SPOR - 21 Şubat 2026 Cumartesi 11:18

Muratpaşa Belediyesi, Başpehlivan Osman Kan ile sözleşme imzaladı

A
A
A
Muratpaşa Belediyesi, Başpehlivan Osman Kan ile sözleşme imzaladı

CW Enerji Yağlı Güreş Ligi’nin 3 yıldır kesintisiz şampiyonu Muratpaşa Belediyesi, 25 yaşındaki Başpehlivan Osman Kan ile sözleşme imzaladı. İmza töreninde konuşan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, "Yağlı güreşte başarıdan başarıya koştuk. Şimdi de Osman Kan’ı kulübümüzün çatısı altına davet ettik. Dualı çayırda Muratpaşa Belediyesi adına bizleri temsil edecek" dedi.


Muratpaşa Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Özcan Yılmaz’ın da yer aldığı imza töreninde Belediye Başkanı Uysal, Muratpaşa’nın uzun yıllardır yerelden evrensele, gelenekselden moderne pek çok spor branşında bir okul niteliği taşıdığını vurguladı. Yağlı güreşin Türkiye’ye özgü, köklü bir ata sporu olduğuna dikkat çeken Uysal, belediyenin 25 branşta kurs ve faaliyet yürüttüğünü ve voleybol, jimnastik, squash başta olmak üzere birçok alanda milli takımlara sporcu kazandırdığını ifade etti. Son yıllarda yağlı güreşte önemli başarılar elde ettiklerini belirten Başkan Uysal, özellikle Başpehlivan Orhan Okulu ile üst üste gelen şampiyonluklara dikkat çekerek, "Başarıdan başarıya koştuk. Şimdi de sporcu kişiliğiyle örnek bir başpehlivan olan Osman Kan’ı kulübümüzün çatısı altına davet ettik. Dualı çayırda Muratpaşa Belediyesi adına bizleri temsil edecek. Hayırlı olsun" dedi.



Osman Kan: "Yolun sonu kemer olsun"


Kulüp Başkanı Özcan Yılmaz da yağlı güreşe verdikleri desteğin artarak süreceğini belirterek, Osman Kan’ın Muratpaşa Belediyespor’u en iyi şekilde temsil edeceğine inandıklarını söyledi. Başpehlivan Kan ise Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’a ve kulüp yönetimine teşekkür ederek, "İnşallah 2026 yılı güzel geçecek. İyi bir Osman Kan izleteceğiz. Yolun sonu kemer olsun" ifadelerini kullandı.



Serik’ten başpehlivanlığa uzanan yol


2001 yılında Serik’te dünyaya gelen Osman Kan, güreşe 9 yaşında başladı. 657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde elde ettiği derecelerle hızla yükselen Kan, yaklaşık 1,5 yıl içinde üç boy birden atlayarak dikkat çekti. 658., 660. ve 662. Kırkpınar organizasyonlarında Küçük Orta, Büyük Orta ve Başaltı boylarında elde ettiği birincilik ve ikinciliklerle kariyer basamaklarını tek tek çıktı. Kan, 2023 yılında 662. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Başaltı boyunda ikinci olarak başpehlivanlığa yükseldi.



