YEREL HABERLER - 31 Aralık 2011 Cumartesi 11:57

BAYRAMOĞLU KÖYÜ İLKÖĞRETİM OKULU TÖRENLE AÇILDI

A
A
A
BAYRAMOĞLU KÖYÜ İLKÖĞRETİM OKULU TÖRENLE AÇILDI

Ardahan merkeze bağlı Bayramoğlu köyünde 8 derslikli yeni bir okul yaptırıldı. Okul açılışına katılan Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, "Hükümetin sağladığı kaynağı devlet olarak burada harcadık, helal olsun öğrencilerimize" dedi.
Vali Mustafa Tekmenin köye gelişi ile birlikte başlayan açılış töreninde Bayramoğlu Köyü sakinleri Vali Tekmen’e yoğun ilgi gösterdi.
Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından konuşan Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, Yeni hizmete giren 8 derslikli ilköğretim okulunun eğitimi için önemli bir hizmet olduğunu ifade etti. hizmetlerin sadece okulla sınırlı kalmadığını dile getiren Tekmen, şunları kaydetti:
’’Kış demeden, yağmur demeden, çamur demeden şu anda Bayramoğlu köyündeyiz. Neden buradayız bir sene önce hatırlarsınız özelikle köydeki bacılarımız çok iyi hatırlarlar, burada bir okulun yapılmasının sözünü vermiştim. Hatta içme sularında bir problem vardı. O problemi de çözdük çok şükür. İçme suyuyla ilgili bir müjde vereyim, Ardahan’ın şu anda içme şebekesi olmayan köyümüz kalmadı. Ancak tercih sistemiyle elektrik harcamasıyla yapıldığından pek çok köyümüz borçlarını ödeyememe sıkıntısı içerisinde ve çeşitli arızalar var. Bu yıldan itibaren cazibe ile kendiliğinden elektrik masrafı olmadan gelecek su kaynaklarını araştırmaya başlıyoruz. inşallah artık kendi kendine gelen cebimizden beş kuruş harcamadan içeceğimiz sulara kavuşacağız. Bugün 583 bin liralık Hükümetimizin sağladığı kaynağı devlet olarak burada harcadık, helal olsun öğrencilerimize.’’
Vali Tekmen okuldaki sınıfları da gezerek, öğrencilere kitaplar hediye etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir