GENEL - 31 Ocak 2020 Cuma 17:56

Ardahan’da 2020 Yılı 1. dönem koordinasyon kurulu toplantısı gerçekleştirildi

A
A
A
Ardahan’da 2020 Yılı 1. dönem koordinasyon kurulu toplantısı gerçekleştirildi

Ardahan Valisi Mustafa Masatlı Başkanlığında, 2020 yılı Birinci Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Ardahan Valisi Mustafa Masatlı Başkanlığında, 2020 yılı Birinci Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.


Yatırımcı kuruluşların bir önceki dönemde yaptıkları yatırımları değerlendirmek ve koordinasyonu gerektirecek hususları tespit ederek gereğini yapmak amacıyla bu toplantıyı gerçekleştirdiklerini belirten Vali Mustafa Masatlı, “Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemimizin gerektirdiği yatırımların planlanması, programlanması, ihalesinin yapımı ve bitirilmesi ile ilgili tüm hususlara harfiyen uyulması gerekmektedir. İlimize ayrılan ödeneklerin her kuruşunun zamanında yatırıma dönüşmesi için ilimizdeki inşaat mevsiminin kısalığı da göz önünde bulundurularak ihalelerle ilgili çalışmaları hızlıca tamamlamamız gerekmektedir. Ayrıca, yapımı devam eden veya yeni başlayacak olan yatırımlarda, denetim ve kontrol görevinin zamanında yapılmasını, özellikle koordinasyonu gerektiren sıkıntılar var ise bunları birlikte değerlendirip çözüme yönelik iradeyi göstermenizi, bu konuda özverili bir çalışma dönemi geçirmenizi, ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda gelişmesine ve kalkınmasına yönelik her tür katkının ve çalışmanın yapılmasını istiyorum. Yeni yatırım döneminde yapacağınız çalışmalarda başarılar diliyorum” dedi.


2020 yılının ilk toplantısında daha çok geçen dönemin değerlendirildiğini aktaran Vali Masatlı, il genelinde 28 kuruluşa ait toplam 257 projenin bulunduğunu, bu projelerin toplam tutarının 2 milyar 187 milyon 145 bin Türk Lirası olduğunu söyledi.


Bu projeler için önceki yıllarda 357 milyon 80 bin Türk Lirası harcandığını belirten Vali Masatlı, 2019 yılında ayrılan ödenek tutarının 335 milyon 903 bin Türk Lirası olduğunu, dönem sonuna kadar da 265 milyon 637 bin Türk Lirası harcama yapıldığını kaydetti.


Vali Masatlı, ayrıca 28 kuruluşa ait toplam 257 projeden ise devam eden projelerin 54, başlanamayan projelerin 18, biten projelerin 141, ihale aşamasında ki projelerin 33 ve tasfiye edilen projelerin sayısının ise 11 adet olduğunu, bu projelerin 29’unun enerji, 35’inin tarım, 49’unun ulaştırma, 48’inin eğitim, 11’inin sağlık, 4’ünün turizm, 1’inin konut ve 80’inin de diğer kamu hizmetlerine ait olduğunu dile getirdi.


