GENEL - 10 Aralık 2020 Perşembe 14:41

Çıldır Muhtarlar Derneği Başkanı Uzunkaya’dan işten çıkarılan işçilere destek

A
A
A
Çıldır Muhtarlar Derneği Başkanı Uzunkaya’dan işten çıkarılan işçilere destek

Çıldır Muhtarlar Dernek Başkanı Arif Uzunkaya Ardahan Özel İdare bünyesinde çalışırken çıkarılan 57 işçi hakkında açıklamalarda bulundu.

Çıldır Muhtarlar Dernek Başkanı Arif Uzunkaya Ardahan Özel İdare bünyesinde çalışırken çıkarılan 57 işçi hakkında açıklamalarda bulundu.


Başkan Uzunkaya açıklamasında, “Ardahan Özel idare bünyesinde bulunan Köylere Hizmet Götürme Birliğinde çalışan 57 kardeşimizin işten çıkarılması en başta biz muhtarları üzmüştür. Çalışan kardeşlerimiz yaz kış demeden köylerimizin çöp toplama işinden yol yapımına kadar her türlü işte çalışmış, mesai gözetmemişlerdir. Şimdi bu arkadaşlarımızın çıkarılması özellikle ilçemiz açısından işe alınan dört kişinin işten alınması köylerimizi sıkıntıya da sokmuştur. İşten çıkarılan çalışanların özel hayatlarında yaşayacakları maddi ve manevi olumsuzlukların yanında köylerimizin hizmet alma konusunda aksaklıklar yaşanacaktır. Umut ediyorum ki Ardahan’ın gerek siyasileri, gerekse bürokratları duruma müdahil olup bu olayı en kısa zamanda çözecek, ve işten çıkarılan arkadaşlarımız tekrar görevlerine dönecektir. Biz Çıldır Köy Muhtarları Derneği olarak işten çıkarılan 57 arkadaşımızın yanındayız. İşlerine geri dönmeleri için her türlü desteğe hazırız” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin karar Resmi Gazete’de Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün; yeni kurulan Sandıklı, Serik, Suşehri ve Ortaca ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesi teklifine ilişkin 13 Mayıs tarihli yazısı, Hâkimler ve Savcılar Kurulu Genel Kurulunca görüşüldü. Genel Kurul; Sandıklı ilçesinin Afyonkarahisar Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Sandıklı Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Sandıklı, Hocalar ve Kızılören ilçeleri" olarak belirlenmesine, Serik ilçesinin Manavgat Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Serik Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Serik ilçesi" olarak belirlenmesine, Suşehri ilçesinin Şebinkarahisar Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Suşehri Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Suşehri, Akıncılar, Gölova, İmranlı ve Koyulhisar ilçeleri" olarak belirlenmesine, Ortaca ilçesinin Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Ortaca Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz ilçeleri" olarak belirlenmesine karar verdi. Adalet Bakanı Akın Gürlek, yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun, yeni kurulan mahkemelerin yargı çevrelerini belirleyen Genel Kurul Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Vatandaşlarımızın adalete erişimini kolaylaştırmak amacıyla kurulan Sandıklı, Serik, Suşehri ve Ortaca ağır ceza mahkemelerinin; ülkemize, milletimize ve yargı camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Adalet hizmetlerini daha hızlı, daha etkin ve daha erişilebilir kılmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.