen ve yerel üretimi güçlendirmeyi hedefleyen stant, ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.


Kadın Kooperatifleri standını ziyaret eden Başkan Ümit Uysal, Antalya’nın farklı kültürlerin bir arada yaşadığı önemli bir buluşma noktası olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:


"Antalya, 81 vilayetimizden komşularımızın yerleştiği, iyi komşuluk ilişkileriyle kültürüne, sanatına ve ekonomisine katkı sağlanan muhteşem bir buluşma noktası. Şehrimize kültürünü katan en önemli illerimizden biri de Trabzon. Bugün Trabzon’un tescilli lezzetlerinin sergilendiği bu anlamlı günde bir aradayız. Biz de standımızda Antalya’nın 19 ilçesinin nitelikli ürünleriyle bu buluşmaya katkı sunduk. Antalya; sevgi, saygı, barış ve kenetlenme şehridir. Bugün de bu ruhu hep birlikte yaşıyoruz. Tüm Antalya’mıza hayırlı olsun."


Trabzon’un kültürel mirası ile Antalya’nın yerel değerlerini buluşturan etkinlik, 1 Şubat’a kadar Cam Piramit’te ziyaretçilerini ağırlayacak.



Başkan Uysal, ‘Trabzon Tanıtım Günleri’nde

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Başkan Ercan Özel: "YESAŞ yeniden emin ellerde" Yenişehir Ekmek Sanayi A.Ş. (YESAŞ), mahkeme kararıyla atanan kayyumun çağrısı üzerine gerçekleştirilen olağanüstü genel kurul ile yeni yönetimini belirledi. Belediye Başkanı Ercan Özel, YESAŞ’ın yeniden emin ellerde olduğunu vurgulayarak, "208 günlük işgal dönemi sona erdi, YESAŞ borçsuz ve güçlü yapısına geri dönecek" dedi. Yenişehir Ekmek Sanayi A.Ş.’de (YESAŞ) mahkeme kararıyla atanan kayyumun çağrısıyla olağanüstü genel kurul toplantısı gerçekleştirildi. Yenişehir’in ortak değeri olan YESAŞ’ta usulsüz yönetim son buldu. Mahkemenin atadığı kayyum tarafından 138 ortağın davet edildiği olağanüstü genel kurulda, şirketin yeni yönetim kurulu belirlenerek ilçe halkına hizmet yolunda yeni bir sayfa açıldı. Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, genel kurulun ardından yaptığı açıklamada 24 Temmuz’dan bu yana devam eden hukuksuz sürece dikkat çekti. Sürecin başından itibaren olağanüstü kongre çağrısında bulunmamıza rağmen mevcut yönetimin bu yönde bir karar almadığını vurgulayan Başkan Ercan Özel, yönetimin mevzuata aykırı şekilde el değiştirdiğini ve kurumun 208 gün boyunca adeta işgal altında kaldığını belirtti. Başkan Özel, "Açtığımız dava sonucunda haklılığımız mahkemece tescillendi. Kayyumun çağrısıyla bugün demokratik ve hukuki bir genel kurul gerçekleştirdik. YESAŞ, yeniden asıl sahiplerine, yani Yenişehir halkına ve ortaklarına dönmüştür" ifadelerini kullandı. Başkan Özel, yeni yönetimin göreve başlar başlamaz geçmişe dönük bir inceleme başlatacağını duyurdu. Bu süreçteki tüm işlemlerin masaya yatırılacağını vurgulayan Özel, "Öncelikle kapsamlı bir hasar tespit çalışması yapacağız. Ardından önümüzdeki mübarek Ramazan ayı için hazırlıklarımızı hızla tamamlayacağız. Göreve geldiğimizde borçlarını sıfırladığımız, çalışan haklarını tam ödediğimiz o güçlü ve disiplinli YESAŞ yapısını yeniden inşa edeceğiz" dedi. YESAŞ’ın bir kâr kapısı değil, halka hizmet noktası olduğunu hatırlatan Ercan Özel, "Yenişehir ekmeği, diğer tüm ilçelerden daha uygun fiyata halka sunulacak. Kâr amacı gütmeden ama kamu zararına da yol açmadan, hijyenik şartlarda ve kaliteli ekmeğin teminatı olmaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu. Genel kurulun en dikkat çeken kararlarından biri de yönetim kurulu huzur haklarına ilişkin düzenleme oldu. Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel’in teklifi ile Genel Kurul’da oy birliğiyle alınan kararla; daha önce 33 bin 30 TL olan Yönetim Kurulu Başkanı ve 66 bin 60 TL olan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı huzur hakları, Yönetim Kurulu Üyeleri ile aynı seviyeye çekilerek oy birliğiyle aylık net 3 bin TL olarak belirlendi. Alınan bu karar, genel kurula katılan ortaklar tarafından büyük takdir topladı ve alkışlarla karşılandı. Nazif Tuna’nın divan başkanlığını yürüttüğü kongrede, YESAŞ’ın yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; "Ercan Özel, Melike Bayrakdar, Gökhan Menteş, Adem Yılmam, Cengiz Aktaş ve Abdurrahman İletmiş."
