SPOR - 31 Ocak 2026 Cumartesi 18:11

Joao Pereira: "3 puanı çok istiyordum ama neticede 1 puan bile alamadık"

A
A
A
Joao Pereira: "3 puanı çok istiyordum ama neticede 1 puan bile alamadık"

Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira, Eyüpspor maçında riskler aldıklarını söyleyerek, "3 puanı çok istiyordum ama neticede 1 puan bile alamadık" dedi.


Trendyol Süper Lig’in 20. haftasında Corendon Alanyaspor sahasında karşılaştığı Eyüpspor’a 3-1 mağlup oldu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira, maça iyi başladıklarını belirterek, "Golü erken bulduk. Daha sonra ikinci golü bulmak için hem zor hem güvenli pozisyonlara girdik. İlk yarı kolayca 2-0 tamamlayabilirdik aslında ama sadece 1-0 içeri girdik. Devre arasında oyuncularımla konuştum. Dikkatli olmalarını söyledim. Çünkü daha önceki maçlarda ikinci yarının başlarında yediğimiz goller olmuştu. O yüzden dikkatli olmamız gerektiğini söyledim. Neticede golü de yedik. Eyüpspor’un ikinci yarıya iyi başlayacağını söyledim. Bunları söylemiş, uyarmış olmamıza rağmen maalesef bu başımıza geldi. Daha sonra maç 1-1’ken sahamızda oynuyoruz diye biraz risk aldık. Kazanmak istiyoruz, hırslı olmamız gerekir. İkinci golü bulmak için şanslar da bulduk aslında ama atamadık. Daha sonra ikinci golü bir geçiş pozisyonundan yedik. O da maçı hemen hemen bitiren gol gibi oldu. Daha sonra maçın son dakikalarında daha fazla risk alarak Lima’yı öne aldık. Çünkü artık 2-2’yi bulmaya çalışıyorduk. Oradan da yine bir geçiş pozisyonundan üçüncü golü yedik. Belki bugün biraz fazla hırslıydım, 3 puanı çok istiyordum ama neticede 1 puan bile alamadık. Bu benim hayatta kalma şeklim biraz, her zaman daha fazlasını istemek. Ama bugün maalesef hiçbirini alamadık. Normalde biz son dakikalarda her zaman gol bulan bir takımdık ama son maçlarda hiç yemediğimiz golleri yemeye başladık. Bunun sorumlusu benim. Bunun çözümünü bulacağım ve bu durumu değiştireceğiz" şeklinde konuştu.



"Böyle tepkileri olabilir, normal buluyorum"


Alanyaspor taraftarlarının maç sonundaki tepkilerinin sorulması üzerine Pereira, "Öncelikle şunu söyleyeyim. Daha aşağı düşmüyoruz şu an ortadayız. Bugün kazanmış olsaydık, düşme hattından 10 puan önde olacaktık. Benim oyuncularım Galatasaray’a, Fenerbahçe’ye karşı çok iyi maçlar çıkardı ve ben de aynı hocayım. Ama tabii ki bu şekilde protesto edebilirler, bağırabilirler çünkü onlar taraftarlar, istediklerini yapabilirler. Evet sahamızda bizim altımızda olan bir takıma 3-1 yenildik. Böyle tepkileri olabilir. Bunu normal buluyorum. Ama şunu tekrar söylemek istiyorum. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’a karşı çok iyi maçlar çıkardığımız aynı ekibiz, çalışanlarımız aynı çalışan, biz aynı biziz. Sadece böyle maçlar olabiliyor. Şu konuda haklısınız; yeteri kadar galibiyetimiz yok, az galibiyetimiz var. Daha fazlasını yapmak için çalışacağız. Çünkü hemen havlu atıp, pes eden bir hoca değilim. Evet, ben bu durumdan mutlu değilim. Sonuçlar bizim için iyi olmadı ama şöyle bir bakarsanız Çaykur Rizespor maçında 23 şut attık ve sadece 1 gol atabildik. Bugün 17 şutumuz var ki bunların bazıları çok net pozisyonlar olmasına rağmen golümüz var. Futbol bu, böyle sonuçlar olabiliyor. Hiçbir zaman bahane üretmedim. Her zaman çözüm bulmak için çalışıyorum ve daha iyisini yapacağız" diye cevap verdi.



