GENEL - 05 Mart 2021 Cuma 15:13

Dişçi randevusu için evden çıkan kadından 4 gündür haber alınamıyor

A
A
A
Dişçi randevusu için evden çıkan kadından 4 gündür haber alınamıyor

Antalya’da evinden ’Dişçiye gidiyorum’ diye çıkan 37 yaşındaki 2 çocuk annesi Emine Sarı’dan 4 gündür haber alınamıyor.

Antalya’da evinden ’Dişçiye gidiyorum’ diye çıkan 37 yaşındaki 2 çocuk annesi Emine Sarı’dan 4 gündür haber alınamıyor. Emine Sarı’nın Salı günü saat 13:30 ’daki randevusu için evden çıkarken yanında 2-3 ayrı poşet olduğu, poşetlerden bir tanesinde kullandığı ilaçların, diğerlerinde kıyafetlerinin olduğu belirlendi.



"Annem dişçiye gidiyorum diye çıktı"


Annesinin Salı günü saat 13.30 sıralarında dişçiye gitmek amacıyla evden ayrıldığını, kız kardeşiyle birlikte evde kaldıklarını belirten 17 yaşındaki Y. S. “Annem gittikten 2 saat sonra kız kardeşim telefonla aradı. Telefonu kapalıydı. Diş randevusuna da gitmediğini öğrendik. Akşama kadar bekledik. Babam geldi. Annem psikolojik rahatsızlığı nedeniyle ilaç kullanıyordu. Bir yakınımızın yanına gitmiş olabileceğini düşünerek sabaha kadar bekledik, gelmeyince Cumhuriyet polis Karakoluna giderek kayıp başvurusunda bulunduk. Annemin bir an önce eve dönmesini istiyoruz” dedi.


Eşinin hayatından endişe duyduğunu belirten Osman Sarı 2 kızıyla birlikte eşinden gelecek müjdeli haberi bekliyor. Eşiyle önemli bir sorunları olmadığını belirten Osman Sarı “Kendimize ait evimiz var. Kredi ile aldık ve kredisini ödedik. Evin kredisini ödedikten sonra araba aldık. Arabayı da kredi ile aldık. Bunun ödemelerinden dolayı küçük maddi sıkıntılarımız vardı. Eşimin psikolojik rahatsızlığı olduğu için bu durumu kafasına takıyordu. Kızlarımla birlikte perişan haldeyiz. Bir an önce evine dönmesini istiyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Tunç: “Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun Filistin’in BM’ye üyeliğinin tekrar görüşülmesini talep eden karar tasarısını kabul etmesinin ardından açıklama yaptı. Bakan Tunç, karar tasarısının özgür Filistin için önemli bir adım olduğunu değinerek, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin BM Güvenlik Konseyi’nde tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin’e bazı ilave haklar tanınmasını talep eden karar tasarısını kabul etmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır. Ülkemizin yanı sıra 80’e yakın ülkenin ortak sunucusu olduğu karar tasarısının 143 evet oyuyla kabulü, Birleşmiş Milletler üyesi ülkelerin 7 Ekim’den bu yana işgalci İsrail tarafından soykırıma uğrayan Filistin’e desteğini göstermesi açısından önemlidir. 1967 sınırları temelinde bağımsız Filistin devletinin varlığı kabul edilmelidir. Filistin halkı kendi ata yurtlarında, insan onuruna yakışır şekilde yaşamalıdır” ifadelerine yer verdi. İsrail’in saldırılarının son bulması gerektiğini belirten Bakan Tunç, “Gazze ve Refah bölgesinde çocuk, kadın, sivil demeden 35 bin Filistinliyi öldüren, 78 binden fazla Filistinliyi yaralayan İşgalci İsrail’e karşı uluslararası mekanizmalar artık gereğini vakit kaybetmeden yapmalıdır. İnsan haklarını yok sayan, uluslararası hukuku görmezden gelen, savaş suçu işleyen ve soykırım yapan İsrail’in saldırıları son bulmalıdır. İsrailli yetkililer Uluslararası Ceza Mahkemesi huzuruna çıkarılmalı, gereken ceza verilmelidir. İşgalci İsrail Devletinin Uluslararası Adalet Divanınınca verilen tedbir kararına uyması sağlanmalıdır. Türkiye olarak, Filistinli kardeşlerimizin haklı davalarında yanlarında olmaya, dünyada adaleti ve hakkaniyeti savunmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.