EKONOMİ - 04 Mart 2021 Perşembe 14:34

Vali Yazıcı OSB firmalarında incelemelerde bulundu

A
A
A
Vali Yazıcı OSB firmalarında incelemelerde bulundu

Antalya OSB Müteşebbis Heyeti toplantısına başkanlık eden Antalya Valisi Ersin Yazıcı, toplantının ardından Antalya OSB Başkanı Ali Bahar ile birlikte firmalarda incelemelerde bulundu.

Antalya OSB Müteşebbis Heyeti toplantısına başkanlık eden Antalya Valisi Ersin Yazıcı, toplantının ardından Antalya OSB Başkanı Ali Bahar ile birlikte firmalarda incelemelerde bulundu.


Antalya Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti’nin olağan toplantısı, Antalya Valisi Ersin Yazıcı başkanlığında gerçekleşti. Toplantı kapsamında Bölge Müdürü İlhan Metin tarafından son dönemde gerçekleştirilen işlemler hakkında detaylı bilgilendirme yapılırken gelecek döneme ait çalışmalar hakkında da istişarede bulunuldu. Toplantının ardından Bölgede faaliyet gösteren firmaları ziyaret eden Vali Yazıcı ve Antalya OSB Başkanı Ali Bahar’a, Antalya OSB Başkan Vekili Hasanali Gönen ve Bölge Müdürü İlhan Metin eşlik etti.



Fabrikaları gezdi


Günün ilk ziyaretini 1979 yılında kurulan Özteknik Mermer Torna Makina İmalat İnş. Tur. Nak. San. ve Tic. Ltd. Şti’ye yapan Vali Yazıcı ve Başkan Bahar, şirket Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Gülçatı ve oğulları ile fabrikayı gezip, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Özteknik’in ardından Türkiye’nin bitki besleme alanındaki öncü firmalarından Merkez Anadolu Kimya San. Üretim Paz. Taah. Tic. Ltd. Şti’nin tesislerine geçen Vali Yazıcı, şirket Kurucu Ortakları Osman Dirican ve Ayhan Kasapoğlu eşlik etti. Günün son ziyaretini Türkiye’nin en büyük yalıtım, viyol, iç ve dış cephe dekor ürün üreticisi Kar-Yapı Tasarım Kartonpiyer İnş. İmalat Tur. Taş. San. ve Tic. AŞ’ye yapan Vali Yazıcı, Kar-Yapı Yönetim Kurulu Köksal Sarı ve Nazlı Sarı’dan sürdürdükleri Ar-Ge çalışmaları hakkında bilgi aldı.



Yerli ve milli üretim


Sektörünün öncü firmalarının Antalya’da olmasının büyük bir gurur kaynağı olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, “Antalya’mız Türkiye’nin en önemli üretim merkezlerinden bir tanesi. Önemli bir marka şehir. Bu marka şehri marka ürünlerle daha da ileriye hep birlikte taşıyacağız. Birçok alanda üretim yapan firmamız var. Ziyaretlerimizde firmalarımızın modern üretim tesisleri, nitelikli insan kaynakları ve üretim olanaklarıyla gerçekten fark oluşturan ve sektörlerine yön veren firmalar olduklarını gördüm. Sektöründe öncü firmalarımızın üretmiş olduğu katma değerli ürünlerle markalaşma faaliyetlerini arttırarak yerli ve milli ürünlerimizle öne çıkmalıyız. Şehrimizin ve ülkemizin ekonomik kalkınmasına katkı sunan, üretime destek veren herkesi kutluyorum” dedi.



