ASAYİŞ - 09 Kasım 2025 Pazar 13:46

Düğününe günler kala öldürülen güvenlik görevlisinin annesi: "Nikah kapısı morg kapısı oldu"

A
A
A

Antalya’da düğün hazırlığı yaparken görev yaptığı otelin önünde alkol alarak gürültü yapan şahıslarla çıkan tartışmada kalbinden bıçaklanarak hayatını kaybeden güvenlik görevlisinin tartıştığı ve bıçaklı saldırıya uğradığı anların güvenlik kamerasına yansıdı. Cenazenin teslim alınması sırasında gencin yakınları gözyaşlarına hakim olamazken annesinin "Nikah kapısı morg kapısı oldu" sözleri yürek sızlattı.

Muratpaşa ilçesi Selçuk Mahallesi Musalla Sokak üzerinde dün gece saatlerinde meydana gelen olayda sokak üzerinde bulunan bir otelde güvenlik görevlisi olan Tahsin Göker (26) ve Talat K.B. gürültü yaparak otel önünde alkol alan Eyüp T. (20) ve Halil S. (18) isimli 2 şahsı uyarmış, uyarılara aldırış etmeyerek alkol almayı sürdüren şahıslar arasında çıkan tartışmada güvenlik görevlisi Tahsin Göker göğüs bölgesine aldığı bıçak darbesi kaldırıldığı hastanede doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybetmişti.

Düğününe günler kala öldürülen güvenlik görevlisinin annesi:

Olay anı güvenlik kamerasında

22 Kasım’da nikah tarihi alındığı ve düğün hazırlığı yaptığı öğrenilen 26 yaşındaki güvenlik görevlisi Tahsin Göker’in hayatını kaybettiği olaya ilişkin güvenlik kamerası görüntüsü ortaya çıktı. Görüntülerde kavga sırasında Göker’in dengesini kaybederek yere düştüğü ve Eyüp T.’nin bıçakla göğüs bölgesinden bıçakladığı, olayın sıcaklığı ile Göker’in yaralandığını fark etmediği ardından bir anda yere yığıldığı, olayın şüphelileri Eyüp T. ve Halil S.’nin ise koşarak uzaklaştığı görüldü.

Düğününe günler kala öldürülen güvenlik görevlisinin annesi:

"Nikah kapısı morg kapısı oldu"

Düğün hazırlığı yaparken çıkan kavgada hayatını kaybeden Göken’in cenazesi Antalya Adli Tıp Kurumu morgundaki işlemlerinin ardından ailesi ve yakınları tarafından teslim alındı. Göker’in babası ve yakınlarının ayakta durmakta zorlandığı görülürken, annesi ve halasının gözyaşları içinde "Nasıl kıydılar o çocuğa, kurtaramadılar yavrumu, kör bıçak onumu buldu. Birazcık mutluluğu çok mu gördün onlara, nikah kapısı morg kapısı oldu" sözleri yürek burktu. İşlemlerinin ardından teslim alınan Tahsin Göker’in cenazesi toprağa verilmek üzere Burdur’un Tefenni ilçesine götürüldü.

Düğününe günler kala öldürülen güvenlik görevlisinin annesi:

Ramazan Bozca-İbrahim Sönmez

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Uluslararası öğrencilerden Çameli’ye kültür ziyareti Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı kapsamında Denizli’ye gelen uluslararası öğrenciler, "Sultanşehir Sivas’tan Denizli’ye Kültür ve Edebiyat Yolculuğu" projesi çerçevesinde Cittaslow unvanlı Çameli’ni ziyaret ederek ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerini yakından tanıdı. Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı kapsamında yürütülen "Sultanşehir Sivas’tan Denizli’ye Kültür ve Edebiyat Yolculuğu" projesi çerçevesinde Denizli’de bulunan uluslararası öğrenciler, Denizli’nin sakin şehir (Cittaslow) unvanına sahip ilçesi Çameli’ni ziyaret etti. Farklı ülkelerden gelerek Türkiye’de eğitimlerini sürdüren öğrenciler, proje kapsamında ilçenin tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerini yerinde görme fırsatı buldu. Öğrenciler, ziyaret sırasında Mustafa Çelik ve Cengiz Arslan tarafından karşılandı. Çameli Kaymakamı Mustafa Çelik ve Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, öğrencilere Çameli’nin tarihi geçmişi, kültürel mirası ve doğal güzellikleri hakkında bilgi verdi. İlçenin sakin şehir kimliği ve doğayla iç içe yapısı, misafir öğrencilerin ilgisini çekti. Projeye, Güney Afrika, Etiyopya, Kenya, Endonezya, Hindistan, Tayland, Pakistan ve Nepal başta olmak üzere çeşitli ülkelerden Türkiye’ye eğitim amacıyla gelen uluslararası öğrenciler katıldı. Öğrenciler, Çameli’yi çok beğendiklerini belirterek ilçenin doğal güzelliklerine ve samimi atmosferine hayran kaldıklarını ifade etti. Ziyaret kapsamında ilçenin önemli yapılarından Taş Konaklar’ı da gezen öğrenciler, bölgenin geleneksel mimarisini yakından inceleme fırsatı buldu. Gün boyunca çeşitli etkinliklere katılan misafirler, ziyaretin sonunda çekilen toplu hatıra fotoğrafı ile programı tamamladı.
Hakkari Hakkari DENEYAP atölyeleri için eğitmenler alınacak Hakkari Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Erol Baykara, Hakkâri ve Yüksekova’daki DENEYAP Teknoloji Atölyeleri için eğitmenler alınacağını duyurdu. Açıklamalarda bulunan Erol Baykara, bir toplumun ve ülkenin teknolojik açıdan kendi kendine yetebilmesinin en önemli unsurunun nitelikli insan kaynağı olduğunu belirtt. DENEYAP Teknoloji Atölyeleri’nin de bu anlayışla kurulduğunu ve ülkemizin teknoloji alanında yetişmiş insan kapasitesini artırmaya yönelik önemli çalışmalar yürüttüğünü dile getiren Baykara, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında, DENEYAP Teknoloji Atölyeleri’nin kurulduğu ilk 12 il arasında yer alan Hakkâri’de çalışmalar artan ilgi ve imkanlarla devam etmektedir. Hakkâri merkez ve Yüksekova ilçemizde faaliyet gösteren atölyelerimizde geleceğin teknoloji yıldızları yetiştirilmektedir. 2026 yılı için Hakkâri genelinde toplam 2 bin 62 öğrencimiz kayıt başvurusunda bulunmuştur. Bu sayı, Türkiye ortalamasının oldukça üzerinde olup ilimiz adına gurur verici bir tablo ortaya koymaktadır. DENEYAP Teknoloji Atölyeleri’nde Hakkâri merkezde 160, Yüksekova ilçemizde ise 80 olmak üzere toplam 240 öğrencimiz eğitim alma hakkı kazanacaktır. Öğrencilerimizin seçim süreçleri kapsamında sözlü ve uygulamalı sınavlar devam etmekte olup, belirlenen kontenjan dahilinde başarılı olan öğrencilerimiz 36 aylık kapsamlı eğitim programına dahil edilecektir" dedi. DENEYAP Teknoloji Atölyeleri’nde görev alacak eğitmen kadrolarının güçlendirilmesi amacıyla yeni eğitmen alım sürecinin başlatıldığını vurgulayan Erol Baykara, "Türkiye genelinde 81 ilde ve 131 farklı noktada faaliyet gösteren DENEYAP atölyelerinde görev yapmak üzere eğitmen adayları aranmaktadır. Bu kapsamda Hakkâri ilimizde toplam 12 eğitmenin görevlendirilmesi planlanmaktadır. Milli Teknoloji Hamlesi doğrultusunda, Türkiye’nin geleceğine yön verecek gençlere rehberlik etmek isteyen; yenilikçi ve çözüm odaklı tüm arkadaşlarımızı bu heyecana ortak olmaya davet ediyoruz. DENEYAP Teknoloji Atölyeleri aracılığıyla geleceğin teknoloji liderlerinin yetişmesine katkı sunmak isteyen adaylar, başvurularını 8 Haziran 2026 tarihine kadar aşağıdaki adres üzerinden gerçekleştirebilirler. Geleceğin teknoloji yıldızlarına rehber olun. DENEYAP Teknoloji Atölyeleri, başvuru sayfası https://t3kys.com/tr/program/application/11114/ ve www.deneyap.org adreslerinden de detaylı bilgi alınabilir" diye konuştu.
Bilecik Başkan Subaşı’ndan Bilecik’e yeni park müjdesi Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, Bilecik’e yeni park müjdesi verdi. Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, beraberindeki başkan yardımcıları ve birim müdürleriyle birlikte Ertuğrulgazi Mahallesi’nde yapımı süren Meram Kent Park çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Çalışmalar kapsamında eğimden kaynaklanan kot farkı hafriyat çalışmalarıyla istenilen seviyeye getirildi. Parkta kullanılacak kent mobilyalarının üretimi ise belediye atölyelerinde sürdürülüyor. Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin koordineli şekilde yürüttüğü çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte bölgeye yeni bir sosyal yaşam ve yeşil alan kazandırılacak. Meram Kent Park’ın, tamamlandığında Bilecik’in yeni cazibe merkezlerinden biri olması hedefleniyor. Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, "Arkadaşlarımızla birlikte şehrimizin birçok noktasında devam eden çalışmaları yerinde inceledik. Uzun süredir üzerinde çalıştığımız Ertuğrulgazi Mahallesi Meram Kent Parkımızda büyük bir ilerleme kaydettik. Bir yandan eğimden kaynaklanan kot farkını hafriyat çalışmalarımızla istediğimiz seviyelere getirdik. Diğer yandan atölyelerimizde burada kullanılacak birçok mobilyanın da imalatı devam ediyor. Burada Fen İşleri Müdürlüğümüz yanı sıra Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün de çok çalışması oldu ve olacak. Çalışmaların tamamlanmasıyla şehrimizin en güzel park ve yaşam alanlarından birini Bilecik’e kazandırmış olacağız" dedi.