GENEL - 24 Mayıs 2019 Cuma 12:17

Vali Mustafa Masatlı, Köy ve Mahalle muhtarları ile toplantı yaptı

A
A
A
Vali Mustafa Masatlı, Köy ve Mahalle muhtarları ile toplantı yaptı

Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, il merkezi ve ilçelere bağlı 266 köy ve mahallenin muhtarları ile toplantıda bir araya geldi.

Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, il merkezi ve ilçelere bağlı 266 köy ve mahallenin muhtarları ile toplantıda bir araya geldi.


Gençlik Merkezi Spor salonunda bir araya geldiği muhtarların, görev yaptıkları köyde devletin temsilcisi olduğunu belirten Vali Masatlı, hayvancılık ve meraların korunması tedbirleri başta olmak üzere, muhtarların görev ve sorumlulukları, özel idare yatırım ve çalışmaları, KÖYDES yatırımları, sağlık, eğitim, tarım, asayiş ve sosyal yardımlar konusunda çeşitli bilgilendirmelerde bulundu.


Türkiye’de 24 Haziran’da seçimler oldu ve milletimizin geleneklerine uygun olarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçildiğini anlatan Vali Masatlı, “Cumhurbaşkanımız, Türkiye’de ki genel politikaları belirlemekle ilgili en üst mercidir. En üst merci olmakla birlikte onların almış oldukları kararların taşrada uygulanmasını sağlayanlar olarak ilde valiler, ilçede kaymakamlar, köyde de muhtarlar var. Dolayısıyla sizler görevinizi yaparken bu anlayışla hareket edeceksiniz çünkü devletin temsilcilerisiniz. Sizler köyde bir jandarma, bir ormancı, bir sağlıkçı, bir tarımcısınız. Köyünüzdeki her durumdan sorumlusunuz. Kanunlar sizin görev ve yetkinizi açık olarak ortaya koymaktadır. Görev süreniz boyunca yapacağınız işlerde ihtiyar heyetinizle, köydeki öğretmen ve imamla yakın diyalog halinde olmalısınız. Aldığınız kararları muhakkak Kaymakamlığa veya Valiliğe onaylatın. Çünkü onaya tabi kararlar onaylatılmadıkça hiçbir geçerliliği olmuyor. Kurumlarımızla irtibat kurmakta zorlanmayın, gelin her konunuzu rahatlıkla paylaşın. Devletin her malı, her malzemesi, her aracı vatandaşın hizmetinde kullanılır. Her talebiniz gerçekleşmeyebilir ama kurumlarımız tüm imkânlarını kullanarak yardımcı olmaya çalışacaktır” dedi.


Hayvancılığın geliştirilmesi ve mera hayvancılığı yapılabilmesinde meraların korunması ve sürdürülebilirliğinin çok önemli olduğuna değinen Vali Masatlı, bölge ekonomisinin hayvancılık üzerine kurulu olduğunu, dolayısıyla hayvancılığın geliştirilmesi noktasında meraların korunmasının da önemli olduğuna dikkat çekti.


Vali Masatlı, Köy ve ilçe ziyaretlerinde vatandaşların yoğun olarak göçerlerden şikayetçi olması nedeniyle, 226 köy muhtarının ortak talebi soncu ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Arıcılar Birliği, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Ziraat Odası Başkanlarının da katılımıyla toplantı gerçekleştirdiklerini ve toplantı sonucunda meraların öncelikli olarak yerel üreticilere verilmesi kararı alındığını söyledi.


Hayvancılığın ana sorunlarından birisinin meralardaki aşırı baskı ve tahribat olduğunu aktaran Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, “Mera hayvancılığı yapan bölge üreticisini ve meraları korumak, hayvan sayısının artmasına katkı sağlamak, hayvan hastalıklarını ve buzağı atımlarını en aza indirerek bölge hayvancılığını, et ve süt üretimini büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Çünkü ilimizin ana geçim kaynağı hayvancılıktır. Dolayısıyla burada hayvancılığın bitmesi demek, burada ki ekonomik hayatın bittiği anlamına gelir. Özellikle dışarıdan göçer hayvancılığın ilimize alınması, meralarımızın ciddi oranda tahrip olmasına, aynı zamanda bazı hayvan hastalıklarının da ilimizde yaygınlaşmasına, bundan dolayı hayvanlarda buzağı atması başta olmak üzere, değişik hastalıkların ortaya çıkmasına sebep oluyordu. Buna istinaden biz de yeni bir mera kararı yazdık. Bizim burada yürüyen, kendi ayakları üstünde duran bir hayvancılığımız var. Meralarımız müthiş derecede tahrip oldu, bununla beraber hastalık düzeyimizde çok arttı. Bunun önüne geçmemiz gerekiyor” diye konuştu.


