ASAYİŞ - 12 Nisan 2024 Cuma 23:22

Teleferikte mahsur kalan 40 kişi kurtarıldı

A
A
A
Teleferikte mahsur kalan 40 kişi kurtarıldı

Antalya Valiliği, 1 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin yaralandığı teleferik kazasının yaşandığı bölgede teleferiklerde mahsur kalan vatandaşlardan 40’ının kurtarıldığını, 134 kişinin tahliye çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Antalya Valiliğinden yapılan açıklamada, "Bugün saat 17.28’de Sarısu teleferik hattında bir teleferik direğinin kırılması sonucu 1 kabin hasar görmüş, 24 kabin havada mahsur kalmıştır. Düşen kabinde bulunan 8 vatandaşımızdan maalesef 1970 doğumlu Memiş Gümüş isimli bir vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 7 vatandaşımız yaralanmış, yaralı vatandaşlarımız acil müdahale edilerek hastaneye sevk edilmiştir. Teleferik hattında 24 kabinde mahsur kalan, ulaşılabilir halde bulunan 7 kabindeki 40 vatandaş ekiplerce tahliye edilmiştir. Havada asılı şekilde bulunan 15 kabinde bulunan 134 vatandaşımızın tahliye çalışmaları devam etmektedir" denildi.

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın BARÜ’de "Dünya Matematik Günü" etkinliği düzenlendi Bartın Üniversitesinde (BARÜ) Uluslararası Matematik Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte matematiğin bilim, teknoloji ve günlük yaşam üzerindeki etkisine değinildi. Bartın Üniversitesinde (BARÜ) Bartın İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Uluslararası Matematik Günü kapsamında "Dünya Matematik Günü" etkinliği düzenlendi. İİBF-Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda "Matematik ve Umut" temasıyla düzenlenen program; Eğitim Fakültesi Matematik Eğitimi Ana Bilim Dalı, Fen Fakültesi Matematik Bölümü, Matematik Kulübü ve Arf Kulübü’nün katkılarıyla gerçekleştirildi. Etkinliğin açılışında konuşan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya öğrencilere seslenerek "Bugün burada matematiğin büyülü dünyasını yaşayarak öğreneceğiz. Biz her şeyden önce öğretmeniz. Bartın İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde aramızda çok değerli matematik öğretmenleri de bulunuyor. Öğretmen, öğrenme ortamını oluşturan ve öğrencinin yolunu aydınlatan kişidir. Bu etkinlik, öğrencilere dünyaya bakışı ve geleceği yorumlamanın matematikle mümkün olduğunu gösteriyor" dedi. Programda Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Kişi ile Eğitim Fakültesinden Doç. Dr. Neslihan Usta tarafından matematiğin hayatın her alanında önemli bir yeri olduğunu belirtilerek öğrencilerin matematiğe olan ilgisinin artırılması gerektiği ifade edildi. Farklı yaş grubundan öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte matematiğin disiplinler arası önemini yakından görme imkânı elde eden katılımcılar hem eğlendi hem öğrendi. Ayrıca matematik üzerine yapılan resimler, deneyler ve bilgilendirici materyaller gün boyu fuaye alanında sergilendi.