GÜNDEM - 18 Mayıs 2025 Pazar 13:26

Rus öğretmen Antalya’da varlık içinde yokluk yaşıyor

A
A
A

Antalya’da 10 yıl önce satın aldığı evini kiraya veren Rus vatandaşı Zhanna Khudiakova, kiracısı evi terk etmeyince yaklaşık 4 yıldır aynı binanın deposunda varlık içinde yokluğu yaşayarak yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Khudiakova hukuki sürecin işlediği davanın sonuçlanmasını bekliyor.

Rusya’da öğretmenlik yapan Zhanna Khudiakova 2014 yılında Konyaaltı ilçesi Liman Mahallesi’nde bulunan bir siteden dubleks bir daire satın aldı. Bir süre yaz aylarında Antalya’da yaşamını sürdüren Khudiakova, 2021 yılının başlarında bir emlakçı vasıtasıyla Antalya’daki evini M.Y.Ö’ye1 yıllığına kiraya verdi. Kira süresinin sonunda Antalya’ya yerleşme kararı alan Rus kadın, kiracısı evden çıkmayınca konuyu yargıya taşıdı. Yaklaşık 1.5 yıl süren mahkeme sonucunda kiracı hakkında tahliye kararı verilirken, itiraz üzerine dosya istinaf mahkemesine taşındı.

Rus öğretmen Antalya’da varlık içinde yokluk yaşıyor

Aynı apartmanın bodrumunda yaşıyor

İstinaf sürecinin uzaması nedeniyle kiracısı eşyalı dubleks dairesinde oturmaya devam eden Khudiakova, yaklaşık 4 yıldır aynı apartmanın bodrum katında bulunan ve apartman sakinlerinin ortak kullanım alanı olan depoda yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Kiracısının evi boşaltmakta direndiğini ve kendisinin de Türkiye’deki hukuk sistemini bilmediği için sürecin uzadığını belirten Khudiakova, geceleri depoda korku içerisinde yaşadığını belirtti. Yaşamını sürdürdüğünü bodrum katında Su, mutfak, tuvalet ve banyo olmaması nedeniyle zorluk çektiğini söyleyen Khudiakova, davanın sona ererek evinde yaşamaya başlayacağı günü iple çekiyor.

Rus öğretmen Antalya’da varlık içinde yokluk yaşıyor

"Yaşayabilecek başka bir yerim yok"

Evi sıfır olarak aldığını ve 6 yıl mutlu bir şekilde Antalya’da yaşamını sürdürdüğünü söyleyen Khudiakova, "3 bin 750 TL’ye emlakçı ile anlaşarak evi kiraya verdim. Şimdi 9 bin 700 TL kira ödüyor. Üst mahkeme 2.5 senedir karar vermiyor. Ben bu fiyata buralarda yaşayacak yer bulamıyorum. 4 senedir su, banyo, mutfak olmadan burada yaşıyorum. Yıkanacak eşyalarımı yukarda çeşmede yıkayıp burada kurutuyorum. Tuvalet ihtiyacımı poşete yapıp sabah çöpe atıyorum. Komşular arada bir yardım ediyor, ama kimse neden burada yaşadığımı anlamıyor. Benim burada yaşayabileceğim başka bir yer yok. Mahkemeye dilekçe yazdım 8 ay önce ama hala karar çıkmadı, bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Rus öğretmen Antalya’da varlık içinde yokluk yaşıyorRamazan Bozca - Fırat Demir

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırklareli Kırklareli, hastalıktan ari işletme sayısında Türkiye birincisi İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca, Kırklareli’nin, hastalıktan ari işletmeler sayısı bakımından Türkiye birincisi olduğunu söyledi. Kırklareli’nde "Tarım ve Hayvancılık Sektör Toplantısı" Vali Uğur Turan başkanlığında Ticaret Borsası’nda yapıldı. Toplantıda tarım ve hayvancılık sektörlerine ilişkin sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü. Toplantıda konuşan Turan, kentte coğrafi işaretli ürün sayısını da arttırmayı hedeflediklerini söyledi. Daha sonra İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca tarım ve hayvancılıkta Kırklareli’nin durumu hakkında bilgi verdi. Karaca, tarım arazilerinin yüzde 90’ında tarla bitkilerinin yetiştirildiğini belirterek, "Kentte 1 milyon dekar alanda ayçiçeği üretimi yapılıyor. Ayçiçeğinde üretim açısından 4. sıradayız. Yine kanola üretiminde 7 bin 500 dekar üretim alanı ile 5. sıradayız. Buğdayda 1 milyon 200 bin dekar alanda yaptığımız üretimle ülkemizde 9. sıradayız. Çeltikte 10. sırada üretim yapmaktayız" dedi. "Hastalıktan ari işletmeler sayısı bakımından Türkiye’de 1. sıradayız" Hayvancılık sektöründe Kırklareli’nin önde gelen iller arasında yer aldığını ifade eden Karaca, "Kırklareli önemli bir hayvancılık üretim merkezi. 155 bin büyükbaş ve 360 bin küçükbaş üretimimiz, 54 bin de arılı kovanımız var. Hayvancılık deyince ilimizde profesyonel işletmeler ön plana çıkıyor. Günlük yaklaşık bin ton süt üretimimiz var, süt veriminde Türkiye ortalamasının yüzde 60 üzerindeyiz. Bu bizim için çok önemli bir rakam. Bazı işletmelerde hayvan başına süt üretimi 40 kilonun üzerine çıkıyor. Bin ton sütün yarısını AB onaylı işletmeler üretiyor. Yani Avrupa’nın herhangi bir ülkesine ihracatta sıkıntı yaşamıyoruz. Hastalıktan ari işletmeler sayısı bakımından Türkiye’de 1. sıradayız. Bu bizim için gurur kaynağı. İlimizde bu yatırımlar artmaya devam ediyor" diye konuştu. Konuşmaların ardından sorunlar ve sektörlerin gelişimine yönelik önerilerde bulunuldu.