ASAYİŞ - 17 Şubat 2020 Pazartesi 11:34

Tartıştığı kişiyi darp ederek öldüren sanığa 7 yıl

A
A
A
Tartıştığı kişiyi darp ederek öldüren sanığa 7 yıl

Antalya’da tanımadığı bir kişiyi darp ederek öldüren sanık, yeniden hakim karşısına çıktı.

Antalya’da tanımadığı bir kişiyi darp ederek öldüren sanık, yeniden hakim karşısına çıktı. Son sözünde, “Pişmanım” diyen sanığa, 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.


Olay, 2 Mayıs 2019’da saat 06.00 sıralarında Muratpaşa ilçesi Elmalı Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, cadde üzerinde bulunan bir eğlence mekanında garsonluk yapan Yasin T. (31), gece saatlerinde iş yerinden çıkarak başka bir eğlence mekanına gitti. Ardından bu mekandan da alkollü bir şekilde çıkan Yasin T., yine bu mekanda aşçı olarak çalışan ve daha önce tanımadığı Cafer Çağımnı’nın (62) aracına bindi. Yasin T., bilinmeyen bir sebeple Çağımnı ile tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Yasin T. araçta inerek Çağımnı’yı darp etmeye başladı. Kaldırıma düşen adamı tekmeleyerek darp etmeye devam eden Yasin T., ardından olay yerinden uzaklaştı. Ağır yaralanan Çağımnı, hastaneye kaldırıldı. Çağımnı 21 Haziran’da yaşamını yitirdi.


İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli Yasin T. ifadesinde, olay günü sarhoş olduğunu belirterek, Cafer Çağımnı’yı tanımadığını ve maktulle arasında herhangi bir husumetin bulunmadığını kaydetti. Neden kavga ettiklerini hatırlamadığını ifade eden Yasin T., pişman olduğunu dile getirdi.


Hakkında, ‘Ölüme Sebebiyet Verecek Şekilde Kasten Yaralamak’ suçundan dava açılan ve 16 yıla kadar hapsi istenen sanık Yasin T., Antalya 11’nci Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı. Son sözü sorulan sanık, “Pişmanım” dedi. Kararı açıklayan mahkeme heyeti, haksız tahrik hükümleri uygulayarak, sanığı 7 yıl 6 ay hapis cezasına hükmetti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.