Hayvan hastalıklarıyla mücadele ve köyleri ilgilendiren diğer konulara da değinen Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, “Hastalıklara karşı aşılama oranımızı yüzde yüzün üstüne çıkardık. Ayrılan ödenek miktarını 30 bin TL’den 300 Bin TL’ye çıkardık. Çoban evi için konteynırlar veriyoruz. Bu yıl işlere yaylalardan başlıyoruz. Yayla yollarını ve hayvan sulaklarını öncelikli olarak yapacağız. Sondajlar ve yaylalara çok sayıda sulak bırakarak sulama konusunda da ilerleme kaydedeceğiz. Çünkü ekonominizi güçlendirmek için üretim altyapısını destekleyeceğiz, iyileştireceğiz. Siz daha çok üretip, daha çok kazanacaksınız. Tarımcı arkadaşlarımız da sütle ilgili, hayvan bakımıyla, hayvan hastalıklarıyla ilgili köy köy geziyorlar. Çiftçi eğitimlerimiz de devam ediyor. Hayvan hastalığıyla yüzde yüz mücadele ediyoruz. Bu sorunu muhakkak çözmemiz gerekiyor.


Ayrıca benim Ardahan’a tayin olmamla birlikte Sayın Cumhurbaşkanımızın takdiriyle 10 milyon lira kaynak geldi. Bu parayla özel idare bünyesinde yeni üretim tesisleri kuruyoruz. Özel İdaremiz, saatte 60 ton asfalt üretirken, yeni devreye aldığımız tesis ile saatte 270 ton asfalt üreteceğiz. Kilit parke üretimimizse 150 bin metrekare parke taşı üretecek. Ayrıca beton santrali de kuruyoruz ve bu sene beton asfalt işine başlayacağız. Yaylalar için beton sulaklarımızda geldi ve 150 adet bu sene dağıtacağız. Yine borularımız hazır, bu sene köylerimizde 200 bin metrelik ana hat değişeceğiz. 500 çöp konteynırı ile 2 kamyon aldık, bunlarda köylerimizde hizmet verecek.


Cumhurbaşkanımızın Köylerin alt yapısını güçlendirmek adına başlattığı en önemli yatırım projelerinden olan KÖYDES’e de 26 milyon lira ödenek geldi. Bu parayla da inşallah köylerimizin önemli altyapı sorunlarını çözmeye çalışacağız. Köylerimizde kullanılmayan okul veya lojman varsa buraları da köy muhtarlığına veriyoruz. İhtiyacı olan muhtarımız, talepte bulunup, köy okulunu muhtarlık, taziye evi olarak kullanabilir. Sosyal yardımlarımız ve sosyal desteklerimiz devam ediyor. Vakfımız ihtiyaç sahibi, düşkün vatandaşlarımıza ulaşarak her türlü ihtiyaçlarını karşılıyor. Sizlerde köyünüzde ihtiyaç sahibi, düşkün, mağdur durumunda olan vatandaşlarımız varsa bizlere mutlaka bildirin. Bir diğer konuda Kene ısırmasına bağlı Kırım Kongo Ateşi hastalığı, bu konuda da gerekli önlem ve çalışmalarımız devam ediyor. Sağlık müdürlüğümüz bu konuda gerekli bilgilendirmeleri yapıyorlar” dedi.


Ayrıca, tüm kurum müdürleri kendi konularıyla ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Muhtarların sorun ve taleplerini dinledi.


Muhtarların yaklaşan Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramlarını da tebrik eden Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, görevlerinde başarılar dileyerek, yolcu etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yurdun genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Toroslar, İç Anadolu (Eskişehir), Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile İstanbul, Yalova, Sakarya, Kocaeli, Osmaniye, Kahramanmaraş, Kastamonu, Karabük, Bolu, Düzce, Erzurum, Erzincan, Malatya, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç Anadolu Bölgesi’nde yer toz taşınımı bekleniyor. Hava sıcaklığının Marmara, Kuzey Ege ve Karadeniz kıyılarında mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24 İstanbul: Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu gece saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19 İzmir: Parçalı ve az bulutlu 25 Adana: Parçalı ve az bulutlu öğle saatlerinden sonra kuzey kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33 Antalya: Parçalı ve az bulutlu 25 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 19 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 18 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24 Diyarbakır: Az bulutlu 31
Denizli Bakan Işıkhan, Denizli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısına katıldı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Denizli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2024 yılı 2. olağan toplantısına uzaktan bağlantıyla başkanlık etti. Denizli’nin işgücü, istihdam ve mesleki eğitim ihtiyacını tespit etmek, mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumları ile işletmelerde yapılacak mesleki eğitim ve istihdam konularında etkinlik ve verimliliği artırmak amacıyla yerel düzeyde politikalar oluşturmak, plan yapmak ve kararlar almak, ilgili kurum ve kuruluşlara görüş ve önerilerde bulunmak amacıyla düzenlenen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) 2024 yılı 2. olağan toplantısı, kurul temsilcilerinin hazır bulunduğu toplantıya online olarak katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Denizli Valiliği toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Pamukkale Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Turan Karadeniz, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hülya Bartal, Pamukkale Üniversitesi ÇEKO Bölüm Başkanı Prof. Dr. Oğuz Karadeniz, Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürü Ahmet Taş, İş Kurumu İl Müdürü Fatih Işık, kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Bakan Işıkhan’ın video konferans sistemi ile yaptığı toplantı sonrası İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) Toplantısı, Vali Coşkun başkanlığında devam etti. Vali Ömer Faruk Coşkun, toplantıda yaptığı konuşmada; “Kurul toplantısında alacağımız kararların ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Fatih Işık tarafından genel işgücü piyasası verileri hakkında kurul üyelerine bilgilendirme sunumu yapıldı. Toplantı, kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin ardından sona erdi.