GENEL - 08 Mart 2018 Perşembe 12:24

Çıldır’da Avcılık Kursu

A
A
A
Çıldır’da Avcılık Kursu

Ardahan Orman ve İşleri Şube Müdürlüğü ile Çıldır Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen avcılık kursu sona erdi.

Ardahan Orman ve İşleri Şube Müdürlüğü ile Çıldır Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen avcılık kursu sona erdi.


Ardahan Orman ve İşleri Şube Müdürlüğü ile Çıldır Halk Eğitim Müdürlüğünün birlikte düzenlemiş olduğu avcılık kursunu Çıldır Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu ziyaret etti. Kaymakam İmamoğlu, 16 kursiyerin katılmış olduğu ve 39 saat süren avcılık kursu sonunda kursiyerlere belgelerini Çıldır Halk Eğitim Müdürü Hamza Dursun ile birlikte verdi.


Kaymakam İmamoğlu bilinçli avcılığın son derece önemli olduğunu vurgulayarak “Av hayvanlarının artan nüfus ve usulsüz avlanma ile kaynakları ve yaşama alanları çok azaldı. Doğada ki bu dengeyi korumak zorundayız. Bu dengeyi kuramaz ve koruyamazsak gelecek nesillerimize av kaynaklarımızı aktaramayacak duruma geleceğiz. Bu nedenle bilinçli avlanmanın önemi ortaya çıkıyor. Açmış olduğumuz bu kurslarla avcılarımızı hayvanların avlanması konusunda bilinçlendiriyoruz. Bu da av hayvanlarımızın bilinçsizce avlanmasının ve neslinin tehlike altına girmesine engel oluyor." dedi.


Çıldır Halk Eğitim Müdürü Hamza Dursun ise “Katılımcı arkadaşlarımıza, avın hangi şartlarda yapılması gerektiğini, hangi dönemlerde yapılması gerektiğini, hayvanların çiftleşme dönemlerinin ne zaman olduğu, av silahlarının nasıl taşınması gerektiği, doğada yön bulmanın nasıl yapıldığını, avda güvenlik derslerinin ne olduğunu, ve yaralanmalarda acil yardımın nasıl yapılacağından bahsettik. Ayrıca avcılık mevzuatı ile ilgili kanunların neler olduğu, avcılıkta kullanılan silahlarla ilgili kanunların neler olduğu, avcılıkta karşılaşabilecekleri cezaların neler olduğunu, bir kişinin nasıl avlanma rotası alabileceğini ve buna benzer dersleri eğitim programımızda 39 saatlik bir çalışmayla arkadaşlarımıza anlattık. Bu çalışma sonucunda arkadaşlarımız Avcı Eğitim Kursu Bitirme Belgesi aldı." dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Corendon’un ilk Brüksel uçuşuna görkemli karşılama Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na Brüksel’den havayoluyla ilk kez gelen 189 yolcu su takıyla karşılandı. Corendon Airlines, Belçika’nın başkenti Brüksel’den Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Boeing 737-800 tipi uçak ve XC7655 sefer sayılı uçuş ile gelen 189 yolcu için görkemli karşılama töreni düzenlendi. Karşılama töreni saat 16.00’da geleneksel havacılık seremonisi olan ’su takı’ töreniyle başladı. Törende uçaklardan inen tüm yolcular ile pilot ve beraberindeki mürettebata karanfil ve çeşitli hediyeler takdim edildi. 7 Ülke, 17 destinasyon Sezon boyunca Gazipaşa-Alanya Havalimanı’ndan 7 ülke ve 17 farklı destinasyona karşılıklı uçuş gerçekleştirilecek. Corendon, 26 Ekim’e kadar sürecek sezon boyunca Brüksel, Amsterdam, Eindhoven, Düsseldorf, Köln, Kopenhag ve Tehran’a sezon boyunca bin 278 uçuş gerçekleştirmeyi planlıyor. “İlçemizde ağırlamaktan gururluyuz” Gazipaşa Kaymakamı ve Havalimanı Mülki İdare Amiri Orhan Altun Gazipaşa-Alanya Havalimanının, Mersin’den Antalya Havalimanı’na kadar kapsayan bölgedeki misafirler için avantaj olduğunu belirterek, "Bölgedeki otellerin rezervasyonlarını da göz önünde bulundurarak bu sezon yolcu sayımızın daha da artacağını ön görüyoruz. Hem Gazipaşa hem de Alanya için güzel adımlar turizmde güzel adımlar atılıyor. Bugün Brüksel’den ve sonrasında dünyanın dört bir yerinden gelen misafirlerimizi ilçemizde ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz.” diye konuştu.