GENEL - 11 Temmuz 2019 Perşembe 17:30

Dünya Şampiyonu Navko’dan Başkan Böcek’e davet

A
A
A
Dünya Şampiyonu Navko’dan Başkan Böcek’e davet

Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin’in sözcüsü Dmitriy Peskov’un eşi, buz pateni Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Tatiana Navko, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i ziyaret etti.

Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin’in sözcüsü Dmitriy Peskov’un eşi, buz pateni Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Tatiana Navko, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i ziyaret etti. Navko, Antalya’da sergilenmeye başlandığı ilk günden bu yana yoğun ilgi gören buz pateni gösterisine Başkan Böcek’i de davet etti.


Ekibiyle birlikte Antalya’da buz pateni gösterisi sergileyen Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Tatiana Navko, Rusya’nın Antalya Başkonsolosu Oleg Rogoza ile birlikte Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i ziyaret etti. 2019 yılının Rusya ve Antalya arasında kültür ve turizm yılı ilan edildiğine değinen Başkan Böcek, böyle anlamlı bir süreçte Antalya’nın bu şova ev sahipliği yapıyor olmasının son derece özel ve anlamlı olduğunu dile getirdi.



Navko ve ekibine teşekkür etti


Türkiye-Rusya Karşılıklı Kültür ve Turizm Yılı çerçevesinde Moskova’da düzenlenen Türkiye Festivali’ne katıldığını anlatan Başkan Böcek, iki ülke arasında dostluk adına var olan iyi ilişkilerin bu tür etkinliklerle kültürel ve sanatsal anlamda da gelişmesinden memnuniyet duyduğunu ifade etti. Böcek, Antalya’da çok sayıda yerleşik Rus vatandaşı yaşadığını ve çok sayıda Rus turistin de Antalya’da tatil yaptığını belirterek, Navko ve ekibinin gösteri için Antalya’yı seçmiş olmasının bu açıdan da son derece önemli olduğunu söyledi. Başkan Böcek, gösterinin çok daha fazla sayıda kişiye ulaşabilmesi adına her türlü desteği vereceklerini de ifade etti.


Buz pateni gösterisi hakkında Başkan Böcek’e bilgi veren Navko ise gördükleri ilgiden son derece memnun olduklarını ifade ederek, Başkan Böcek’e ev sahipliği için teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.