GÜNDEM - 28 Nisan 2025 Pazartesi 11:43

Büyükşehir yeni izciler yetiştiriyor

A
A
A
Büyükşehir yeni izciler yetiştiriyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Kampı ve Eğitim Merkezi’nde teorik eğitimlerini tamamlayan 5’inci dönem izciler, ilk kamp deneyimlerini yaşadı. 8 haftalık eğitim sonrası düzenlenen kamp ve yemin töreninde 42 izci, izcilik hayatlarına resmen adım atmış oldu.


Geçtiğimiz haftalarda başlatılan izcilik eğitimlerini tamamlayan öğrenciler, Gençlik Kampı ve Eğitim Merkezi’nde düzenlenen kamp gecesi ve yemin töreninin ardından resmi olarak izciliğe adım attı. 8 haftalık teorik eğitimlerini tamamlayıp yeminlerini eden 42 izci, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin izcisi oldu. Eğitim sonunda düzenlenen yemin törenine izcilerin aileleri de katıldı. Tören sonrası izciler, ilk kamp heyecanını yaşamak adına kamp alanındaki çadırlarına geçti. Antalya Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği izcilik programı kapsamında, çocukların doğayla bağlarını güçlendirirken, onları bilinçli bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlıyor.



İzciliğin temeli öğretildi


İzciler, kampçılığın temel kurallarından, doğada hayatta kalma becerilerine kadar birçok alanda eğitim aldı. Eğitim süresince izciliğin terminolojisi, izciliğin metodolojisi, üniforma kullanımı, fular bağlama teknikleri ve çeşitli ip düğümleri gibi konular işlendi. Ayrıca ateş yakma ve barınak yapma gibi temel beceriler de uygulamalı olarak öğretildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Kampı ve Eğitim Merkezi Sorumlusu Ata Nur Çelik, "İlerleyen süreçte ilçe kampları, bilimsel kamplar, geziler olacak. Teorik eğitimlerin bitmesiyle birlikte, kamplarla onların pratiklerini destekleyeceğiz. Doğa aktivistleriyle izcilerimizi tanıştıracağız. İzcilerimizin doğada en iyi şekilde hayatta kalmalarını ve kendilerini güvende tutmalarını sağlayacak hale gelmelerini hedefliyoruz" dedi.



"Ailelerin gönlü rahat"


İzcilik kampına torununu getiren Mustafa Bozkurt, "Ben doğanın içinde büyüdüm, torunumun da aynı şeyleri yaşamasını istiyorum. Telefondan, tabletten uzaklaşıp, doğayla iç içe, kendi başlarına yaşam kurmaları, problemlerle baş etmeyi öğrenmeleri açısından çok yararlı bir faaliyet. İzcilerin eğitim aldığı Antalya Büyükşehir Belediyesi gençlik kampını dolaştım. Hem etkinlikler hem de güvenlik açısından çok uygun bir yer. Gönül rahatlığıyla torunumu buraya bırakıp gideceğim. Büyükşehir Belediyesi’ne çocuklara bu hizmeti sağladığı için minnettarım" diye konuştu.



"İzciliğin her yönü öğretildi"


İzci Bella Kumsal Hazar da izcilikte sekizinci haftasını geride bıraktığını ve eğitimler sayesinde çok şey öğrendiğini söyledi. Hazar, "Sekiz haftada insanlara yardım etmeyi, hayvan ve bitkileri sevmeyi, bütün izcilerle kardeş olmayı öğrendik. Buradaki liderlerimi çok seviyorum" dedi.



Büyükşehir yeni izciler yetiştiriyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mardin Mardin’de "3. Kitap Fuarı" kapılarını açtı Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen "Mardin Kitap Fuarı", kitapseverlerin yoğun ilgisiyle kapılarını açtı. Artuklu ilçesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan 2 bin 500 metrekarelik kapalı fuar alanında gerçekleştirilen fuarda, 56 yayınevi ve 50 stant yer aldı. Binlerce çeşit kitap, 16-24 Mayıs tarihleri arasında okuyucularla buluşacak. Fuarın açılışında konuşan Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Mardin Kitap Fuarı’nın bu yıl üçüncüsünü düzenlediklerini belirterek tüm vatandaşları fuara davet etti. Öğrencilerin derslerinin yanı sıra kitap okuma alışkanlığı kazanmasının önemine dikkat çeken Akkoyun, ailelere de çocuklarıyla birlikte kitap okumaları çağrısında bulundu. Akkoyun, hafta sonları öğrencileri desteklemek amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan kitap çeklerinin dağıtıldığını ifade ederek, "Öğrencilerimizin özellikle tatil döneminde kitap okumalarını teşvik etmek ve sağlamak, destek olmak amacıyla 10 bin adet kitap çekini öğrencilerimize, ücretsiz olarak veriyoruz. Her bir çek 200 lira değerinde. Öğrencilerimiz bizlerin vermiş olduğu bu çeklerle ücretsiz olarak kitaplarını alacaklar. Ümit ediyorum yaz döneminde öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlığının gelişmesi noktasında faydalı olur" dedi. Açılış törenine, Vali Yardımcısı Hasan Kurt, Artuklu Kaymakamı Muhammet Öztabak, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Yaşar Dener, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tahsin Saruhan, İl Emniyet Müdürü Recep Tecimer, Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kemalettin Sakin, kurumların temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Mardin Mardin’de 3. Kitap Fuarı düzenlendi Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen "Mardin Kitap Fuarı", kitapseverlerin yoğun ilgisiyle kapılarını açtı. Artuklu ilçesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan 2 bin 500 metrekarelik kapalı fuar alanında gerçekleştirilen fuarda, 56 yayınevi ve 50 stant yer aldı. Binlerce çeşit kitap, 16-24 Mayıs tarihleri arasında okuyucularla buluşacak. Fuarın açılışında konuşan Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Mardin Kitap Fuarı’nın bu yıl üçüncüsünü düzenlediklerini belirterek tüm vatandaşları fuara davet etti. Öğrencilerin derslerinin yanı sıra kitap okuma alışkanlığı kazanmasının önemine dikkat çeken Akkoyun, ailelere de çocuklarıyla birlikte kitap okumaları çağrısında bulundu. Akkoyun, hafta sonları öğrencileri desteklemek amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan kitap çeklerinin dağıtıldığını ifade ederek, "Öğrencilerimizin özellikle tatil döneminde kitap okumalarını teşvik etmek ve sağlamak, destek olmak amacıyla 10 bin adet kitap çekini öğrencilerimize, ücretsiz olarak veriyoruz. Her bir çek 200 lira değerinde. Öğrencilerimiz bizlerin vermiş olduğu bu çeklerle ücretsiz olarak kitaplarını alacaklar. Ümit ediyorum yaz döneminde öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlığının gelişmesi noktasında faydalı olur" dedi. Açılış törenine, Vali Yardımcısı Hasan Kurt, Artuklu Kaymakamı Muhammet Öztabak, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Yaşar Dener, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tahsin Saruhan, İl Emniyet Müdürü Recep Tecimer, Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kemalettin Sakin, kurumların temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.