Karaman Yüzyılın Konut Projesi’nde Karaman’da bin 550 hak sahibi kura ile belirlendi Karaman’da Yüzyılın Konut Projesi’nde bin 550 hak sahibi kura ile belirlendi. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından hayata geçirilen "Yüzyılın Konut Projesi" kapsamında Karaman’daki Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda kura çekimi düzenlendi. Programa Karaman Valisi Hayrettin Çiçek, TOKİ Başkan Yardımcısı Murat Aydın, Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun, AK Parti Karaman Milletvekilleri Selman Oğuzhan Eser ile Osman Sağlam, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. "Karaman’a yeni konutlar kazandırıyoruz" TOKİ Başkan Yardımcısı Murat Aydın, "TOKİ İdaresi olarak Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizin dört bir yanında binlerce projeyi hayata geçirdik. Bugüne kadar 1 milyon 757 bin konutu tamamlayarak milletimize yakışır, kalıcı ve güvenli eserler ürettik. Bu kapsamda Karaman’a güncel yatırım bedeli 25 milyar 340 milyon lira olan 6 bin 627 konut, 302 tarım köyü ve sosyal donatı kazandırdık. Cumhurbaşkanımızın müjdesini verdiği 500 bin konut kampanyası kapsamında Karaman’ımıza yeni konutlar kazandırıyoruz" dedi. "TOKİ muhteşem işler yapıyor" Karaman Valisi Hayrettin Çiçek ise, "TOKİ muhteşem işler yapıyor. ‘Ahirette iman, dünyada mekan’ düsturuyla çalışan TOKİ, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve Bakanımız Murat Kurum’un yönetiminde çok güzel işler başardı ve başarmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı. Karaman İl Müftüsü Faruk Gürbüz tarafından yapılan duanın ardından kura çekimi için butonlara basılarak hak sahipleri belirlendi. Noter huzurunda ve şeffaf şekilde gerçekleştirilen çekilişte bin 550 vatandaş konut sahibi olmaya hak kazandı. Başvuru yapan ve kendilerine ev çıktığını öğrenen bazı vatandaşlar, heyecanlarını telefonla eşlerini arayarak paylaştı. Vatandaşlar, TOKİ’nin ev sahibi olamayanlar için önemli bir fırsat olduğunu belirterek, çok mutlu olduklarını dile getirdiler. Karaman’da Yüzyılın Konut Projesi’ne 19 bin 419 vatandaşın başvurduğu öğrenildi.
Balıkesir Akın, Lodos’un vurduğu Körfez’de Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, lodos ve olumsuz hava şartlarının etkili olduğu Körfez Bölgesi’nde incelemelerde bulundu. Lodos ve yağışların etkili olduğu andan itibaren tüm ekibiyle sahaya inen Akın, ilçeleri adım adım dolaşarak mağdur olan vatandaşları ve iş yeri zarar gören esnafı bir an olsun yalnız bırakmadı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, lodos ve kötü hava şartlarından etkilenen Körfez Bölgesi’nde bölge halkını bir an olsun yalnız bırakmadı. Körfez’de Ayvalık, Edremit ve Burhaniye başta olmak üzere kuvvetli lodostan etkilenen tüm ilçelerde ilk andan itibaren Büyükşehir Belediyesinin tüm birimleriyle tam kadro sahada olan Akın, bölgede adım atılmadık nokta bırakmadı. Sel ve fırtınada iş yerleri zarar gören esnafa geçmiş olsun dileklerini ileten Akın, esnafın ve vatandaşların sorunlarını ve taleplerini yerinde dinledi. Bölgede teyakkuza geçen Büyükşehir ekipleri, tam teçhizatlı olarak hasar tespit ve acil müdahale çalışmalarını titizlikle yürütürken bölge sakinlerinin güvenliği için gerekli tüm önlemleri aldı. Körfez şeridindeki olumsuz hava şartlarından etkilenen tüm ilçeleri tek tek ziyaret eden Başkan Akın, esnafın uğradığı zararın ve yaşanan sıkıntıların bir an önce çözüme kavuşması için el ele vererek bölgede çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi. BASKİ 70 personel ve tam teçhizatla sahada Körfez Bölgesi’nin