ASAYİŞ - 23 Şubat 2026 Pazartesi 12:10

Eski eşini eşarpla boğarak öldürmüştü, cinayeti nasıl işlediğini anlattı

A
A
A
Eski eşini eşarpla boğarak öldürmüştü, cinayeti nasıl işlediğini anlattı

Antalya’da eski eşini eşarbıyla boğularak öldüren sanığın dosyasında savcılık iddianameyi tamamladı. Tutuklu sanığın, ’kadına ve boşandığı eşe karşı kasten öldürme’ ile ’kişinin ölmesinden yararlanarak hırsızlık’ suçlarından yargılanması talep edildi.


Olay, 11 Eylül 2025 Perşembe gecesi Muratpaşa ilçesi Güzeloba Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre Hızır Çelik (32), boşandığı eşi Hanım Biçer’i evine götürdü. İkili arasında çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Hızır Çelik, genç kadını eşarbıyla boğdu, ardından yüzüne yastık bastırarak öldürdü. Evden yaklaşık 3 saat sonra ayrılan zanlı, yaklaşık 16 saat sonra eski eşinin kardeşini arayarak, "Ben kızı öldürdüm, haberiniz olsun" dedi. Çelik’in daha sonra Yeniköy Polis Amirliği’ne giderek teslim olduğu öğrenildi.


Olay yerine sevk edilen polis ekipleri, Hanım Biçer’in cansız bedenini evde buldu. Savcılık ve olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından genç kadının cenazesi otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.



"Tasarlanmış bir cinayet"


Cenazeyi almak için morga gelen ağabeylerden Resul Biçer, kardeşinin boşandıktan sonra çocuklarını göremediğini, bu durumu fırsat bilen eski eşinin, Hanım Biçer’i kandırarak eve götürdüğünü ileri sürdü.


Recep Biçer ise kardeşinin planlı bir cinayete kurban gittiğini öne sürerek, "Yıllarca evli kaldılar, yapamadılar ve ayrıldılar. Ardından kardeşime iftiralar attı. Madem ihanet ettiğini düşünüyordu, gidip karşı tarafla hesaplaşacağına gelip kardeşimi öldürdü. Kardeşimi kandırdı, ev ayarladı ve planlı bir şekilde götürüp canına kıydı. Adaletin en kısa sürede tecelli etmesini ve en ağır cezayı almasını istiyorum. Bunu planlayarak yaptı, tasarlayarak programladı. Önceden öldürmek için plan kurmuş. Bilinçli ve isteyerek işledi" ifadelerini kullandı.


Emniyette ifadesi alınan Hızır Çelik ise işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlının ilk ifadesinde, "Eve beraber gittik, eski konuları açtı, o esnada kendimi kaybettim, olay gerçekleşti" dediği öğrenildi. Çelik, çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi.



Cinayet öncesi ve sonrası kamerada


Öte yandan, talihsiz kadının son anları güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde Hanım Biçer ile Hızır Çelik’in birlikte siteye girdikleri, kadının kapıyı açtığı ve ikilinin eve girdiği anlar yer aldı. Bir süre sonra zanlının elinde poşetle tek başına evden çıktığı, merdivenden indikten sonra eve doğru baktığı ve ardından siteden ayrıldığı görüldü.



Savcılık iddianameyi tamamladı


Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli Hızır Çelik’in, maktul Hanım Biçer’i ikametinde eşarp ile boğarak öldürdüğü ve ardından maktule ait cep telefonunu alarak olay yerinden ayrıldığı belirtildi.


İddianamede, şüphelinin eylemine ilişkin olarak ’kadına ve boşandığı eşe karşı kasten öldürme’ ve ’kişinin ölmesinden yararlanarak hırsızlık’ suçlarından cezalandırılması talep edildi.



Şüphelinin ifadesi iddianamede yer aldı


İddianamede şüpheli Hızır Çelik’in savunmasına da yer verildi. Şüpheli Çelik ifadesinde, eski eşiyle yeniden görüşmeye başladıklarını, olay günü evde aralarında tartışma çıktığını belirterek şu beyanlarda bulundu:


