- 02 Ekim 2020 Cuma 16:53

Vali Hüseyin Öner, kimlik kartına ehliyet bilgilerini yükletti

A
A
A
Vali Hüseyin Öner, kimlik kartına ehliyet bilgilerini yükletti

Ardahan Valisi Hüseyin Öner, İçişleri Bakanlığının ‘‘Hayat Kimliğinle Kolay Projesi’’ kapsamında Kimlik Kartına Sürücü Belgesini yükleme işlemini gerçekleştirdi.

Ardahan Valisi Hüseyin Öner, İçişleri Bakanlığının ‘‘Hayat Kimliğinle Kolay Projesi’’ kapsamında Kimlik Kartına Sürücü Belgesini yükleme işlemini gerçekleştirdi.


Sürücü belgesi ile kimlik kartını birleştirme işlemi için İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğünü ziyaret eden Vali Öner, görevli personelin yönlendirmeleri doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirdi.


Ardahan’da bugüne dek 372 vatandaşın kimliğine ehliyet yükleme hizmetinden faydalandığını belirten Vali Öner, “İçişleri Bakanlığımız ve diğer Bakanlıklarımız, vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için sürekli olarak yenilikler yapmaktalar. Bunlardan birisi de ‘‘Hayat Kimliğinle Kolay Projesi’’dir. Bakanlığımız 21 Eylül tarihi itibariyle vatandaşlarımız için büyük kolaylık sağlayacak bu projeyi hayata geçirdi. Sürücü Belgesi olan vatandaşlarımız başvuruda bulunarak Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartlarına ehliyet bilgilerini işletebiliyorlar. Bu uygulama ile vatandaşlarımız yanlarında ayriyeten sürücü belgesi taşımak zorunda kalmayacaklar. Hayat Kimliğinle Kolay Projesi’’nin hayata geçirildiği 21 Eylül 2020 tarihinden bugüne kadar İlimizde toplam 372 vatandaşımız Sürücü Belgelerini T.C Kimlik Kartlarına aktarımını yaptırmıştır. Vatandaşlarımız proje kapsamında yeni nesil Sürücü Belgelerini, Alo 199 Çağrı Merkezi ve "randevu.nvi.gov.tr" web adresinden alacakları randevuyla Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüklerimizden T.C. Kimlik Kartı’na aktarımını yapabileceklerdir. Ben de bugün bakanlığımızın bu güzel hizmetinin uygulamasını hem yerinde incelemek hem de işlemi gerçekleştirmek için buradayım. Vatandaşlarımızı, Sürücü Belgelerini Kimlik Kartlarına yükletmeleri için Nüfus Müdürlüklerimize bekliyoruz’’ dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Rize İlhan Palut: “Üzgünüz, çok değerli iki puan bıraktık” Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, MKE Ankaragücü maçının ardından yaptığı açıklamada, “Üzgünüz, çok değerli iki puan bıraktık” dedi. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Çaykur Rizsepor, sahasında MKE Ankaragücü ile 2-2 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut açıklamalarda bulundu. İlk yarısını 2-0 önde tamamladıkları maçtan 2-2’lik beraberlikle ayrıldıkları için üzgün olduklarını ifade eden Palut, "İlk yarıda 2 gol bulduk. İlk yarıda telafisi zor bir farkla içeri girebilirdik. İkinci yarı ise rakibimizin değişikliklerini gördük. Riskler karşısında sağlam durmalıydık. Kazandığımız toplar ile maçı kendimize iyice yaklaştırabilirdik ama kazandığımız toplarda bir ciddiyetsizlik vardı. Zor top kazandık, kolay top kaybettik. Maalesef kötü bir gol yedik. Futbolda bunlar var. Bir golün biri takımı bu kadar panikletmesi düşündürücü, topu ayağımızda saniyelerce bile tutmadık, oyunu rakibe teslim ettik. Çok geri geldiğimiz için çıkış oyununda oyuncu bulmakta zorlandık. Ankaragücü’nün temposu 75. dakikaya kadar sürdü. Kötü bir ikinci yarı ama maçı bu şekilde bitirelim derken ters bir top, maçın son topunda golü yedik. Üzgünüz, çok değerli iki puan bıraktık. İlk yarıdaki oyunumuz ile 3 puanı hak ederken,, ikinci yarıdaki oyunumuz bizi mağlubiyete bile götürebilirdi” ifadelerini kullandı.