tamamında gerekli önlemleri alan Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürlüğü, 70 personel, 43 iş makinesi ve araç, 39 makine ve ekipmanla sahada hızlı ve etkili bir mücadele veriyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ile Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürlüğü ekiplerinin hava şartlarından etkilenen bölgeler başta olmak üzere sahada gerçekleştirdikleri çalışmalarla vatandaşların ihtiyaç ve talepleri hızlı bir şekilde çözüme kavuşuyor. Yakın çözüm 7/24 halkın hizmetinde Olumsuz hava şartlarının etkilediği bölgede ilk andan itibaren çıkarma yapan Yakın Çözüm ekipleri sahada esnafları ve vatandaşları ziyaret ederek talep ve ihtiyaçların çözümü noktasında seferber oluyor. 444 40 10 numaralı Yakın Çözüm Çağrı Merkezi ise halkın tüm ihtiyaç ve talepleri için 7/24 hizmet veriyor. Olumsuz şartların oluşturabileceği olumsuz durumların önüne geçmek için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tüm kadrolarıyla sahada vatandaşlara kesintisiz hizmet veriyor.
İstanbul AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Büyükgümüş: "CHP İstanbul’daki yolsuzluğu aklama makinesine dönüştü" AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Büyükgümüş, "Bütün bir siyasi partinin, bütün bir siyasi hareketin, Cumhuriyet Halk Partisi açısından söylüyorum, İstanbul’daki yolsuzluk çetesini aklamak için bir makineye dönüştüğünü gözlemliyoruz. Davaları açanlar Cumhuriyet Halk Partililer, mahkemelere bilgileri, belgeleri ulaştıran Cumhuriyet Halk Partililer, itirafçı olup mahkemeye müracaat edenler yine Cumhuriyet Halk Partililer" dedi. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından parti çalışmaları ve güncel siyasi gelişmelere ilişkin basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Büyükgümüş, CHP’yi İstanbul’daki yolsuzluk soruşturmaları üzerinden sert sözlerle eleştirerek, "Bütün bir siyasi partinin, bütün bir siyasi hareketin, Cumhuriyet Halk Partisi açısından söylüyorum, İstanbul’daki yolsuzluk çetesini aklamak için bir makineye dönüştüğünü gözlemliyoruz. Mahkemelere bilgileri, belgeleri ulaştıran Cumhuriyet Halk Partililer, itirafçı olup mahkemeye müracaat edip ben üzülerek bu yolsuzluk sürecinin parçası oldum diyenler yine Cumhuriyet Halk Partililer. Bakıyorsunuz yargılananlar da Cumhuriyet Halk Partililer. Ama özellikle CHP Genel Merkezi başta olmak üzere çıkıp ’Ya bu iş soruşturulmasın, bu iş araştırılmasın’ gibi akla ziyan bir tutum içerisinde olduklarını gözlemliyoruz" şeklinde konuştu. "Üye sayımızı Türkiye genelinde 600 binden fazla bir rakamla arttırmış olduk" Üyelik çalışmalarıyla ilgili de konuşan Büyükgümüş, "Yıl başından itibaren bizim açımızdan en önemli husus üyelikle ilgili yürüttüğümüz çalışmalardı. Üye sayımızı Türkiye genelinde 600 binden fazla bir rakamla arttırmış olduk. Tüm Türkiye’de teşkilatlarımız çok büyük bir özenle, gayretle çalışmalarını sürdürüyorlar. Partimize yeni katılmış üyelerimiz olabileceği gibi kuruluştan ilk günden itibaren bizimle beraber yol yürüyen, parti tabanımızı teşkil eden isimlerle de buluşma imkanımız olacak. Ve buradan elde ettiğimiz aslında insan kaynağıyla, güçle özellikle mahalle teşkilatlanmamızı güçlendirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu. "Terörü kaynağında yok etmeye dönükte çok önemli merhaleler katettik" Terörsüz Türkiye ile ilgili çalışmaları kararlılıkla sürdüklerini dile getiren Büyükgümüş, "Terörsüz Türkiye’ye dair yürüttüğümüz çalışmaların burada önemli bir bize fırsat penceresi açtığını gözlemliyoruz. Başından itibaren her