ASAYİŞ - 03 Aralık 2024 Salı 10:32

Manavgat ELO Satranç Turnuvası 250 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi

A
A
A
Manavgat ELO Satranç Turnuvası 250 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi

Manavgat’ta 250 sporcunun katılımıyla 2 gün süren ELO Satranç Turnuvası düzenlendi. Dereceye giren sporculara ödül olarak madalya ve İngilizce bursu verildi.


Antalya’nın Manavgat ilçesinde özel bir kursun katkıları ile ELO Satranç Turnuvası 250 sporcunun katılımı ile Manavgat Gençlik Merkezinde düzenlendi. Her kategoride birinci olan sporcuya kupa ilk üçe madalya, nakdi ödüller ve İngilizce bursu verildi. Büyük çekişmeye sahne olan turnuvaya Antalya’nın ilçelerinin yanı sıra ve çevre illerden de sporcular katıldı.


İki gün süren ve çekişmeli geçen turnuvanın sonunda dereceye giren sporculara ödülleri verildi. Ödül törenine, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Süleyman Karakaya, Şelale Yurt Müdürü Ali Yıldırım ve Ardıl Baydemir katıldı. Ödül töreninde konuşan Manavgat Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Süleyman Karakaya, Manavgat’ta bir ilk olan ELO turnuvasının gerçekleşmesine vesile oldukları, satranç sporuna destekleri ve verdikleri değer için Ardıl Baydemir’e teşekkür etti. Karakaya, ayrıca satranç sporcusu ve velilerine turnuvaya gösterdikleri yoğun ilgi ve katılımları için teşekkür etti. Ardıl Baydemir ise katılım sağlayan tüm sporculara velilere, gece gündüz emek veren hakemlere, personellere teşekkür ederek, spora verdikleri önem ve desteğin katlanarak devam edeceğini belirtti.



Manavgat ELO Satranç Turnuvası 250 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Kışın herkes üşürken onlar 400 derece fırının karşısında ısınıyor Eskişehir’de 400 derece sıcaklıktaki fırının karşısında mesai yapan pideci esnafı yaz mevsiminde zorluk yaşarken, herkesin üşüdüğü kış mevsiminde ateş başında ısınıp kısa kollu ile çalışıyor. Yurt genelinde olduğu gibi Eskişehir’de de kış mevsimi etkisini sürdürüyor. Zaman zaman eksi derecelere kadar düşen sıcaklıklar vatandaşa zorluk oluştururken, yaklaşık 400 derece sıcaklıktaki fırının başında çalışan pideci Mustafa Çubuk’un mesleği ise kış mevsiminde daha kolay hale geliyor. En soğuk havalarda bile fırının başında kısa kollu ile çalışan Çubuk, müşterilerini de kovalara doldurduğu közlerle ısıtıyor. Çubuk’un nostaljik bir hava oluşturan bu yöntemi vatandaşlardan olumlu geri dönüşler alıyor. "Yazın fırının karşısında hiç bizim hatırımızı soran olmuyor" Yaklaşık 50 yıldır pidecilik yaparak geçimini sağlayan Mustafa Çubuk, "Kış geldiğinde üşümemek yönünden benim işim biraz kolaylaşıyor. Yazın fırının karşısında hiç bizim hatırımızı soran olmuyor. Yaklaşık 400 derece sıcaklığın karşısında çalışıyoruz. Kışın benim açımdan iyi oluyor ancak dışarıda çalışanların Allah yardımcısı olsun. Dükkan ısınsın diye ekstra odun yakıyoruz, salona köz çekiyoruz. Fırındaki közlerle salonu ısıtmamız nostaljik oluyor. Bu görenlerin çok hoşuna gidiyor, eskileri hatırlıyorlar. İstediğimiz zaman ateşi dolduruyoruz, salon hamam gibi oluyor" dedi.