EKONOMİ - 03 Ekim 2025 Cuma 18:11

Nürnberg’in atmosferi İzmir ve Antalya’ya taşındı

A
A
A
Nürnberg’in atmosferi İzmir ve Antalya’ya taşındı

Bavyera’nın tarih, kültür ve lezzetleri, Corendon Airlines ve Albrecht Dürer Airport Nürnberg iş birliğiyle düzenlenen özel etkinliklerle Türk seyahat severlerle buluştu.


Bavyera’nın kültür, tarih ve gastronomi zenginliği Türkiye’ye taşındı. Corendon Airlines ile Albrecht Dürer Airport Nürnberg iş birliğinde, İzmir ve Antalya’da "Taste of Nue-Kışın Bavyera’nın Tatlı Yüzü" adlı özel tanıtım etkinlikleri düzenlendi.


İzmir’deki etkinlik 1 Ekim 2025 Çarşamba günü Arkas Arcademia’da, Antalya’daki etkinlik ise 2 Ekim 2025 Perşembe günü bir otelde gerçekleşti. Katılımcılar, Nürnberg’in tarihinden alışveriş kültürüne, gastronomisinden nostaljisine kadar kentin farklı yönlerini yakından tanıma imkânı buldu. Etkinliğin en dikkat çeken bölümlerinden biri, Nürnberg’in ünlü zencefilli çöreklerinin yapımını deneyimleme atölyesi oldu. Katılımcılar, geleneksel tarifin inceliklerini öğrenerek kendi kurabiyelerini pişirdi. Nürnberg’in kış aylarında sunduğu büyüleyici atmosfer, özellikle yılbaşı döneminde dünyaca ünlü Christkindlesmarkt Noel Pazarı ve Noel şehri Rothenburg gibi noktalarıyla dikkat çekiyor.



"Türk ziyaretçilerden Nürnberg’e yoğun ilgi"


Albrecht Dürer Airport Nürnberg verilerine göre, 2024 yılında konaklama amacıyla Nürnberg’e gelen Türk ziyaretçilerin sayısı bir önceki yıla göre yüzde 43 arttı. "Taste of Nue" etkinlikleri, Bavyera’nın kültür ve lezzet dolu yüzünü Türk seyahat severlerle buluşturarak iki destinasyon arasındaki bağları daha da güçlendirdi.



Nürnberg’in atmosferi İzmir ve Antalya’ya taşındı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da 1919 metrelik dev bayrakla coşkulu ’Fener Alayı ve Gençlik Haftası’ yürüyüşü Samsun’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde 1919 metrelik bayrakla "Fener Alayı ve Gençlik Haftası Yürüyüşü" düzenlendi. Gencinden yaşlısına yüzlerce vatandaşın katıldığı yürüyüşte, 19 Mayıs ruhu kentte coşkuyla yaşatıldı. Saat 19.19’da başlayan yürüyüş için vatandaşlar ve protokol üyeleri Uğur Mumcu Parkı mevkisinde toplandı. Ellerinde Türk bayrakları ve meşaleler taşıyan vatandaşlar, marşlar eşliğinde İstiklal Caddesi üzerinden yürüyerek 19 Mayıs Bulvarı’nı takip etti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yürüyüş boyunca renkli görüntüler oluşurken, güzergah boyunca çevredeki vatandaşlar da alkışlarla korteje destek verdi. Gençlerin taşıdığı 1919 metre uzunluğundaki Türk bayrağı yürüyüşe ayrı bir anlam kattı. Program, İstiklal Meydanı’nda düzenlenen etkinliklerle sona erdi. Meydanda toplanan vatandaşlar, hep birlikte marşlar söyleyerek 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın coşkusunu yaşadı. Yürüyüşe katılan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın, "Tarihimizi bilmek, milli mücadele ruhunu yaşamak ve geleceğe güvenle adım atabilmek için çok önem taşıyor. Bu nedenle bu günlerin canlandırılması ve hepimizin bu günler için yeniden bir araya gelmesi gerekiyor. Milli benliğimizi canlı tutmamız gerekiyor. Bu nedenle biz de Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak buraya geldik" dedi. Yürüyüşe Samsun Valisi Orhan Tavlı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Ahmet Bahadır, Samsun İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Bakçepınar, Samsun Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Yozgat Yozgat’ta bayrak yürüyüşü coşkuyla gerçekleştirildi Yozgat’ta 19 Mayıs coşkusu ‘Bayrak Yürüyüşü’ ile başladı. Yozgat Valiliği tarafından düzenlenen bayrak yürüyüşü yoğun katılımla gerçekleşti. Terminal mevkiinden kentin simgesi Saat Kulesi’ne kadar süren yürüyüşe kent protokolü, polis okulu bando takımı, öğrenciler, halk dansları şenliği için yurt dışından gelen katılımcılar ve çok sayıda vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla katıldı. Yozgat’ta milli birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmek amacıyla organize edilen ‘Bayrak Yürüyüşü’, her kesimden pek çok vatandaşı bir araya getirdi. Polis okulu bando takımının çaldığı marş eşliğinde başlayan yürüyüşte, katılımcılar dev Türk bayrakları ve Atatürk posterleri taşıdı. Yürüyüşe katılan kalabalık kent meydanında toplandı. Avrupa ve Dünya Halter Şampiyonu Muhammed Furkan Özbek meydanda toplananlara hitap etti. Özbek, "Yaklaşık 2-3 hafta önce yapılan Avrupa Şampiyonasında Avrupa rekoru kırarak şampiyon oldum. Yozgat’ta Türkiye’de sporun büyümesi, halter branşının büyümesi çok güzel. Buna öncülük etmek çok güzel. Sizlerin karşısında bu şekilde olmak çok güzel. Hepinizin 19 Mayıs’ını kutluyorum. Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun. Sayın protokolümüze teşekkür ederim. Madalyamı Türk halkına ve özellikle Yozgat halkına da armağan etmek istiyorum. Hepinize çok teşekkür ederim" dedi. Bingöllü Ozan Hacı Gürhan ‘Ben Anadoluyum’ şiirini okudu. Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan ise bayrağın ve bağımsızlığın önemine vurgu yaptığı konuşmasında herkesin bayramını kutladı. Halk dansları şenliği için kentte bulunan Azerbaycanlı öğrenciler danslarından kesit sundu ve program sona erdi.