ÇEVRE - 05 Şubat 2026 Perşembe 16:17

Yurt karla mücadele ederken Alanya’da yazdan kalma günler

A
A
A
Yurt karla mücadele ederken Alanya’da yazdan kalma günler

Yurt genelinde etkili olan soğuk hava ve kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, Antalya’nın Alanya ilçesinde ise Şubat ayında vatandaşlar güneşli havanın ve denizin keyfini çıkardı.


Hava sıcaklığının 15 dereceye kadar ulaştığı Alanya’nın Kleopatra plajında deniz suyu sıcaklığının da aynı seviyelerde seyretmesini fırsat bilen bazı vatandaşlar denize girerek yüzdü. Sahile gelenlerin bir kısmı güneşli havanın tadını çıkarırken, bazı vatandaşlar ise oltalarıyla balık tutarak vakit geçirdi. Sahilde yoğunluk oluşturan vatandaşlardan kimileri aileleriyle birlikte yürüyüş yapmayı tercih ederken, çocuklarıyla oyun oynayan aileler de dikkat çekti. Türkiye’nin birçok kentinde karla mücadele sürerken, Alanya’da yaşanan bu görüntüler kış mevsiminde adeta yazdan kalma günleri hatırlattı.


Alanya’da güzel havanın tadını çıkarmak için Kleopatra plajına gelen Zeliha Sözlü(24) ‘’Çoğu ülke şuan kışı yaşıyorken, bizim bu şekilde güzel bir havada yaşamamız hediye gibi bir durum. Kışın soğukta donmaktansa burada bu şekilde denizin keyfini çıkarıp yüzmek daha keyifli oluyor’’ dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Galatasaray’dan stadyumda taraftara açık antrenman Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 32. haftasında cumartesi günü deplasmanda oynayacağı Samsunspor maçının hazırlıklarını stadyumda taraftarlara açık yaptığı antrenmanla sürdürdü. RAMS Park’ta Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde sarı-kırmızılı taraftarlara ve basın mensuplarına açık gerçekleştirilen antrenman ısınma hareketleriyle başladı ve top kapma çalışmasıyla devam etti. Daha sonra futbolcular yarı sahada çift kale yaptığı maçlarla antrenmanı tamamladı. Ayak bileğinde kemik ödemi bulunan Gabriel Sara ile dizinde esneme olan Yaser Asprilla günü tedaviyle geçirdi. Taraftarlardan yoğun ilgi Şampiyonluk yolunda takımını yalnız bırakmayan Galatasaraylı taraftarlar, stadyumda yapılan antrenmana da yoğun gösterdi. Burada gerçekleştirilen antrenmanı yaklaşık 32 bin sarı-kırmızılı taraftarlar takip etti. Taraftarlar, futbolcuları tek tek tribünlere çağırırken, yaptıkları tezahüratlarla destek verdi. Galatasaraylı taraftarlar antrenman sırasında ayrıca meşaleler yaktı. Başkan Dursun Özbek, Okan Buruk ile birlikte taraftarları selamladı Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, antrenman devam ederken taraftarların isteğini kırmadı ve sahaya geldi. Burada Teknik Direktör Okan Buruk ile sarılan Başkan Özbek, kol kola girerek sarı-kırmızılı taraftarları selamladı. Eski futbolculardan destek Antrenmanı birçok sayıda eski futbolcu da stadyumdan izledi. Sarı-kırmızılıların eski futbolcularından Johan Elmander, Ryan Babel, Ryan Donk, Emre Çolak, Yekta Kurtuluş, Hasan Kabze, Jimmy Durmaz, antrenmanı takip ederek futbolculara destek verdi. Galatasaray, Samsunspor maçı hazırlıklarını yarın yapacağı antrenmanla sürdürecek.