EĞİTİM - 11 Ocak 2021 Pazartesi 12:30

Ardahan’da tüm okullarından İstiklal Marşı sesleri yükseldi

A
A
A
Ardahan’da tüm okullarından İstiklal Marşı sesleri yükseldi

Ülke genelinde olduğu gibi Ardahan’da da okullarda bayrak töreni düzenlenerek İstiklal Marşı okuldu.

Ülke genelinde olduğu gibi Ardahan’da da okullarda bayrak töreni düzenlenerek İstiklal Marşı okuldu.


Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un dün yaptığı açıklaması üzerine ülke genelinde olduğu gibi Ardahan’da da tüm okullarda bayrak töreni yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ortaokulu’nda düzenlenen programa ise İl Milli Eğitim Müdürü yardımcısı Akın Koç, okul idarecileri, öğretmen ve okul personelleri bayrak törenine katıldı. Program kapsamında bayrak yarıya indirilerek İstiklal Marşı okundu.


Müdür yardımcısı Koç, en kısa zamanda bu törenleri öğrencilerle yapmak istediklerini ifade etti. Koç, “Uzunca bir zamandır salgından dolayı öğrencilerimizle beraber hep bir ağızdan İstiklal Marşımızı söyleyemiyorduk. Bayrak törenlerimizi gerçekleştiremiyorduk. Bugün itibari ile tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de eş zamanlı olarak mevcut okul yöneticilerimiz ve idarecilerimizle birlikte İstiklal Marşı törenini gerçekleştirdik. Bizler bu töreni icra ederken, balkonlarda velilerimizin ve öğrencilerimizin bu törene katılabileceğini bilerek onlara davetlerde bulunduk” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Depremzede kadının yeni yuvasında ilk yemeği sarma oldu Hatay’da asrın felaketinde evi yıkılan Hatice Ücel, TOKİ tarafından yapımı tamamlanan evine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. Ücel’in yeni yuvasında ilk yemeğiyse yaprak sarması oldu. Kahramanmaraş merkezli depremlerde yerle bir olan Hatay’da 25 bine yakın insan vefat etmişti. Deprem sonrası bölgenin yeniden ayağa kalkması için çalışmalara kısa sürede başlanmıştı. Depremin hemen ardından TOKİ tarafından yapımına başlanan afet konutları, hak sahiplerine teslim edilmeye başlanmıştı. Payas ilçesinde çevre düzenlemeleri tamamlanan konutlarda vatandaşlar yaşamaya başladı. Asrın felaketi olarak nitelendirilen depreme Payas’ın Sincan Mahallesi’nde yakalanan 60 yaşındaki Hatice Ücel, hak sahipliğini kazandığı evine zaman kaybetmeden yerleşti. Deprem sonrası çocuklarıyla zor günler yaşayan Ücel, şimdi ise yeni evinde çocuklarıyla yeni bir hayata başladı. Yeni evinde ilk yemeğini pişirmenin mutluluğunu yaşayan depremzede Ücel’in yeni mutfağında yaptığı ilk yemekse sarma oldu. "Allah bir daha o günleri yaşatmasın, çok zor günler geldi geçti" Asrın felaketi sonrası zor günler geçirdiğini dile getiren depremzede Hatice Ücel, "Depremde çok kötü günler yaşadık. Evimizin son durumu ağır hasar oldu ve sonunda yıktılar. Yeni evimiz çok güzel. Çocuklarımızla oturuyoruz ve kalkıyoruz. İyi bir şey oldu. Benim kızım Şanlıurfa’dan geldi ve yerleştirdi geri gittiler. Çocuklar yardımcı oldular ve yerleştirdik. Mutluyum şükür, Allah bizi daha bozmasın. Allah bir daha o günleri yaşatmasın. Çok zor günler geldi geçti. Çocuklarım çadırda kaldı, kızım Şanlıurfa’ya gitti. Ben orada kaldım bir aydan fazla ve ondan sonra geldim. Oğlanın biriyle bir odanın içinde kaldım. Bir odada ben, iki odada oğlan kendi kaldı. Beraber oturalım dedi. Beraber de olmuyor oğlum gelinlerle olmadığı için sürekli yaşayamıyorsun. Şimdi mutluyuz. Yeni ev de güzel bana yeter iki artı bir odalı ev" ifadelerini kullandı.
