KÜLTÜR SANAT - 04 Ekim 2025 Cumartesi 12:35

"Ulusal Kısa Film Yarışması"nda jüri üyeleri açıklandı

A
A
A
"Ulusal Kısa Film Yarışması"nda jüri üyeleri açıklandı

Türkiye’nin en köklü film festivali Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek Ulusal Kısa Film Yarışması’nda jüri üyeleri açıklandı. Yarışmanı jüri üyeleri; "Ezgi Esma Kürklü Pervaz, İlkay Nişancı ve Vuslat Saraçoğlu"ndan oluşuyor.


24 Ekim - 2 Kasım 2025 tarihleri arasında bu sene 62.’si gerçekleştirilecek Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamındaki Ulusal Kısa Film Yarışması’nda jüri üyeleri belli oldu.


Ön seçici kurulunu Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü’nde öğretim üyesi Prof. Senem Duruel Erkılıç, Sinema yazarı, Digiturk Sinema Kanalları program yöneticisi Okan Arpaç ve Belgeselci, akademisyen Ayşegül Selenga Taşkent’in oluşturduğu Ulusal Kısa Film Yarışması’nda ‘Adako’, ‘Akşam Yemeği’, ‘Bimba’, ‘Defne’, ‘Eudaimonia’, ‘Giderayak’, ‘Kudret’, ‘Ölüm Bizi Ayırana Dek’, ‘Soğuk Beyaz’ ve ‘Verdiğiniz Bilginin Doğruluğu İçin Teşekkür Ederiz’ filmleri yer alıyor.



Ulusal Kısa Film Yarışması’nda jüri üyeleri belli oldu


Ulusal Kısa Film Yarışması jüri üyesi senarist ve çevirmen Ezgi Esma Kürklü Pervaz, Bilkent Üniversitesi Mütercim-Tercümanlık bölümünden mezun oldu. Tiyatro, sinema ve televizyon projelerinde oyuncu olarak yer alan Pervaz, film, dizi ve televizyon programları için senaryo yazdı ve kitap, tiyatro oyunu ve altyazı çevirileri yaptı.


Yaşamını Türkiye ve Almanya arasında sürdüren Pervaz, Onur Tan’ın yönettiği Aman Reis Duymasın filminde Veteriner Gamze karakterini, Hakan Alak’ın yönettiği Hakikat filminde ise Maria karakterini canlandırır. Kısa film çalışmalarında Osman Oğuz Öğün’ün yönettiği Yaşanmaz ve İlker Çatak’ın yönettiği Sadakat filmlerinde rol alır. James Younger’ın belgeseli Science of Bibleda yer alır. Televizyon izleyicisinin karşısına Metin Günay’ın yönettiği Diriliş Ertuğrul dizisiyle çıkar. Ayrıca Alper Özyurtlu’nun yönettiği Heberler ve Gül Oğuz’un yönettiği Sıla dizilerinin senaryolarında imzası bulunur.


Ulusal Kısa Film Yarışması jüri üyesi İlkay Nişancı ise İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema Anabilim Dalı’nda Doç. Dr. olarak akademik hayatını sürdürüyor. Nişancı, akademik çalışmalarının yanı sıra sinema ve televizyon alanında çok sayıda belgesel, kurmaca film, müzik videosu, reklam filmi ve televizyon programında yönetmen ve kurgucu olarak yer aldı. Müzikle de yakın bağlarını sürdüren Nişancı, öğrencilik yıllarından itibaren özellikle belgeseller ve kısa filmler için müzik tasarladı; profesyonel müzik yaşamında ise söz yazarı, besteci ve solo gitarist olarak yer aldığı ELA isimli heavy metal grubuyla iki albüme imza attı. HBO Max’te yayınlanan iki sezon ve 14 bölümden oluşan Eko Eko Eko belgesel serisinin oluşturucusu ve yönetmeni Nişancı, son filmi Zamanın Kıyısında Sınav ile de dikkat çekti. Film, 31. Adana Altın Koza Film Festivali’nde "En İyi Belgesel Film" ödülünü aldı; 44. İstanbul Film Festivali’nde ise "En İyi Belgesel Film", "En İyi Müzik" ve "En İyi Kurgu" ödüllerini kazanarak festivalin en çok ödül alan yapımı oldu.


Ulusal Kısa Film Yarışması jüri üyesi Vuslat Saraçoğlu 2010 yılında Sarajevo Talent Campus’e katıldı. Saraçoğlu, Neden Tarkovsky Olamiyorum adlı uzun metraj kurmaca filmde oyuncu ve yapım koordinatörü olarak yer aldı. Borç adlı ilk uzun metraj filmi birçok uluslararası festivalde gösterilip yarışan Saraçoğlu, ulusal alanda ise başta 37. İstanbul Film Festivali’nde ’Altın Lale En İyi Film’ ödülü olmak üzere çeşitli ödüller kazandı. Saraçoğlu’nun İkinci uzun metraj kurmaca filmi Bildiğin Gibi Değil, 43.İstanbul Film Festivali’nde "En İyi Kurgu", "En İyi Senaryo", "Jüri Özel Ödülü" ve "En İyi Erkek Oyuncu" ödüllerinin sahibi oldu. Saraçoğlu’nun Her Şey Geçer isimli ilk öykü kitabı ise 2024 yılında İnkılap Kitabevi çatısı altındaki Sayfa 6 Yayınları tarafından yayınlandı. Vuslat Saraçoğlu yeni projeleri için de çalışmalarına devam ediyor.


62. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ödüller 1 Kasım 2025, Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan ödül töreninde açıklanacak.



"Ulusal Kısa Film Yarışması"nda jüri üyeleri açıklandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Trendyol Süper Lig: Konyaspor: 0 - Fenerbahçe: 3 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Konyaspor, sahasında Fenerbahçe’ye 3-0 mağlup oldu. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 47. dakikada Musaba’nın pasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Fred’in şutunda kaleci Bahadır topu çeldi. Daha sonra savunma topu uzaklaştırdı. 54. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Talisca’nın şutunda top direğe çarparak auta gitti. 56. dakikada Kerem’in sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahasında topa yükselen Brown’un kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-2 71. dakikada sağ kanattan topla ceza sahasına giren Mert Müldür’ün pasında arka direkte topla buluşan Fred meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 0-3 74. dakikada Jinho Jo’nun, Fred’in ceza sahası içerisindeki müdahalesiyle yerde kaldığı pozisyonda hakem Atilla Karaoğlan beyaz noktayı gösterdi. Ancak VAR’dan gelen uyarıyla pozisyonu izleyen Karaoğlan, penaltıyı iptal etti. Hakemler: Atilla Karaoğlan, Candaş Erbil, Suat Güz Konyaspor: Bahadır Güngördü, Andzouana, Uğurcan Yazğılı (Dk. 46 Bazoer), Adil Demirbağ ( Dk. 79 Baniya), Arif Boşluk, Melih İbrahimoğlu, Jevtovic (Dk. 59 Bjorlo), Deniz Türüç (Dk. 68 Svendsen), Bardhi (Dk. 68 Jinho Jo), Olaigbe, Muleka (Dk. 79 Yasir Subaşı) Yedekler: Deniz, Diogo Gonçalves Eren Cemali Yağmur, İsmail Esat Buğa Teknik Direktör: İlhan Palut Fenerbahçe: Mert Günok, Semedo (Dk. 66 Mert Müldür), Çağlar Söyüncü (Dk. 46 Yiğit Efe Demir), Oosterwolde, Levent Mercan (Dk. 46 Brown), Kante, Guendouzi (Dk. 66 İsmail Yüksek), Musaba (Dk. 74 Oğuz Aydın), Fred, Kerem Aktürkoğlu, Talisca (Dk. 80 Asensio) Yedekler: Tarık Çetin, Skriniar, Kamil Efe Güregen, Sidiki Cherif Teknik Sorumlu: Zeki Murat Göle Goller: Fred (dk. 13 ve 71), Brown (dk. 56) (Fenerbahçe) Sarı kartlar: Adil Demirbağ, Deniz Türüç, Jevtovic (Konyaspor), Fred, Oğuz Aydın (Fenerbahçe)
Antalya Trendyol Süper Lig: Corendon Alanyaspor: 3 - Kayserispor: 1 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Corendon Alanyaspor, sahasında Kayserispor’u 3-1 mağlup etti. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 60. dakikada Hadergjonaj’ın ceza sahası üzerinde topu İbrahim Kaya’ya aktardı. Kaya’nın sert vuruşunda top fileler ile buluştu. 3-1 68. dakikada sol kanatta topla buluşan Benes’in şutu üstten auta çıktı. 70. dakikada serbest vuruşta kazanan Kayserispor’da topun başına Cardosa geçti. Cardosa’nın ceza sahası içine açtığı ortaya yükselen Tuci’nin kafa vuruşu kaleci Victor’da kaldı. 74. dakikada orta sahada topla buluşan Hadergjonaj ceza sahası içine kadar topu sürdü. Ceza sahası içinde çektiği sert şutu kaleci Bilal Bayazıt son anda golü engelledi. Stat: Alanya Oba Hakemler: Yasin Kol, Bahtiyar Birinci, Kerem Ersoy Corendon Alanyaspor: Victor, Fatih Aksoy, Aliti, Viena, Hadergjonaj, Makouta, Janvier (İzzet Çelik dk. 78), Enes Keskin (Baran Moğultay dk.88), Hwang (Güven Yalçın dk.78), İbrahim Kaya (Hagi dk.71), Meschack (Efecan Karaca dk. 87) Yedekler: Ertuğrul Taşkıran, Batuhan Yavuz, Buluthan Bulut Teknik Direktör: Joao Pereira Kayserispor: Bilal Bayazit, Katongo, Semih Güler, Bennasser, Carole, Dorukan Toköz(Görkem Sağlam dk. 64), Benes, Ramazan Civelek (Mendes dk.55), Furkan Soyalp (Chalov dk.55), Cardoso, Tuci (Makorov dk. 80) Yedekler: Onurcan Piri, Denswil, Mather, Burak Kapacak, Mane, Brenet Teknik Direktör: Erling Moe Goller: Meschack (dk. 8), Hadergjonaj (dk. 40), İbrahim Kaya (dk. 61) (Alanyaspor), Benes (dk. 13) (Kayserispor) Sarı kartlar: Janvier, Makouta (Alanyaspor), Ramazan Civelek, Semih Güler (Kayserispor)