ASAYİŞ - 30 Eylül 2025 Salı 14:29

Danimarkalı aile, tur minibüslerinin kazasında hafif yaralandı

A
A
A
Danimarkalı aile, tur minibüslerinin kazasında hafif yaralandı

Antalya’da yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda seyir hâlindeyken tırın çarpıp kaçtığı öne sürülen kazada, iki tur minibüsü zarar gördü. Kazada hafif yaralanan turistler ambulansta yapılan sağlık kontrolünün ardından otellerine gönderildi.


Kaza, gece saatlerinde Antalya-Alanya Karayolu Avsallar mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Antalya Havalimanı’ndan Alanya’ya giden sürücüleri henüz belirlenemeyen 42 AOU 577 ve 07 HHT 45 plakalı iki tur minibüsü, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda ilerlerken, arkadan gelen bir tır iddiaya göre 42 AOU 577 plakalı minibüse çarpıp kaçtı. Çarpmanın etkisiyle yavaşlayan minibüse, arkadan gelen diğer tur minibüsü çarpmamak için manevra yaptığı sırada orta refüjdeki direğe çarparak durabildi. Kazanın ardından çevredeki vatandaşlar ve tur acente yetkilileri, minibüslerde bulunan turistleri güvenli şekilde başka araçlara aktardı. Olay yerine çağrılan sağlık ekipleri, iki bebek ve ebeveynleri de dahil olmak üzere yolcuların sağlık kontrollerini yaptı. Hafif yaralanan turistler, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından özel araçlarla Alanya’daki otellerine gönderildi. Öte yandan, turistlerin Danimarka’dan tatile geldikleri öğrenilirken, jandarma ekipleri kazaya sebep olduğu iddia edilen tırın plakasını tespit etmek için çalışma başlattı.



"Gerekli yardımı yaparak misafirlerimizi güvenle otellerine gönderdik"


Kazaya karışan turistleri özel araçlarla otellerine ulaştıran tur acentesi yetkilisi, "Avrupa’dan gelen misafirlerimiz hava şartlarından dolayı ufak çaplı bir kaza geçirdiler. Bizler gerekli yardımı yaparak misafirlerimizi güvenle otellerine gönderdik" dedi.



Danimarkalı aile, tur minibüslerinin kazasında hafif yaralandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Genç kadın evde silahla göğsünden vurulmuş halde ölü bulundu Antalya’da yabancı uyruklu 25 yaşındaki sera işçisi kadın silahla göğsünden vurulmuş halde evde ölü bulundu. Polis ekipleri olay yerinde silah bulamazken, genç kadının ölüm haberini alarak gelen kız kardeşi sinir krizi geçirdi. Olay, saat 20.30 sıralarında Kepez ilçesi Şelale Mahallesi 7509 Sokak üzerinde bulunan müstakil evde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ikamette bir kişinin silahla kendisini yaraladığı ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Verilen adrese gelen sağlık ekipleri göğsünden silahla vurulmuş kadının hayatını kaybettiğini belirledi. Bunun üzerine olay yerine Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği, motorize yunus timleri ve çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Tabanca ve kovan bulunamadı Adrese gelen Cinayet Büro Amirliği ekipleri yaptıkları incelemede ölen kadının Vahda Şevah (25) olduğu tespit edilirken, olay yerinde silah ve kovana rastlanmadı. Genç kadının şüpheli şekilde hayatını kaybetmesi üzerine cinayet büro amirliği ekipleri olay anında evde bulunan kayınvalidesi ve 3 çocuğu ile eşinin ifadesine başvurdu. Genç kadının kayınvalidesinin polise verdiği ilk ifadesinde namaz kıldığı sırada bir ses duyduğu, bir süre sonra odaya gittiğinde genç kadını kanlar içerisinde yerde yatarken gördüğü öğrenildi. Kız kardeşi sinir krizi geçirdi Vahda Şevah’ın eşi H.B.’nin (32) ise olay anında evde olmadığını, yemek yaptırmak için birkaç kilometre ileride bulunan bir iş yerine gittiğini söylediği öğrenildi. Şüpheli şekilde göğsünden silahla vurulmuş halde ölü bulunan Vahda Şevah’ın cansız bedeni olay yeri inceleme ve savcılık incelemesinin ardından Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Bu sırada olayı haber alarak olay yerine gelen genç kadının kız kardeşi sinir krizi geçirirken, yakınları ve polis ekipleri tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Polis ekiplerinin olayda kullanılan silahı bulmak için çalışması devam ederken, genç kadının eşi H.B. Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından ifadesine başvurulmak üzere Antalya Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
Aksaray Oğul annesinin sevgilisini bıçakladı, anne ise polis memurunu tokatladı Aksaray’da 20 yaşındaki genç, annesinin sevgilisini bıçakla göğsünden ve sırtından bıçakla ağır yaraladı. Gözaltına alınan oğlunun yanına gelen anne ise, hastanede saldırdığı polis memurunu tokatladı. Olay, Hacılar Harmanı Mahallesi Selçuk Caddesi üzerinde bulunan 4 katlı apartmanın 3. katında yaşandı. Edinilen bilgiye göre, annesinin evine gelen 20 yaşındaki Cumali M., evde annesini sevgilisi olduğu iddia edilen Gökhan I. (38) ile birlikte yakaladı. Eline bıçağı geçiren genç, Gökhan I’ya saldırıp göğsünden ve sırtından bıçakladı. Ağır yaralı şekilde evden çıkıp asansör boşluğuna kadar kaçabilen şahıs, kanlar içinde yere yığıldı. Kavga seslerini duyan apartman sakinleri durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralıya ilk müdahaleyi apartman içerisinde yaptı. Bu sırada apartman boşluğuna gelen eli bıçaklı genç, yaralı şahsı tekrar bıçaklamak istedi. Sağlık ekipleri gence müdahale ederken, polis ekipleri olay yerine takviye ekip istedi. Polisi gören genç, elindeki bıçakla kaçtı. Polis ekiplerinin takibi sonucu genç bir arka sokaktaki arazide yakalanarak gözaltına alındı. Yaralı adam, ambulansla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Gözaltına alınan Cumali M., polis ekiplerince sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye getirildi. Hastaneye oğlunun yanına gelen anne Aslı D. (38), polis ekipleriyle tartıştı. Oğlunun kelepçelerinin çıkarılmasını talep eden anneye polis ekipleri müdahalede bulundu. Genç polis memurlarına uzun süre güçlük çıkarırken, hastanede herkese bağıran anne polis memuruna herkesin içinde tokat attı. Yediği tokatla neye uğradığını şaşıran polis memuru, bekçilerle birlikte kadını ters kelepçe takarak etkisiz hale getirdi. Etkisiz hale getirilen kadın da oğluyla birlikte gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen anne ve oğlu, ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Ameliyata alınan Gökhan I.’nın ise sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi. Tokat yiyen polis memurunun da kadından şikayetçi olacağı öğrenildi. Olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat başlatıldı.