Muratpaşa Belediyesi, Başpehlivan Osman Kan ile sözleşme imzaladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Köpek saldırısında yaralanan 3 yaşındaki bebek 34 gün sonra evine kavuştu Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde bir köpeğin saldırısına uğraması sonucu ağır yaralanan ve Ankara’da tedavi edilen 3 yaşındaki bebek geçirdiği 5 operasyonun ardından 34 gün sonra evine döndü. 34 gün boyunca bebeğinin evine dönmesini bekleyen baba bebeğine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Öte yandan, köpeğin resmi olmayan sahibinin babaya şikayetini çekmesi için para teklif ettiği öğrenildi. Anbar Mahallesi Beydağ Sokak’ta 20 Mart günü yaşanan olayda, başıboş köpek, sokakta oynayan 3 yaşındaki yabancı uyruklu A.D.’ye saldırdı. Olayda A.D. ağır yaralanırken, ihbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve belediye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından talihsiz çocuk ambulansla Kayseri Şehir Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Başıboş köpek belediye ekipleri tarafından uyuşturucu iğne ile bayıltılarak barınağa götürüldü. Köpek saldırısı sonucu başından ağır yaralanan çocuk, Kayseri Şehir Hastanesi’ndeki ilk müdahalenin ardından tedavi için Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’ne nakledildi. Köpeğin resmi olmayan sahibi ortaya çıktı Ayrıca, olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında A.D.’ye saldırarak ağır yaralayan köpeğin Ö.Y. tarafından kayıt altına alınmadan sahiplenildiği tespit edildi. Ö.Y.’ye Tarım İl Müdürlüğü ekipleri tarafından ’hayvanın kayıt altına alınmadan beslenmesi’, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından da ’önlem alınmadan köpek beslemek’ suçundan ceza yazıldığı öğrenildi. Bebeğine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı Köpek saldırısına uğrayan 3 yaşındaki A.D. geçirdiği 5 operasyonun ardından 34 gün sonra evine döndü. Kafasındaki ağır yaranın dışından bacaklarında da yaralanan A.D.’nin tedavisi Kayseri’de devam edecek. Bebeğinin eve dönmesiyle büyük mutluluk yaşadığını dile getiren baba Salih D., "Bebeğim Ankara’da 5 tane operasyon geçirdi. 34 gün sonra evine döndü. Evine dönmesine mutlu oldum. Geldiğine inanamadım. Allah’a şükürler olsun. Çocuğumun hastanede tedavisi sürecek. Çünkü hala yaraları mevcut" diye konuştu. Aileye şikayetçi olmamaları için para teklif etmişler Kendilerine mahalle bakkalı aracılığıyla para teklif edildiğini dile getiren Salih D., "Mahallemizdeki bakkalı aracı tutarak şikayetçi olmamamız için para teklif etmişler. Ben oğlumun hakkını istiyorum. Her yeri yara içerisinde Ben çocuğum için varım. Onun için yaşıyorum. Şikayetçiyim" ifadelerini kullandı.
Antalya Antalya’da derbi galibiyetini kutlayan bir taraftar bıçakla yaralandı Antalya’da derbi coşkusu sokaklara taştı. 3-0’lık galibiyet sonrası Galatasaray taraftarı sokakları bayram yerine çevirirken, bir taraftar bıçaklanarak yaralandı Süper Lig’de derbi zaferi yaşayan Galatasaray’ın galibiyeti, Antalya’da sokaklara taşındı. Sarı-kırmızılı taraftarlar maçın ardından bir araya gelerek tezahüratlar eşliğinde kutlama yaptı. Kent merkezinde Işıklar Caddesi ve Kültür Kafeler Caddesi’nde toplanan taraftarlar, bayraklar ve meşalelerle renkli görüntüler oluştururken, bazı taraftarlar ise araçları ile konvoy düzenledi. Galibiyet sevincini yaşayan sarı kırmızılı taraftarlar, marşlar söyleyerek derbi zaferini kutladı. Maçın bitiş düdüğü ile Kültür Mahallesi Kafeler Caddesi olarak bilinen 3805 Sokak üzerinde zaman zaman karşı karşıya gelen iki takım taraftarları arasında küçük çaptı tartışmalar yaşandı. Bir taraftar bıçaklanarak yaralandı Öte yandan kutlamalar sırasında derbi maçını arkadaşları ile birlikte izleyen ve galibiyet coşkusunu yaşamak isteyen ve isminin Mehmet A. olduğu öğrenilen bir Galatasaray taraftarı ise kimliği belirsiz kişi veya kişilerce bıçaklanarak yaralandı. Olay sonrası kimliği belirsiz şahıslar olay yerinden kaçarken polis ekipleri kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Olay yerine gelen sağlık ekibinin ilk müdahalesinin ardından arkadaşının verdiği formasını sallayarak bindiği ambulansla hastaneye kaldırıldı.