Emek ve özverinin gücü


Sanayi sektörünün gün geçtiğine büyüdüğünü ve kente sağladığı katma değerin aynı oranda artığına dikkat çeken Başkan Bahar, “Sağladığı istihdam, ticaret hacmi ve ihracatımıza katkısı ile Antalya OSB, kentin önemli bir değeri haline gelmiştir. Bu değer, Bölge sanayicilerimizin eseridir, büyük emek ve özveri ile bu kıymeti ülkemize ve şehrimize kazandırmışlardır. Sayın Valim ile birlikte önceki dönem Valilerimizin tamamı bu esere sahip çıkmış, gelişip büyümesi için gereken desteği sağlamışlardır. Katkı koyan herkese teşekkürü bir borç biliriz. Amacımız ve gayretimiz bu emaneti çok daha iyi koşullara sahip halde, gelecek nesillere aktarmak, ülkemiz ve milletimiz için ortaya koyduğumuz faydanın çok daha fazla artmasıdır” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Kastamonu Üniversitesi’nde önemli ’afet’ projesi Kastamonu Üniversitesi’nde hayata geçirilen proje çerçevesinde farklı üniversitelerden gelen 20 kursiyere ’afetlerde tedarik zinciri’ konusunda eğitim verildi. Kastamonu Üniversitesi’nde TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı çerçevesinde desteklenen “Tedarik Zincirinin Hayati Boyutu: İnsani Yardım Lojistiği” projesi tamamlandı. Proje yürütücülüğünü Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Erol Tekin’in yaptığı ve BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Destekleme Programı tarafından desteklenen “Tedarik Zincirinin Hayati Boyutu: İnsani Yardım Lojistiği” projesi çerçevesinde eğitimler düzenlendi. 15-18 Nisan tarihleri arasında Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen eğitimlerde Kastamonu Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Başkent Üniversitesi ve Maltepe Üniversitesi’nin yanı sıra AFAD ve Sosyal Yardımlaşma Vakfından katılım gösteren 12 uzman tarafından dersler verildi. Eğitimlere farklı üniversitelerden katılan 20 kursiyer, 3 gün boyunca insani yardım kuruluşları, insani yardımın önemi, tedarik zinciri yönetimi, coğrafi bilgi sistemleri, insani yardım konusunda dijitalleşme ve insani yardımlarda lojistiğin önemi ve lojistiğin rolü ile ilgili konularda teorik dersler aldı. Proje çerçevesinde çerçevesinde bilimsel araştırma fikri geliştirme ve etkili sunum derslerine de yer verildi. 1 gün boyunca insani yardımlarda tedarik zinciri ve lojistik faaliyetler üzerine yaklaşımlar geliştirmeye yönelik araştırma konusu belirlenmesi için uygulamalar gerçekleştirildi. Gruplar halinde çalışan kursiyerler oluşturdukları araştırma fikirlerini jüri üyelerine sundu. Etkinlik sayesinde farklı üniversitelerden katılım gösteren katılımcıların başta afetler olmak üzere insani yardımlarda tedarik zinciri yönetimi ve lojistik konularında farkındalıklarının artırılması sağlandı. Türkiye’nin doğa kaynaklı afetlerde insani yardımların ulaştırılmasında lojistiğin önemi üzerinde durulurken, Maltepe Üniversitesi öğretim üyesi ve LODER Lojistik Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş tarafından lojistiğin geleceğine ve lojistik sektöründe kariyer imkanlarına yönelik lisans öğrencilerine de bilgilendirme sunumu yapıldı. Eğitimler, kursiyer sunumları ve katılım belgelerinin kursiyerlere takdimi ile sona erdi. Etkinliğe katılan tüm kursiyerler ise Kastamonu Üniversitesi’ne misafirperverlikleri için teşekkür etti.
Bitlis Bitlis’te bir yılda 522 kilo atık pil toplandı BİTLİS (İHA) – Bitlis il merkezi ve ilçelerinde düzenlenen "Geleneksel Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması"nda 522 kilogram atık pil toplandı. 14 yıldır Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından düzenlenen "Geleneksel Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması" ödülleri sahiplerini buldu. Pillerin neden olduğu çevre kirliliğini en aza indirmek ve doğaya gelişigüzel atılan pillerin neden olduğu ciddi tehlikeleri önlemek amacıyla yürütülen kampanya ile hem çevreye katkı sağlanıyor hem de çocuklara çevre bilinci aşılanıyor. Bu yarışma ile düzenli olarak il merkezi ve ilçedeki okullara dağıtılan atık pil toplama kutularına öğrenci ve öğretmenler topladıkları pilleri atarak çevreye büyük katkı sağlıyor. 14 yıldır her sene düzenli olarak yapılan yarışmada dereceye giren okul ve öğrenciler ise Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) tarafından ödüllendiriliyor. Öğrencilerin bir yılda 522 kilo atık pil topladıklarını söyleyen Bİ-KA Teknik Personeli Yunus Gözeten, "Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) olarak yaklaşık 14 yıldır atık pil yarışması düzenliyoruz. İl merkezi ve ilçe bazında 220 okulda yarışmayı yaptık. Yarışma sonucunda kazanan okullarımıza çeşitli hediyeler veriyoruz. Toplanılan atık pilleri de okullardan alıp Kocaeli’nde bulunan geri dönüşüm fabrikasına gönderiyoruz. Atık pillerin etrafındaki kalan metallerden geri dönüşüm, içerisindeki malzemelerle de petrol üretimine katkıda bulunuyoruz. Bitlis Katı Atık Birliği (Bİ-KA) olarak Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneğinin (TAP) gönderdiği ödüllerin yanında kendimiz de ödüller ekliyoruz. Okullarımıza özveriyle çalışmalarından dolayı plaket ve hediyelerini veriyoruz" dedi.