"11.09.2025 günü eski eşim olan Hanım bana Whatsapp üzerinden, "Şu karanlık denizde ölmek her gün ölmekten iyidir" şeklinde video gönderdi. Ben de bunun üzerine aradım. Fakat cevap vermedi. Bu sırada sevgilim olan S.’nin evinde çocuklarımla bulunmaktaydım. Kız arkadaşıma çocukları onda kalmasını söyleyerek eski eşimin daha önce gittiği burada tacize uğradığından bahsettiği ve yolunu tarif ettiği yer olan denize kenarına gittim. Orada ne için bu şekilde video gönderdiğini ne olduğunu sordum. Bana ailesi ve çocuklarla ilgili sıkıntılardan bahsetti. Ben de her şeyin düzeleceğine dair konuşmalar yaptım. Ve daha önce emlakçıdan onun ve çocuklarımın kalması için kiraladığım eve götürmeye ikna ettim. Eve götürdüm. Olay günü eve davet ettiğimde evde olduğumuz sırada kız arkadaşım S.’nin bana çocuklarla fotoğraf atması üzerine eski eşim tartışma çıkarttı. ’Sen beni kandırıyorsun’ dedi. Yarım saat onu sakinleştirmeye çalıştım. Sakinleşmedi. Erkekliğime ve onuruma laf söyledi. Yarım saat onu sakinleştirme çabası göstersem de sakinleşmeyerek üzerime saldırdı. Nasıl olduğunu anlamadım. Bir halde ellerimle boğazına sarıldım. Sonrasını hatırlamıyorum. Ondan sonra yatağın üzerinde olan eşarbı boğazına sardım. Eski eşime ait telefonu alarak evden ayrıldım. Sabah 09.00 gibi evden kalkarak eski eşimle benim düğünümüze ait fotoğrafları ve evlilik cüzdanını yakmak için inşaata gittim. Abim Rıdvan’a eski eşimi öldürdüğümü söyleyerek oradan ayrıldım. Ve Yeniköy Polis Amirliği’ne giderek suçumu itiraf ettim. Öldürme kastım yoktu. Pişmanım."


Savcılık, dosya kapsamındaki otopsi raporu, olay yeri inceleme keşifleri, kamera kayıtları ve tanık beyanlarını birlikte değerlendirerek şüphelinin cezalandırılmasını talep etti.



