ASAYİŞ - 04 Temmuz 2025 Cuma 10:55

Manavgat’ta söndürülmeden atılan sigara sazlık yangınına neden oldu

A
A
A
Manavgat’ta söndürülmeden atılan sigara sazlık yangınına neden oldu

Antalya’nın Manavgat ilçesinde seyir halindeki araçtan söndürülmeden atılan sigaranın yol kenarındaki sazlıkları tutuşturmasıyla başlayan yangın yerleşim yerlerine ulaşmadan söndürüldü.


Yangın söndürme çalışmasına itfaiye ekiplerinin yanı sıra Manavgat Belediyesi ve hafriyat firmasına ait iş makinesi katılırken, kanal içerisinde mahsur kalan iş makinesi diğer iş makinesinin yardımıyla çıktı.


Antalya-Alanya D-400 Kara yolu Manavgat Çevre yolunda yangın ihbarı Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Manavgat Birimi’ne bağlı ekipleri alarma geçirirken, yangına ilk müdahale yoldan geçmekte olan hazır beton mikseri tarafından yapıldı. Olay yerine gelen itfaiye ekibine Manavgat Belediyesi ve bir hafriyat firmasına ait 2 iş makinesi destek verdi. D-400 Kara yolunda seyir halindeki bir araçtan söndürülmeden atılan sigara izmaritinin yol kenarında bulunan kamış ve kuru otları tutuşturması sonucunda çıktığı belirlenen yangın ekiplerin müdahalesi sonucunda yerleşim yerlerine ulaşmadan söndürüldü.



İş makinelerinin dayanışması


Yangına müdahale eden hafriyat firmasına ait iş makinesi içerisinde su bulunmayan kanaldan çıkamadı. Kendi çabalarıyla çıkamayan iş makinesinin yardımına Manavgat Belediyesi’ne ait iş makinesi yetişti. İş makinesi diğer iş makinesinin yardımıyla bulunduğu yerden kurtuldu.



Manavgat’ta söndürülmeden atılan sigara sazlık yangınına neden oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Mayıs ayında kar yağışı uyarısı DÜZCE(İHA) – Düzce Valiliği tarafından yapılan meteorolojik uyarıda 1 Mayıs itibariyle hava sıcaklığının hissedilir derecede düşeceği yüksek kesimlerde ise kar yağışı beklendiğini bildirdi. Valilikten yapılan açıklamada hava sıcaklığının düşeceği belirtilerek, "Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; ülkemizin 1 Mayıs 2026 Cuma gününden itibaren batı kesimlerden başlayarak serin ve yağışlı havanın etkisi altına girmesi beklenmektedir. Halen mevsim normalleri civarında, yer yer üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının bölgemiz genelinde hissedilir derecede azalarak önümüzdeki hafta ortasına kadar mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin edilmektedir. Sıcaklıklardaki düşüşe bağlı olarak, özellikle bölgemizin yüksek kesimlerinde buzlanma ve don hadiselerinin görülmesi beklenmektedir. Yağışların genel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde, yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı tahmin edilmektedir. Düşük sıcaklıklar nedeniyle yüksek kesimlerde yerel zirai don riski bulunmaktadır. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanarak yayımlanacak tahminler ile meteorolojik erken uyarıların takip edilmesi önem arz etmektedir" denildi. 1-6 Mayıs 2026 tarihleri arasında bölgeye bağlı illerde beklenen en düşük hava sıcaklıkları ise şu şekilde olacak: "Kırıkkale; 1 ila 3, Çankırı; -1 ila 4, Bolu; 0 ila 2, Düzce; 3 ila 6, Zonguldak; 4 ila 7, Bartın; 3 ila 7 ve Karabük; 0 ila 5."