Vali Masatlı’nın konuşmasının ardından Bölge Müdürlükleri ve ilgili kurum yetkilileri tarafından, kurum çalışmaları hakkında sunumlar yapıldı ve koordinasyonu gerektirecek hususlar ifade edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde normal sezon sona erdi Hentbolda 2023-2024 sezonu Kadınlar Süper Ligi’nde 22 haftalık normal sezon sona erdi. Konyaaltı Belediyesi’nin birinci olarak tamamladığı Kadınlar Süper Ligi normal sezonunu 1, 2, 3 ve 4. sırada arasında tamamlayan takımlar Play-off Şampiyonluk Etabı oynarken, sezonu 5, 6, 7 ve 8. sırada tamamlayan takımlar “Play-Off Sıralama Etabı” oynayacak. Buna göre Şampiyonluk Etabı ilk tur müsabakaları; Konyaaltı Belediyesi ile Yenimahalle Belediyesi ve Yalıkavak ile Kastamonu Belediyesi arasında oynanacak. Şampiyonluk etabı ilk tur müsabakaları; üç müsabakalık serilerde, iki galibiyet üzerinden oynanacak. Bu serinin ilk iki maçı normal sezonu üst sırada tamamlayan takımın, üçüncü maçı normal sezonu daha alt sırada tamamlayan takımın sahasında oynanacak. Şampiyonluk etabı ilk tur müsabakalarında iki maç galip gelerek rakibini eleyen iki takım finale yükselecek. Play-Off Şampiyonluk Etabı final serisi ise beş müsabakalık seride üç galibiyet üzerinden oynanacak. Normal lig sezonunu beş ile sekizinci sıra arasında bitiren takımlar sıralama etabı oynayacak. Sıralama etabı ilk tur müsabakaları; Görele Belediyesi ve İzmir BBSK ile Üsküdar Belediyesi ve Bursa BBSK takımları arasında oynanacak. Kadınlar Süper Ligi 22. hafta sonuçları: Anadolu Üniversitesi - Üsküdar Belediyesi: 33-38 Konyaaltı Belediyesi - İzmir BBSK: 37-31 Görele Belediyesi - Tekirdağ Süleymanpaşa: 46-29 Yalıkavakspor - Kastamonu Belediyesi: 31-26 Yenimahalle Belediyesi - Bursa BBSK: 29-32
İstanbul Trendyol Süper Lig: Fatih Karagümrük: 1 - Antalyaspor: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’de 34. haftanın kapanış maçında Fatih Karagümrük, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Antalyaspor ile karşı karşıya geliyor. Mücadelenin ilk yarısı Fatih Karagümrük’ün 1-0’lık üstünlüğüyle noktalandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 10. dakikada Güray Vural’ın hatalı pası sonrası topu kapan Eysseric’in ceza yayından çektiği şutta kaleci Leite meşin yuvarlağı çeldi. Dönen topu önünde bulan Markao’nun ceza sahası içi sağ çaprazındaki vuruşunda savunma, meşin yuvarlağı çizgiden çıkardı. 36. dakikada sol kanattan topu taşıyan Markao, ceza sahasına girerek pasını Güven Yalçın’a aktardı. Penaltı noktası yakınlarında topla buluşan Güven Yalçın, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere yolladı. 1-0 45+1. dakikada Erdal Rakip’in pasında topla buluşan Güray Vural, ceza sahası içi sol çaprazından şutunu çekti. Kaleci Sirigu, meşin yuvarlağı çıkardı. Hakemler: Kadir Sağlam, Mustafa Sönmez, Erdem Bayık Fatih Karagümrük: Sirigu, Veseli, Biraschi, Ceccherini, Levent Mercan, Rohden, Feghouli, Can Keleş, Eysseric, Güven Yalçın, Markao Yedekler: Emre Bilgin, Lasagna, Kourbelis, Emir Tintiş, Nazım Sangare, Salih Dursun, Adnan Uğur, Paoletti, Tarık Tuğyan, Teklic Teknik Direktör: Tolunay Kafkas Antalyaspor: Leite, Gerxhaliu, Bahadır Öztürk (Naldo dk. 21), Ömer Toprak, Güray Vural, Kaluzinski, Van de Streek, Erdal Rakip, Emre Uzun, Larsson, Safuri Yedekler: Ataberk Dadakdeniz, Doğukan Özkan, Ufuk Akyol, Milosevic, Beytullah Tunç, Mert Yılmaz, Harun Toprak Teknik Direktör: Sergen Yalçın Gol: Güven Yalçın (dk. 36) (Fatih Karagümrük) Sarı kart: Safuri (Antalyaspor)