GÜNDEM - 07 Temmuz 2025 Pazartesi 10:15

Metal çıkarmak için denize daldı, batmış tekneyi bulup kıyıya çıkardı

A
A
A
Metal çıkarmak için denize daldı, batmış tekneyi bulup kıyıya çıkardı

Konyaaltı Sahili’nde pandemi döneminde deniz altından atıkları çıkartmaya başlayan Erhan Uludağ, sahilde temizlik yaptığı sırada karşılaştığı manzara ile hayrete düştü. Uludağ, kıyıya birkaç metre mesafede batık halde karşılaştığı kayığı kıyıya çıkardı.


Antalya’da ağır vasıta şoförlüğü yaparken pandemi döneminde başladığı ve tüpsüz dalış yaparak yaklaşık 5 yıldır denizden metal atık çıkaran Erhan Uludağ isimli vatandaş bu kez deniz dibinde karşılaştığı manzara ile şaşkına döndü. Palet ve gözlüğüyle tüpsüz dalış yaparak denizden çıkardığı metalleri geri dönüşüme veren Uludağ, hafta sonunda dalış yaptığı Konyaaltı Sahili’nde kıyıya yaklaşık 5-6 metre mesafede batmış ve ters dönmüş bir fiber balıkçı sandalı ile karşılaştı. Sahilde bulunan vatandaşların yardımıyla batık haldeki sandalı kıyıya çeken Uludağ, durumu yetkililere bildirdi. Bölgeye gelen ekipler batık teknenin sahibine ulaşmak için araştırma başlattı.



Deniz dibinden bu kez tekne çıkardı


Denizin altından metal, lastik gibi atıkları görmeye alışkın olduğunu ancak ilk kez böyle bir şeyle karşılaştığını söyleyen Erhan Uludağ, "Pandemide bu metal atıkları keşfettim ve çıkarmaya devam ediyorum. Bugün de tuhaf bir olayla karşılaştık, kıyıya yaklaşık 4-5 metre uzaklıkta böyle bir tekne buldum. Denize giren vatandaşlar için çapası çok tehlikeliydi. Vatandaşlarımızın ayağı veya herhangi bir yeri zarar gelmesin diye bunu dışarı aldık ve yetkililere haber verdik. Bizde şaşırdık, denizde böyle bir ters dönmüş bir tekneyi dışarıya çıkardık. Deniz dibinde aşırı şekilde metal atıklar ve kirlilik var" dedi.



"Geçen sene deniz dibinden 85 ton metal atık çıkardım"


5 yıldır deniz dibinden atıkları çıkarmayı sürdürdüğünü belirten Uludağ, "Geçen sene deniz dibinden 85 ton metal atık çıkardım. Burası Antalya’nın en güzel sahili, gerçekten durum içler acısı. Suyun altında inanılmaz metal atıklar ve tehlikeli atıklar var. Benim gücüm yettiği kadar sosyal sorumlu projesi altında bu metalleri de geri dönüşüme kazandırıp hem doğamızı temizlemeye çalışıyorum. Denizimizi, sahilimizi lütfen temiz tutalım, duyarlı olalım. Denize bir şey atmayalım. Denizin üstü temiz, ama keşke altıda temiz olabilse. Aşırı şekilde tehlikeli metal atıklar var. Günlük 350-400 kiloya kadar atık çıkarıyorum" ifadelerini kullandı.



"Farkındalık oluşturmak için çıkartıyorum"


5 yılda 200 tondan fazla atığı Konyaaltı Sahili’nden çıkardığını söyleyen Uludağ, "Beş sezonda 200 tonu fazlasıyla geçmiştir. Ben bunu sadece doğa ve kendim için değil, bir farkındalık oluşturmak için yapıyorum. Geri dönüşümü olan atıkları tesislere gönderiyorum. Denizden yaklaşık 200 ton metal atık çıkardım. Farkındalık olması için, doğa için bir şeyler yapmak isterim. Ayrıca buradan vatandaşlara da seslenmek istiyorum, kendinize bir iyilik yapın denize bir şey atmayın" şeklinde konuştu.



Metal çıkarmak için denize daldı, batmış tekneyi bulup kıyıya çıkardı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Bayraktar’dan CHP Genel Başkanı Özel’e cevap Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in iddialarına cevap verdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Özgür Özel’in bugün Grup Toplantıları esnasında bakanlığımızı ve madencilik sektörümüzü ilgilendiren konularla ilgili yaptığı talihsiz açıklamalarını gerçek dışı ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir yaklaşım olarak değerlendiriyoruz. Gerçeklerden kopuk bu iddialarınızın hangisini düzeltelim. Zira her cümleniz ayrı bir çarpıtma, her iddianız ayrı bir istismar konusu. 2002 öncesi verilen maden ruhsatı sayısı iddia ettiğiniz gibi bin 186 değil, 52 bin 686’dır. Hükümetlerimiz dönemi ve önceki dönemlerde verilen ruhsatlardan şu an 13 bin 157’si yürürlüktedir. Üstelik fiilen madencilik faaliyetine konu alan, ülkemiz yüzölçümünün sadece yüzde 0,18’i düzeyindedir. İlgili Holding’in ise 12 arama, 184 işletme ruhsatı yürürlüktedir; ancak tüm izin süreçleri tamamlanmış ve fiilen üretim yapılabilen ruhsat sayısı 92’dir. Bu şirketle ilgili bakanlığımızın bugüne kadar uyguladığı yaptırımlar ve aldığı tedbirler de kamuoyunun malumudur" ifadelerine yer verdi. Bakan Bayraktar CHP’li belediyeler üzerinden Özel’i eleştirdiği paylaşımında, "Gerçekler bu kadar açıkken, kamuoyunu yanıltmaya yönelik bu çabaların tek bir izahı vardır: Siyasi manipülasyon. Çünkü sizler, kendi yönetiminizdeki CHP’li belediyelerde ortaya çıkan yolsuzluk iddialarına cevap veremezken; iftirayı, çarpıtmayı ve karalamayı siyaset zannediyorsunuz. Gabar’da petrol bulunmasını ‘hikaye’ diyerek küçümseyen, Karadeniz gazını ‘yok sayan’, Mavi Vatan vizyonuna ‘masal’ diyen, Akkuyu Nükleer Santrali’nin iptal edilmesini savunan bir anlayışın bugün bize ders vermeye kalkması ibretliktir. Türkiye’nin stratejik kazanımlarını itibarsızlaştırmaya çalışan bu yaklaşımın derdi ne emekçidir ne de ülke menfaati. Biz ise dün olduğu gibi bugün de işçimizin, emekçimizin hakkını korumaya, ülkemizin kaynaklarını milletimizin menfaatine kullanmaya ve gerçekleri her platformda ifade etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.