Joao Pereira: "3 puanı çok istiyordum ama neticede 1 puan bile alamadık"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Madde bağımlılığından yavru kedi sayesinde kurtuldu Antalya’da madde bağımlılığından kurtulmak için mücadele veren 34 yaşındaki adam, sahiplendiği yavru kedi sayesinde hayata tutundu. Kedisi yanından ayrılmayan Sırrı Ü., "Ona ölünceye kadar bakacağım" dedi. Antalya’nın Serik ilçesinde uzun süredir madde bağımlılığı ile savaşan Sırrı Ü. (34), Serik Kamu ve Toplum Yararına Uyuşturucuyla Mücadele Derneği Başkanı Fatih Süleyman Korkut’un teşvikiyle bir kedi sahiplendi. Yavru kedi, Sırrı Ü.’nün sadece ev arkadaşı değil adeta kurtarıcısı oldu. Sırrı Ü.’nün birlikte her yere gittiği, omuzundan inmeyen kedisiyle arasında duygusal bir bağ oluştu. "Hayvan sevgisiyle maddeden kurtuldum" Minik dostuna bakmanın kendisine büyük bir güç verdiğini belirten Sırrı Ü., "Kediyle Fatih ağabeyin sayesinde tanıştık. ’Gidelim bir hayvan sahiplenelim’ dedi. Gittik gördük, ne olursa olsun sakat olsa bile benim olsun, ben bakarım dedim. Şansımıza kedimiz denk geldi. Bir aydır yanımdan hiç ayrılmıyor. Nereye gidersek beraber gidiyoruz, yemek yiyoruz, geziyoruz. Hayvan sevmek bence insanın kendisine saygı duyması demektir. Hayvanları sevmeyi bilmeyenin kendisine de saygısı olmaz. Görenler ilk başta ’Bakamazsın, küçük’ dediler. Ben de bakarım dedim. Biraz büyüdü, artık ölene kadar onunla beraberiz" dedi. "Yavru kedi onu hayata bağladı" Serik Kamu ve Toplum Yararına Uyuşturucuyla Mücadele Derneği Başkanı ve Kurucusu Fatih Süleyman Korkut ise, "Kardeşimize gerçekten kedi yavrusunun çok iyi geldiğini gördüm. Aralarında güzel bir bağ oldu. Madde bağımlılığını kesinlikle çözdü. Bizim derneğimizde kalıyor şu anda kardeşimiz. Ailesiyle biraz problemleri var. Yavru kedi onun koynunda yatıyor. Kendisinde sorumluluk hissi doğdu. Yavru kedi onu hayata bağladı. Allah’ın bir lütfu kesinlikle. Şahsım ve derneğimiz adına çok mutluyum. Toplum yararına böyle bir şey yaptığımız için özellikle Sırrı kardeşimiz için çok mutluyum. Kedi onun hayatını komple değiştirdi" diye konuştu.
Van Kuzeninin öldüğünden habersiz iyileşeceği günü bekliyor Van’ın Saray ilçesinde sahipsiz sokak köpeklerinin saldırısında yaralanarak tedavi altına alınan A.Ö. isimli çocuk, 5 yaşındaki kuzeninin ölümünden habersiz sağlığına kavuşacağı günü bekliyor. Dün öğlen saatlerinde Saray ilçesi Kazım Paşa Mahallesi’nde amca çocukları olan 5 yaşındaki Hamza Özsoy ile 10 yaşındaki A.Ö., oyun oynadıkları sırada sahipsiz sokak köpeklerinin saldırısına uğramıştı. Saldırıda hayatını kaybeden Hamza Özsoy bugün gözyaşları arasında toprağa verilirken, yaralı A.Ö.’nün tedavisi ise Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne devam ediyor. Kuzeni Hamza’nın ölümünden habersiz iyileşeceği günü bekleyen A.Ö., "Dün okuldan geliyordum. Köpekler oradaydı, 13 tane. Onlar peşime verdi, ben de eve taraf kaçtım. Çamurda düştüm. Onlar da geldi ve beni yakaladı. Sürükledi aşağıya kadar. Sonra bağırdım, babam çıktı geldi. Babam onları kovaladı. Şu an iyiyim. Biraz karnım ağrıyor, nefes alınca zorlanıyor" dedi. Ablası Ayşe Özsoy ise olayın yaşandığı saatte okulda olduğunu belirterek, "Ayaz da okuldan dönmüş. Hamza bizim eve gelmiş. Bizim evde yemek yedikten sonra salona geçiyor. Salona geçtikten sonra anneme bile haber vermeden dışarı çıkıyor. O sırada zaten köpekler Hamza’yı tutmuş. Daha sonra sürüklemişler, kameralara baktığımızda. Daha sonra Ayaz okuldan geliyor. Ayaz köpekleri görüyor, kaçıyor ve bizim eve doğru ama ayağı çamura girdiği için kayıyor ve düşüyor. Köpekler ona saldırıyor. Bağırıyor, annemler çıkıyor, köpekleri kovalıyorlar. Ayaz’ı alıp babamlar bizim oradaki hastaneye götürüyorlar. Daha sonra amcam geliyor. ’Benim çocuğum nerede, Hamza nerede?’ diyor. Daha sonra jandarma geliyor ve Hamza’yı bulamıyorlar. Yengem de bağırışları falan duyuyor, oraya doğru gidiyor. Daha sonra Hamza’nın yerde yattığını görüyor. Hamza’yı alıyorlar" dedi. Yaşanan köpek saldırılarına da değinen Ayşe Özsoy, "İlk bu olay Konya’da oldu. Konya’dan sonra Van’da oldu, Hakkari’de oldu. Hepsi çocuk bu arada, hepsi evinin önüne çıkıp oyun oynamak istemişti. Yeri gelince herkes sokak köpeğine bir tekme vurduğumuzda veya hakaret ettiğimizde sokaklara dökülüyorlar; peki neden bu çocukların canı yandığında neredeler o zaman? Bu çocuklar için niye sokakta değiller? Bunlar da insan, bunların da anne babası var. Daha kaç çocuk ölecek? Daha kaç kişinin canı yanacak da bunlar son bulacak?" şeklinde konuştu.
Aydın Efeler Belediyesi’nden yaşlı ve bakıma muhtaçlara destek Kentte sergilediği sosyal belediyecilik faaliyetlerine devam eden Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, belediyenin kardeş elini kentin en ücra köşelerindeki hanelere kadar bizzat ulaştırıyor. Bu kapsamda hareket eden EFESYA ekipleri, yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşların en büyük destekçisi oluyor. Efeler Belediyesi Sosyal Yardım Ağı (EFESYA) bünyesindeki uzman ekipler; yaşlılık, engellilik veya kronik rahatsızlıklar nedeniyle sokağa çıkmakta güçlük çeken vatandaşları bir an olsun yalnız bırakmıyor. Demans ve Alzheimer gibi zorlu süreçler yaşayan, yatağa bağımlı ya da yürüme güçlüğü çeken vatandaşlar için seferber olan ekipler; berber, kuaför ve ev temizliği hizmetlerini profesyonel bir titizlikle sunuyor. İhtiyaç duyan her vatandaşların saç kesiminden kişisel bakımına, ev temizliğinden manevi desteğe kadar her türlü ihtiyacı Başkan Yetişkin’in güvencesiyle karşılanıyor. Sunulan hizmetle yüzleri gülen ve evlerinde konforla bakımları yapılan vatandaşlar, kendilerine gösterilen bu vefadan dolayı büyük mutluluk yaşıyor. Hizmetin kalitesinden ve ekiplerin nezaketinden duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin’e ve özveriyle çalışan belediye ekiplerine teşekkür ederek, "Başkanımız sesimizi duydu, elimizi tuttu; Allah ondan razı olsun" sözleriyle minnetlerini ifade ettiler.
Kars Kars’ta sığınaklar masaya yatırıldı: Koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi Kars Valisi Ziya Polat başkanlığında, il genelindeki sığınakların mevcut durumu ve yapılması gereken çalışmaların ele alındığı Sığınaklar Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri katıldı. Toplantıda, Sığınak Yönetmeliği kapsamında Kars genelinde bulunan genel ve özel sığınakların mevcut durumu detaylı şekilde değerlendirildi. Toplantıda özellikle afet, acil durum ve muhtemel risklere karşı vatandaşların güvenliğini sağlamak amacıyla kullanılabilecek alanların belirlenmesi konusu üzerinde duruldu. İl genelinde genel sığınak olarak kullanılabilecek kamu binaları ile diğer yapıların tespit edilmesine yönelik yürütülen çalışmalar gözden geçirildi. Ayrıca ilgili kurumların sorumluluk alanlarına giren konular kapsamında yapılması gereken fiziki iyileştirmeler, denetim süreçleri ve kurumlar arası koordinasyonun artırılmasına yönelik planlamalar ele alındı. Mevcut sığınakların kullanım uygunluğu, kapasitesi ve teknik yeterlilikleri hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu. Vali Ziya Polat, toplantıda yaptığı değerlendirmede, vatandaşların can güvenliğinin her şartta öncelikli olduğunu belirterek, ilgili kurumların üzerine düşen görevleri titizlikle yerine getirmesi gerektiğini ifade etti. Polat, afet ve acil durumlara hazırlık kapsamında sığınakların etkin şekilde kullanılabilir hale getirilmesinin önemine dikkat çekti. Toplantı, kurumların yürüttüğü çalışmaların değerlendirilmesi ve önümüzdeki süreçte izlenecek yol haritasının belirlenmesinin ardından sona erdi.