Eski eşini eşarpla boğarak öldürmüştü, cinayeti nasıl işlediğini anlattı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Teravihe gelen çocuklara imamdan ikramlar Van’ın Erciş ilçesinde cami imamlığı yapan Cumali Damar, teravi namazına gelen çocuklara ikramlarda bulunuyor. 21 yıllık imam olan ve 11 yıldır ilçenin Kışla Mahallesi’ndeki Hazreti Ömer Camii’nde imamlık görevi yapan Cumali Damar, örnek bir davranışa imza attı. "Camide cemaatle namaz kılarken arka saflarda gülüşen çocuk sesleri yoksa gelecek nesiller adına korkun" sözüne uyan duyarlı imam, çocuklar için caminin bir köşesine ikramlık ürünler koyarak Ramazan standı açtı. Ramazan ayı boyunca açık olan stantta teravih namazına gelen çocukları ikramlık ürünler ile sevindiren Damar, çocuklara namazı ve camiyi sevdirmeye çalışıyor. Hazreti Ömer Cami İmamı Cumali Damar, çocukları camiye teşvik etmek için cami marketi açtıklarını belirterek, "Her teravihten hemen sonra bu marketten çocuklara ikramımız oluyor. Çocuklar da sevinçli bir şekilde, severek camiye geliyorlar. Namazlarımızı kılıyoruz, sohbet ediyoruz burada. Peygamber Efendimizin bir hadisi var, ‘Nefret ettirmeyin, sevdirin.’ Camilerimizi çocuklara sevdirelim. Bütün camilerde de bu şekilde market olursa çok makbule geçer ve hiç olmazsa bir çocuğumuzu da camiye kazandırmamız için bu şekil yapmamız gerekiyor. Bütün hocalarımızdan böyle etkinlikler bekliyorum, Allah hepinizden razı olsun inşallah" dedi. Çocuklardan Muhammed Yasir Çelebi ise "Hazreti Ömer Camisi’nde Cumali Hoca’nın talebesiyim. Her teravih camiye geliyoruz. Cumali Hoca’mızdan Allah razı olsun, biz teravihe geldiğimizde bize camiyi daha çok sevdiriyor, bize kek, meyve suyu dağıtıyor. Tekrardan Allah ondan razı olsun, biz hocamızdan memnunuz" diye konuştu.
Trabzon Trabzonspor’dan 15 puanlık geri dönüş Trabzonspor, bu sezon geriye düştüğü karşılaşmalarda ortaya koyduğu reaksiyonla önemli puanlar topladı. Bordo-mavililer, skor olarak geriye düştüğü 9 maçta 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak hanesine 15 puan yazdırdı. Trendyol Süper Lig’in 23. haftasında deplasmanda Gaziantep FK’yı 2-1 mağlup eden Trabzonspor, rakibi ile bu sezon oynadığı iki karşılaşmada da geriye düşmüştü. Sezonun ilk yarısında Trabzon’da oynanan maçta konuk ekip 1-0 öne geçmesine rağmen mücadele 1-1 beraberlikle sonuçlanırken, dün akşam Gaziantep’te oynanan ve yine 1-0 yenik duruma düşün bordo-mavililer, bu kez sahadan 2-1 galip ayrıldı. Trabzonspor 9 maçta geriye düştü Karadeniz ekibi, sezonun ilk yarısında evindeki Gaziantep FK maçında 1-0 yenik duruma düşmüş ve mücadeleden 1-1’lik beraberlikle ayrıldı. Deplasmandaki Başakşehir mücadelesinde de rakibinin üstünlük kurmasını engelleyemeyen Trabzonspor, 4-3’lük galibiyetle önemli bir geri dönüşe imza attı. Evinde Konyaspor karşısında da 1-0 geriye düşen bordo-mavililer, maçı 3-1 kazanmayı başardı. Beşiktaş karşılaşmasında ise Karadeniz temsilcisi, 2-0’lık dezavantajı 3-3’e taşıyarak dikkat çeken bir geri dönüş gerçekleştirdi. Sezonun ikinci yarısında da benzer bir tablo ortaya koyan Trabzonspor, deplasmanda Kocaelispor karşısında 1-0 yenik duruma rağmen mücadeleyi 2-1 kazandı. Antalyaspor deplasmanında ise 1-0’lık geri düşüş sonrası sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrılan bordo-mavililer, son olarak Gaziantep FK deplasmanında 1-0’ın ardından 2-1 kazanarak geri dönüş performansını sürdürdü. Öne geçtiği 12 maçın 10’unu kazandı Süper Lig’de dengeli bir grafik çizen Trabzonspor, bu sezon öne geçtiği maçların büyük bölümünü galibiyetle tamamladı. Karadeniz ekibi, skor avantajı elde ettiği müsabakalarda 32 puanı hanesine yazdırdı. Bordo-mavili takım; Kocaelispor, Kasımpaşa, Antalyaspor, Fatih Karagümrük, Kayserispor, Çaykur Rizespor, Eyüpspor, Göztepe ve ikinci yarıda oynadığı Kasımpaşa ve Samsunspor karşısında öne geçtiği maçları galibiyetle tamamladı. Trabzonspor, sezonun ilk yarısında sahasında oynadığı Samsunspor ve Alanyaspor ile 1-1 berabere kalarak öne geçtiği bu iki maçta toplam 4 puan kaybetti. İki maçta mağlup başladı Trabzonspor, sezonun ilk yarısında deplasmanda Fenerbahçe karşılaşmasını 1-0, Gençlerbirliği mücadelesini ise 4-3 kaybetti. Bordo-mavililer, sezonun golsüz tek beraberliğini ise deplasmanda Galatasaray karşısında aldı. Fenerbahçe karşısında öne geçtiği maçı kaybetti Trabzonspor, sahasında oynadığı Fenerbahçe müsabakasında bu sezon bir ilki yaşadı. Bordo-mavililer, öne geçtiği mücadelede skor üstünlüğünü koruyamayarak sahadan 3-2 mağlup ayrıldı.
