ASAYİŞ - 16 Eylül 2019 Pazartesi 14:43

Yeni eğitim öğretim yılı için tören düzenlendi

A
A
A
Yeni eğitim öğretim yılı için tören düzenlendi

Antalya’da yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle tören düzenlendi.

Antalya’da yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle tören düzenlendi. Törende konuşan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya’da bu yıl 466 bin 500 öğrenci ve 33 bin 250 öğretmenin ders başı yaptığını söyledi.


Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından bu yıl yapımı tamamlanan Kepez Ernur-Faik Koparan Ortaokulunda 2019-2020 eğitim öğretim yılının açılış töreni gerçekleştirildi. Antalya Valisi Münir Karaloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan ve protokol üyelerinin katıldığı törende, öğrenciler tarafından şiirler okudu, halk gösterileri sahnelendi. Törende ayrıca, 4. sınıf öğrencileri okula yeni başlayan öğrencilere çiçek verdi.


Burada konuşan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya’nın, bin 706 okulda, 33 bin 250 öğretmen ve 466 bin 500 öğrenci ile çok büyük bir eğitim ordusuna sahip olduğunu vurguladı. Karaloğlu, "İlk emri oku olan yüce bir kitaba sahibiz, ’Beşikten mezara kadar ilim tahsil edin’ diyen bir peygamberin ümmetiyiz, ’Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ diyen bir kurucu öndere sahibiz” diyerek de okumanın önemine işaret etti.


Yeni eğitim öğretim yılında öğrencilere başarı dileyen Vali Karaloğlu ve beraberindeki protokol üyeleri, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Başkan Kartoğlu, Başakşehir’in en özel çocuklarıyla keyifli vakit geçirdi Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında özel çocuklar ve gençlerlebir araya geldi. Gençlerle birlikte sosyal aktivitelerde bulunan Başkan Kartoğlu, hobi bahçesine domates fidesi de dikti. Sosyal farkındalık çalışmalarına her geçen gün yenilerini ekleyen Başakşehir Belediyesi, ilçe genelindeki özel bireylere yönelik anlamlı çalışmalar yürütüyor. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Başakşehir Engelsiz Yaşam Merkezi’nde özel çocuklar ve gençlerle bir araya geldi. Düzenlenen sosyal aktivitelerde çocuklarla birlikte keyifli vakit geçiren Başkan Kartoğlu, özel komşularına yönelik yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verdi. “Her alanda yanınızdayız” Komşuları için her alanda çalışma yürüttüklerini belirten Başkan Kartoğlu, “Rehberlik ve yönlendirme, sosyal yardım desteği, medikal malzeme desteği, tamir ve bakımdesteğimizle her zaman komşularımın yanındayım. Tekerlekli sandalye kullanan ve şehir içi ulaşımda zorluk yaşayan özel komşularımızı araçlarımızla istedikleri lokasyona kolayca ulaştırıyoruz. Evde bakım projemiz kapsamında temizlik, kişisel bakım, tamir ve bakım desteği veriyoruz. İlçe Milli Eğitim müdürlüğümüzle yürüttüğümüz Engelliliği Önleyici Uygulamalar kapsamında 0-3 yaş aralığındaki çocuklarımızın gelişimini takip ediyoruz.” diye konuştu. Engelsiz Mola Kafe, hobi bahçesi, sosyal yaşam alanları Başakşehir Engelsiz Yaşam Merkezi’ndeki çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Kartoğlu, “Özel çocuklarımızınve gençlerimizin bir yandan alanında uzman eğitmenler eşliğinde yeteneklerini keşfediyoruz, diğer yandan öz güven aşılayarak bağımsız yaşamlarına ve sosyalleşmelerine destek oluyoruz. Senin Sesin, Benim Kitabım projemiz ve atölyelerimiz ile hayatın her anında birlikte oluyoruz. Engelsiz Mola Kafemiz, hobi bahçemiz ve sosyal yaşam alanlarımızdada keyifli vakit geçiriyoruz.” şeklinde konuştu. Başkan Kartoğlu, Başakşehir Engelsiz Yaşam Merkezi’nde bulunan Engelsiz Mola Kafe’de gençlere limonata daısmarladı. Ardından hobi bahçesine geçerek gençlerle birlikte domates fidesi dikti. İlk can suyunu da hep birlikte verdiler.
Ankara Kocaeli merkezli 5 ilde düzenlenen "Mahzen-43” operasyonlarında; elebaşılığını Uğur Özgen’in yaptığı Organize Suç Örgütü üyesi 27 şüpheli yakalandı Kocaeli merkezli 5 ilde düzenlenen "Mahzen-43” operasyonlarında; elebaşılığını Uğur Özgen’in (Cezaevinde) yaptığı Organize Suç Örgütü üyesi 27 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kocaeli merkezli 5 ilde düzenlenen "Mahzen-43” operasyonlarında; elebaşılığını Uğur Özgen’in (Cezaevinde) yaptığı Organize Suç Örgütü üyesi 27 şüphelinin yakalandığını açıkladı. "Ailelerimizin huzurunu kaçıran organize suç örgütlerine, çetelere milletimizin duası ve desteğiyle nefes aldırmayacağız" diyen Bakan Yerlikaya operasyonlarla ilgili şu bilgileri verdi: "Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Kocaeli merkezli İstanbul, Tekirdağ, Bitlis ve Aksaray olmak üzere 5 ilde düzenlenen “Mahzen-43” operasyonlarında organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, rüşvet, yağma ve 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet suçlarını işledikleri tespit edildi. Operasyonlar sonucu: 3 adet ruhsatsız tabanca ve çok sayıda fişeğe el konuldu. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizlerle."