GENEL - 11 Mayıs 2019 Cumartesi 11:20

Vali Masatlı, Peynir Üreticileri Sektör temsilcileri ile bir araya geldi

A
A
A
Vali Masatlı, Peynir Üreticileri Sektör temsilcileri ile bir araya geldi

Ardahan Valisi Mustafa Masatlı başkanlığında, peynir üreticilerinin sorunları ve peynir altı sularının çevreye olan olumsuz etkilerini ortadan kaldırmaya yönelik geniş katılımlı toplantı düzenlendi.

Ardahan Valisi Mustafa Masatlı başkanlığında, peynir üreticilerinin sorunları ve peynir altı sularının çevreye olan olumsuz etkilerini ortadan kaldırmaya yönelik geniş katılımlı toplantı düzenlendi.


Toplantıya Vali Yardımcısı Salih Kalkan, Göle Kaymakamı Cevat Gün, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Tarım Müdürlüğü, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu yetkilileri ile il genelinde peynircilik üzerine iş yapan firma sahipleri katıldı.


Toplantıda konuşan Vali Mustafa Masatlı, peynirciliğin ilimizin en önemli ekonomik değeri olduğunu, üretimden kaynaklanan bazı sorunlar bulunduğunu ve bu sorunların birlikte ve müşterek çalışılarak bertaraf edileceğini ifade etti.


Peynir altı sularının yok edilmesi ve ekonomik değere dönüştürülmesi anlamında bir tesisin kurulması gerektiğini anlatan Vali Masatlı, firma temsilcilerinden bir araya gelerek kooperatifleşmelerini ve bu tesisi kurmalarını istedi.


Üretim ve üretim sorunları ile ilgili İl Tarım Müdürlüğü 2 sunum, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü 1 sunum ve TKDK Müdürlüğü de 1 sunum yaptı. Sunumların ardından çözüme yönelik fikir alışverişinde bulunuldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Başkan Balaban’a borçlanma yetkisi verildi Yunusemre Belediye Meclisi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Semih Balaban başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Başkan Balaban’a her türlü açık finansman ihtiyacını karşılamak için İller Bankası ve diğer bankalardan kredi kullanması için yetki verilmesi maddesi de oy birliği ile kabul edildi. Yunusemre Belediye Meclisi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı, Yunus Emre Millet Çarşısı Etkinlik Salonu’nda yapıldı. Belediye Başkanı Semih Balaban başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 26 madde görüşüldü. Toplantı öncesi meclis üyelerine seslenen Başkan Balaban, salonda eksiklik olarak gördükleri Gazi Mustafa Atatürk’ün portresini astıklarını söyledi. Balaban yaptığı konuşmada, “Geçen toplantıda gördüğümüz bir eksiklik vardı salonda. O da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün portresinin olmaması. Onu da astık. Bu konunun gereğini meclis olarak yapmış olalım” dedi. Toplantıda Çiftçi Malları Koruma Meclisi ve Murakebe Heyetine 5 asil, 5 yedek; Türkiye Belediyeler Birliği’ne bir asil, bir yedek; Türk Dünyası Belediyeler Birliği’ne bir asil bir yedek üyenin seçimi yapılırken; daha önce üyelikten çıkılan Ege Belediyeler Birliği’ne yeniden üye olunarak bir asil bir yedek üyenin seçilmesi kararlaştırıldı. Meclis kararıyla Sosyal Konutlar Müdürlüğü ve Koordinasyon İşleri Müdürlüğü’nün kaldırılması oy birliği ile kabul edildi. Başkan Balaban’a her türlü açık finansman ihtiyacını karşılamak için İller Bankası ve diğer bankalardan kredi kullanması için yetki verilmesi maddesi de oy birliği ile kabul edildi. Haziran Ayı Meclis Toplantısı’nın 4 Haziran saat 18.00’de yapılması kararlaştırıldı.