Muğla Muğlaspor basketbolda genç yetenekleri yetiştiriyor Muğlaspor Basketbol branşında 5-18 yaş arası sporculara yönelik altyapı çalışmaları devam ediyor. Başantrenör Murat Tuncay yönetiminde hazırlanan U-10, U-11 ve U-12 takımları Şubat ayı sonunda başlayacak müsabakalarda sahaya çıkacak. Muğlaspor Basketbol branşı, kariyerinde Türkiye Basketbol Ligi ve 2. Lig gibi profesyonel arenalarda boy göstermiş tecrübeli Başantrenör Murat Tuncay’a emanet. Antrenör Sude Beyaz ve Yardımcı Antrenör Emir Durgun’dan oluşan teknik ekip, 5-18 yaş arası spor okulu çalışmalarından performans takımlarına kadar her aşamada titiz bir eğitim süreci yürütüyor. Muğlaspor formasıyla ter döken genç yeteneklerin, gelecekte kulübün kendi altyapısından kurulacak profesyonel lig takımının iskeletini oluşturması hedefleniyor. U-10’dan U-18’e kadar her yaş grubunda çalışan sporcular, profesyonel seviyeye ulaşmak için yoğun bir antrenman programından geçiyor. Başantrenör Murat Tuncay, "1,5 yıldır Muğlaspor Kulübü’nde basketbol branşını yürütüyoruz. 5-18 yaş arasında basketbol spor okulu çalışmaları yapmaktayız ve U-10, U-11, U-12, U-14, U-16 ile U-18 yaş gruplarında performans takımlarını çalıştırıyoruz. Şubat ayı sonunda U-10, U-11 ve U-12 takımlarımızın maçları başlayacaktır. Hafta sonu tüm Muğla halkını ve Muğlaspor sevdalılarını maçlarımıza bekliyoruz" dedi. Kulüpten yapılan açıklamada, Muğlaspor’un tarihi futbol başarılarıyla dolu olsa da, sporun her dalında var olma kararlılığı vurgulanıp "Her yaştan bireyin kendini geliştirebileceği branşları destekleyerek sporun gücünü her alanda yaymak istiyoruz demiştik. Yeşil-beyaz sevdayı basketbol sevdasıyla buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz" ifadelerine yer verildi. U-10, U-11 ve U-12 takımlarının müsabakaları Şubat ayı sonunda başlıyor. Muğlaspor, bu hafta sonu gerçekleşecek maçlarda tüm Muğla halkını ve taraftarlarını tribünlere, genç dev adamları desteklemeye davet etti.
Konya Suriçi Çarşısı yeşil enerjiyle aydınlanıyor Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından hayata geçirilen Suriçi Çarşısı Kentsel Dönüşüm Projesi, yalnızca mimari, tarihi ve estetik dönüşümüyle değil, çevre dostu yaklaşımıyla da dikkatleri üzerine çekiyor. Modern şehircilik anlayışıyla yeniden ayağa kaldırılan çarşı, şimdi de yeşil enerji ile aydınlatılarak şehre ve dönüşüme bir kez daha öncü ve örnek oldu. Meram Belediyesinin dev dönüşüm projesi Suriçi Çarşısı Kentsel Dönüşüm Projesi, yalnızca mimari ve estetik dönüşümüyle değil, çevre dostu yaklaşımıyla da örnek ve öncü oldu. Tarihe saygılı ve modern şehircilik anlayışıyla yeniden ayağa kaldırılan çarşı, şimdi de tamamen yeşil enerji ile aydınlatılarak Konya’da sürdürülebilir belediyeciliğin ve modern dönüşümün simgesi haline geldi. Suriçi’nde enerji de dönüştü Meram Belediyesi Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, çarşıda yer alan binaların cephe aydınlatmalarında "wallwasher" olarak adlandırılan modern mimari aydınlatma sistemi kuruldu. Bu sistem, enerjisini tamamen güneş panellerinden alıyor. Üretilen enerji, yangın güvenliğine uygun ve yüksek güvenlik standartlarına sahip lityum pil sistemlerinde depolanarak kesintisiz bir aydınlatma sağlıyor. Bu sayede Suriçi Çarşısı’nın cepheleri, şebeke elektriğine ihtiyaç duymadan, tamamen yenilenebilir enerji kullanılarak ışıklandırılıyor. Hem enerji tasarrufu sağlanıyor hem de karbon salınımı azaltılarak çevreye duyarlı bir uygulama hayata geçirilmiş oluyor. Tarihi doku, modern teknolojiyle buluştu Suriçi Çarşısı, tarihi zenginliği ve modern mimarisiyle Meram’ın ve Konya’nın en değerli projelerinden biri oldu. Çıkan tarihi eserlerle de şehrin kültürel hafızasında önemli bir yer tutuyor. Gerçekleştirilen dönüşümle birlikte çarşı, hem tarihi dokusu korunarak restore edildi hem de modern şehir