GÜNDEM - 22 Nisan 2025 Salı 11:24

Kemer’de belediye başkan koltuğu 1 günlüğüne minik Ege’nin oldu

A
A
A
Kemer’de belediye başkan koltuğu 1 günlüğüne minik Ege’nin oldu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Kemer Belediye Başkan Vekili Mustafa Bilici, başkanlık koltuğunu bir günlüğüne dördüncü sınıf öğrencisi Ege Eymen Ünal’a bıraktı.


Mustafa Rüştü Tuncer İlkokulu’nda 4 A sınıfında eğitim gören Ünal’ı belediye girişinde Kemer Belediyesi Özel Kalem Müdürü Nihat Sönmez karşıladı. Ünal’a karşılama sırasında, okul müdürü Kemal Karagöz, okul müdür yardımcısı Murat Aksoy, Ünal’ın öğretmeni Yasemin Kuş Yenmez ve annesi Zehra Ünal eşlik etti.


Daha sonra Kemer Belediye Başkanlık makamına geçen heyeti, makamda Kemer Belediye Başkan Vekili Mustafa Bilici karşıladı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla artık gelenekselleşen koltuğun geleceğin büyükleri çocuklara bırakılması seremonisine dahil olduğu için duyduğu mutluluğu ifade eden Başkan Vekili Bilici, bu vesileyle tüm çocukların bayramını kutladığını söyledi.


Başkanlık koltuğuna oturan Ege Eymen Ünal, yaptığı konuşmada, "Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği, Türkiye tarihinde eşsiz bir yere sahip olan bugünü coşkuyla karşılıyoruz. Bugün sadece Türk çocuklarının değil tüm dünya çocuklarının 23 Nisan ülkemizin geleceği olan çocuklara adanmış özel bir gündür. TBMM’nin açıldığını simgeler. Milli egemenliğin çocuklara emanet edildiğini her zaman hatırlamalıyız. Biz çocuklar, yarının büyükleri geleceğin umut ışıklarıyız. Bizlere düşen Atatürk’ün işaret ettiği çağdaş medeniyet seviyesine ulaşmak için azimle çalışmaktır" dedi.


Minik başkan daha sonra Başkan Vekili Bilici’ye çiçek verdi.



Kemer’de belediye başkan koltuğu 1 günlüğüne minik Ege’nin oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da gece yarısı korku dolu anlar: Kırsal mahallede iki ev alevlere teslim oldu Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı Kızılkese Mahallesi’nde gece saatlerinde çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek iki ahşap evi küle çevirdi. Yangın, mahalle sakinlerinin ve itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla çevredeki evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Vezirköprü’ye yaklaşık 59 kilometre uzaklıktaki Kızılkese Mahallesi’nde, henüz belirlenemeyen nedenle bir evde yangın çıktı. Gece geç saatlerde başlayan yangın, hızla büyüyerek çevresinde bulunan ve kullanılmayan başka bir eve sıçradı. Ahşap evleri saran yangında alevler göğe yükseldi, geceyi aydınlattı. Alevleri fark eden vatandaşlar, tankerlerle yangına müdahale ederek büyümesini önlemeye çalıştı. Yangın vanası yardımıyla yapılan ilk müdahale sayesinde alevlerin diğer evlere yayılması engellendi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma çalışması gerçekleştirdi. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu yangın saat 03.00 sıralarında kontrol altına alındı. Kızılkese Mahallesi Muhtarı Ramazan Karataş, yangının İsmail Ay’a ait evde başladığını, oturulmayan ve Ahmet Öztürk’e ait olan eve sıçradığını belirtti. Karataş, vatandaşların tankerlerle müdahalesinin ardından itfaiye ekiplerinin olay yerine gelerek yangını tamamen söndürdüğünü ve çevredeki evlerin zarar görmesinin önüne geçildiğini ifade etti. Yangın sonucu iki ahşap ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.