buluşmamızda teşkilatlarımızla ve aziz milletimizle şu çerçeveyi paylaştık. Biz son 10 yılda Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Cumhur İttifakı ile birlikte Türkiye’de üç büyük stratejik kazanım elde ettiğimizi düşünüyoruz. Bunlardan ilki Malazgirt ruhu olarak tarif ettiğimiz Türk, Kürt, Arap bu coğrafyada barışı, huzuru, adaleti birlikte savunduğunda ne gibi büyük işler başarıldığının tarihte çok fazla örneği vardır. Ve bununla beraber ikinci önemli olarak değerlendirdiğimiz stratejik kazanımımız ise; Türkiye’nin savunma sanayiinde özellikle son 10 yılda geldiği aşamadır. Özellikle İHA ve SİHA teknolojisinde geldiğimiz aşama burada bizim çok önemli bir stratejik kazanımımız haline geldi. Bununla beraber üçüncü bizim kazanım olarak değerlendirdiğimiz stratejik başarımız da terörü kaynağında yok etme stratejimizdi. 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin hemen ardından Cumhurbaşkanımız dünyaya bir mesaj verdi; ’Biz artık terör tehdidinin sınırlarımıza yaklaşmasını beklemeyeceğiz. Ve kimden gelirse gelsin terörle kaynağında mücadele edeceğiz.’ Ve düzenlediğimiz sınır ötesi harekatlarla, Barış Pınarı’yla, Fırat Kalkanı’yla buradaki etkin çalışmalarımızla terörü kaynağında yok etmeye dönükte çok önemli merhaleler katettik. Ve burada bütün bu başarılarımızın sonucunda terör örgütü artık varlığını sürdüremeyeceğini ve kendini feshedeceğini ilan etti" dedi. AK Parti İstanbul İl Başkanı Özdemir’den seçim mesajı 360 derece bir iletişim hedefi ile yola çıktıklarını ifade eden İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir ise, 2025’te çok yönlü bir medya ve saha iletişimi yürüttüklerini, 2026’da ise bunu büyüteceklerini ifade etti. Özdemir, "’Senin Hayatından Gidiyor’ başlığıyla İstanbullunun hayatından nelerin gittiğini bizzat fotoğrafladık. Muhatabımız vatandaşımızdı ama hedef tabii ki İstanbul’u yönetemeyenlerdi. 2028 seçimlerinde İstanbul’umuz Cumhurbaşkanımızı 1’inci olarak, 2029’da ise hem Büyükşehir Belediyemizi, aynı zamanda ilçe belediyelerimizin büyük bir çoğunluğunu AK Parti hanelerine kavuşturmuş olacağız" dedi. Teşkilat çalışmalarında üyelik hedeflerine de değinen Özdemir, "İstanbul’da 150 bin yeni üyeyle 2025 yılımızı kapattık. 2026’da hedefimizi 250 bin olarak belirleyerek AK Partimize yeni taze kanları kavuşturacağız" dedi. Özdemir, İstanbul’da 4 milyon 750 bin hane bulunduğunu belirterek, "Ramazan ayı sonrasında İstanbul’daki tüm hanelere hem partimizin İstanbul’a dair yaptıklarını hem de 2019’dan bugüne İstanbul Büyükşehir Belediyesi nezdinde İstanbul’un kaybettiklerini anlatacağız" dedi. "Daha dinamik, pres yapan bir yapıyı İstanbul’da oluşturma gayreti içinde olduk" Özdemir, teşkilat çalışmalarına dair mahalle teşkilatlarının önemini vurgulayarak, "Mahalle teşkilatlarının ne kadar doğru kurgulanır, doğru bir yapılanması olursa bizzat vatandaşa değen temsil boyutu olarak katkısı da çok yüksek olur. Daha dinamik ve daha çok koşan, sahanın her yerinde olan, futbol tabiriyle pres yapan ve devamlı atağa kalkan bir yapıyı İstanbul’da oluşturma gayreti içerisinde olduk" ifadelerini kullandı. İSKİ’ye ‘su’ eleştirisi İstanbul’daki su yatırımlarına ilişkin de konuşan Özdemir, "2019’dan bugüne İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bir damla dahi topluma fayda sağlayacak bir su kazanım çalışması olmadı. Baraj 2026 yılında DSİ tarafından tahkim edilecek. Ondan sonra İstanbul’un tüm su ihtiyacını Melen Barajı’ndan İstanbul’a taşımış olacağız" diye konuştu. Toplantı, değerlendirmelerin ve soru cevap bölümünün ardından sona erdi.