estetiğine uygun bir görünüm kazandı. Yeşil enerjiyle yapılan aydınlatma ise bu dönüşümü adeta taçlandırdı. Gündüzleri tarihi mimarisiyle ziyaretçilerini karşılayan çarşı, geceleri güneşten aldığı enerjiyle adeta yeniden hayat buluyor. Böylece proje, tarih ile modern yaşamı buluşturan her yönden örnek bir proje olarak tarihe geçti. "Geleceğe nefes olan yatırımlar yapıyoruz" Meram Belediye Mustafa Kavuş, Suriçi Çarşısı’nda hayata geçirilen bu çevreci yatırımın yalnızca bir aydınlatma çalışmasının ötesinde bir vizyon projesi olduğunu vurguladı. Başkan Mustafa Kavuş, uygulamaya sokulan bu yeni şehircilik vizyonu ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi; "Bizler sadece bugünü değil, yarını da inşa etmekle sorumluyuz. Suriçi Çarşısı’nda gerçekleştirdiğimiz bu çalışma, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir şehircilik anlayışımızın önemli bir göstergesidir. Güneş enerjisi gibi yenilenebilir kaynakları kullanmak, hem ekonomik hem de ekolojik açıdan büyük bir kazanımdır. Çocuklarımıza daha temiz, daha yaşanabilir bir Meram bırakmak için yatırımlarımızı bu doğrultuda sürdürüyoruz." "Suriçi, Konya ve Meram için büyük ve stratejik bir kazanımdır" Başkan Kavuş, Meram’ın tarihi kimliğini koruyarak geleceğe taşımanın en büyük hedefleri olduğunu belirterek, "Suriçi Çarşısı projesi, geçmiş ile geleceği buluşturan bir köprü niteliğindedir. Bu proje, sadece Meram için değil, Konya için de önemli bir kazanımdır. Benzer uygulamalar daha önce yapılmış olabilir; ancak burada ortaya koyduğumuz sistem, teknik altyapısı ve bütüncül yaklaşımıyla örnek teşkil edecek bir nitelik taşımaktadır. Bu enerji sistemi, Suriçi gibi şehrin merkezinin yeniden ayağa kaldırıldığı, tarihin yeniden açığa çıkarıldığı, bir büyük projede uygulanmış olması bu çalışmayı benzerlerinden özel kılıyor. Suriçi Çarşısı’nda gerçekleştirilen bu yenilikçi uygulama, Meram Belediyesinin yenilenebilir enerjiye verdiği önemi açıkça ortaya koyuyor. Proje; enerji verimliliği, karbon ayak izinin azaltılması ve çevresel sürdürülebilirlik açısından da stratejik bir adımdır, ’Yeşil Belediyeciliğin’ de en güzel örneklerinden biridir" diye konuştu.
Mersin Müftü Fidan: "Mukabele Peygamber sünnetidir" Anamur İlçe Müftüsü Mehmet Fidan, Ramazan ayına özel irşat faaliyetlerinin aralıksız sürdüğünü belirterek, mukabele geleneğinin Peygamber sünneti olduğunu söyledi. Anamur’da kadınlar, asırlardır süregelen mukabele geleneğini Ramazan ayında yoğun katılımla sürdürüyor. İlçe Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarında eğitim alan kadınlar, Kur’an-ı Kerim okuyup dinleyerek mübarek ayın manevi atmosferini birlikte yaşıyor. 2025–2026 eğitim-öğretim döneminde ihtiyaç odaklı kurslara kayıt yaptıran kadınlar, ilerleyen yaşlarına rağmen azimle öğrendikleri Kur’an-ı Kerim ile mukabele halkalarına katılıyor. Mukabelenin kökenine değinen Müftü Fidan, "Peygamber Efendimiz (sav) ile Cebrail (A.S) arasında her Ramazan’da Kur’an’ın karşılıklı okunması, asırlardır sünnet olarak yaşatılıyor. İlçemizde görevlendirdiğimiz 25 kadın hocamızla birlikte Kur’an okuyor, hataları düzeltiyor ve okunan cüzlerin meali ile cüz içerisinde geçen önemli konuları işliyoruz" dedi. İhtiyaç odaklı Kur’an kurslarına katılan kadınların önemli bir kısmının Kur’an-ı Kerim öğrenerek temel dini bilgileri edindiğini belirten Fidan, özellikle ev hanımlarının gösterdiği ilgiden memnuniyet duyduklarını ifade etti. Kurslara katılan öğrencilerin büyük bölümünün Ramazan ayında mukabeleye iştirak edecek seviyeye ulaştığını vurgulayan Fidan, Kur’an kursu öğreticilerine teşekkür etti. Mukabele sonrası irşat sohbetleri Kur’an kurslarında düzenlenen programların sadece kıraatle sınırlı kalmadığını kaydeden Fidan, mukabele sonrasında İlçe Müftülüğü İrşat Ekibi tarafından oruç, yardımlaşma, infak ve zekat gibi temel dini konularda bilgilendirme sohbetleri gerçekleştirildiğini söyledi. Bu kapsamda Orman İşletme Camii Kur’an Kursu, Emir Sultan Camii Kur’an Kursu, Akdeniz Camii ve Ak Camide düzenlenen mukabele halkalarının kadınların yoğun ilgisiyle devam ettiği bildirildi. Programların Ramazan ayı boyunca farklı kurs ve camilerde sürdürüleceği kaydedildi.