ÇEVRE - 08 Temmuz 2025 Salı 16:23

Kemer’e mola evi müjdesi

A
A
A
Kemer’e mola evi müjdesi

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Arslanbucak Mahallesi’ndeki Kur’an Kursu’nun Karakoyunlu Cami yanında yeni yapılan yerine taşınmasından sonra Kemer Belediyesi’ne ait mevcut binayı mola evi yapacaklarının müjdesini verdi.


Belediye Başkanı Topaloğlu, mola evi ile ilgili şunları söyledi:


"Engelli bireylere yönelik olarak hazırladığımız Mola Evi projemizi hayata geçireceğiz. Vatandaşlarımızın engelli çocuklarını evlerinden alıp mola evimize getireceğiz. Ardından da evlerine geri bırakacağız. Bu sırada engelli çocukları olan vatandaşlarımız da kendi işlerini yapabilecekler. Kemer’de olmayan bir hizmeti yapmaya çalışıyoruz. Binamızı mola evi olarak açacağız. Haftanın iki günü de yaşlılarımızı burada ağırlayacağız. Kemer’imize hayırlı olsun."


Belediyenin Kur’an kursunu kapattığı iddialarına da cevap veren Başkan Topaloğlu, "Arslanbucak Mahallesi’nde 1986 yılında Kur’an Kursu olarak verilen belediyenin bir binası vardı. Kemer İlçe Müftüsü Recep Balaban ile görüştük. Karakoyunlu Cami tarafına bir Kur’an kursu yaptılar. Burası bitince yeni Kur’an kursuna taşınacaklarını söyledi. Geçen hafta da söz konusu belediyeye ait Kur’an Kursu’ndaki klimaları ve diğer malzemeleri söküp taşıdık. Kur’an kursu da yeni yerine taşındı. Bunun yanında Karakoyunlu Cami yanındaki yeni Kur’an Kursu’nun bütün çevre düzenlemesini ve yol döşemesini belediye olarak biz yaptık. Bazıları sanki belediye Kur’an kursuna karşıymış veya kapatmış gibi bir algı oluşturuyor. Böyle bir şey söz konusu değil. Hiç kimse öküzün altında buzağı aramasın. Biz dinimize ve kitabımıza sadık bir milletiz. Belediyenin Kur’an kursu kapatması gibi bir işle işi olmaz. Biz Kemer Müftülüğü ile gerekli görüşmeleri yaptık ve Kur’an kursu yeni yerine taşınmıştır" diye konuştu.



Kemer’e mola evi müjdesi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de komşuluk örneği: Ulaşamadığı komşusundan soğuk havada haber bekledi Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde şeker hastası olan komşusuna ulaşamayan aile ekiplere haber verdi. Adeta komşuluk örneği gösteren aile komşularının evden sağ salim çıkması için dua ederken, soğuk havada umutla bekledi. Komşusundan iyi haberi alan yaşlı kadın derin nefes aldı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Barbaros Mahallesi Akgün Sokak’ta 3 katlı binada meydana gelen olayda, şeker hastası komşusu C.A.’yı art arda arayan komşusu Şemsi Erzurum, C..A.’nın telefonuna bakmaması üzerine telaşlanarak, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de C.A.’nın son kattaki evine platformlu merdivenle ulaştı. Pencereden eve giren ekipler C.A.’nın hareketsiz şekilde yattığını gördü. C.A. sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından tedbir amaçlı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ekiplerden iyi haberi alan Şemsi Erzurum ise komşusu C.A.’ya ambulansa kadar eşlik ederken, derin nefes aldı. "Vicdanen rahatsız oldum" Ekiplerin çalışması sırasında komşusundan iyi bir haber bekleyen Şemsi Erzurum, "Komşumuz şeker hastası ve kimsesi yok. Bende kendisini akşam saatlerinde hastaneye gitmesi için aramıştım. Çok kez aradım ve geceye kadar ulaşamadığım için vicdanen rahatsız oldum. Polisi ve itfaiyeyi aradım. İnşallah sağ çıkar inşallah bir şey olmaz. İyi bir komşumuz. İnşallah sağlığı, sıhhati yerinde olur. Komşum inşallah iyi olur. Bende mutlu olurum. Soğukta olsa ben vicdanen rahatsız oldum" dedi. "Çok şükür bulundu" Komşusundan gelen iyi haberi gülücüklerle karşılayan Erzurum, "Çok şükür bulundu. Sağ salim bulunduğuna çok sevindim. Bayılmış içeride ve şimdi de hastaneye götürüyorlar. İnşallah iyi olur. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.
Kırıkkale Kırıkkale’de "kız meselesi" nedeniyle çıkan kavgada 3 kişi yaralandı: 5 gözaltı Kırıkkale’de iki grup arasında "kız meselesi" nedeniyle çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu 3 kişi yaralanırken, olayla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı. Olayın ardından firar eden 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Olay, Sanayi Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, O.D. (29), Y.K.K. (21), Y.Ö. (19) ile M.D. (19), T.C. (21), Y.K. (21), M.D. (17), M.K. (23), H.M.C. (23), U.K. (18) ve A.A.U. isimli şahıslar arasında "kız meselesi" nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine, O.D. tüfekle, Y.Ö. bıçakla, Y.K.K. ise darp edilerek yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavileri süren 3 yaralının da hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Saldırının ardından araçla kaçan şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Olayla bağlantılı olduğu belirlenen H.M.C., U.K. ve A.A.U. isimli firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Silahlı kavganın yaşandığı bölgede Olay Yeri İnceleme ekiplerince yapılan çalışmada, bir adet tabanca ile 4 adet kovan ele geçirildi. Şüphelilerin yakalandığı araçta ise bir adet av tüfeği ve sentetik ecza hapı bulundu. Şüpheliler hakkında "kasten yaralama", "mala zarar verme" ve "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından adli işlem başlatılırken, her iki tarafın da çeşitli suçlardan sabıkalarının bulunduğu öğrenildi.