Kütahya Kütahya’da 2022, 2023 ve 2024 yıllarındaki idari yaptırımlar açıklandı Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü Kimlik Bildirme Büro Amirliği tarafından 2022, 2023 ve 2024 yılında (İlk 4 ay) uygulanan işlemler açıklandı. Yapılan açıklamaya göre, Kimlik Bildirme Büro Amirliği tarafından 2022 yılında Kimlik Bildirime Kanununa Muhalefet etmekten 10 işletmeye (Pansiyon-Apart-Günübirlik) 160 bin 700 TL idari para cezası, gece saat 22.00’den sonra alkol satışı yapan 12 tekel bayisine 1 Milyon 159 bin 128 TL idari para cezası, yetkili olmadıkları halde alkol sunumu yapan 3 kahvehaneye 14 bin 172 TL idari para cezası verildi. Uyuşturucu madde bulundurmaktan toplam 9 işletme 2559 PVSK’nın Amir hükmü gereğince Valilik Makamının olurları ile 30 gün süreyle faaliyetten men edildi. Kapalı alanda tütün mamullerinin tüketildiği tespit edilen toplam 103 ihlal İl Sağlık Müdürlüğüne bildirildi. “2023 Yılı” 2023 yılında Kimlik Bildirme Kanununa Muhalefet etmekten 13 işletmeye(Pansiyon-Apart-Günübirlik) 480 bin 282 TL idari para cezası, 2 işletme (pansiyon) ruhsat iptali, 4 işletmeye (araç kiralama firması) 157 bin 857 TL idari para cezası, gece saat 22.00’den sonra alkol satışı yapan 17 tekel bayisine 3 Milyon 660 bin 729 TL idari para cezası, yetkili olmadıkları halde alkol sunumu yapan 2 kahvehaneye 21 bin 100 TL idari para cezası verildi. Uyuşturucu madde bulundurmaktan toplamda 4 işletme 2559 PVSK’nın Amir hükmü gereğince Valilik Makamının olurlarıyla 30 gün süreyle faaliyetten men edildi. Kapalı alanda tütün mamullerinin tüketildiği tespit edilen 67 ihlal İl Sağlık Müdürlüğüne bildirildi. “2024 Yılı” 2024 yılı (ilk 4 ayda) Kimlik Bildirime Kanununa Muhalefet etmekten toplamda 5 İşletmeye 331bin 153 TL idari para cezası, gece saat 22.00’den sonra alkol satışı yapan 6 tekel bayisine 2 Milyon 47 bin 338 TL idari para cezası, uyuşturucu madde bulundurmaktan toplamda 3 işletme 2559 PVSK’nın Amir hükmü gereğince Valilik Makamının olurları ile 30 gün süreyle faaliyetten edildi. Kapalı alanda tütün mamullerinin tüketildiği tespit edilen 8 ihlal İl Sağlık Müdürlüğüne bildirildi.
Kütahya Kütahya Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri “Bahar Nefesi Çalıştayı”nda Kütahya Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi 9. sınıf resim bölümü öğrencileri, Temel Sanat Eğitimi dersi çerçevesinde düzenlenen gezi ve çalıştaya katıldılar. Resim bölümü öğrencileri, ders öğretmenleri Mehmet Emin Köken, Şaban Uysal ve Gökhan Erzincan eşliğinde Ahmet Yakupoğlu Müzesi’ni ziyaret ederek usta sanatçının eserlerini inceleme ve yaşamış olduğu evi görme imkanı buldu. Müze ziyaretinin ardından öğrenciler, Özbekistan’dan gelen sanatçılarla birlikte "Bahar Nefesi Çalıştayı"na katıldılar. Özbekistan Sanat Akademisi, Özbekistan Ulusal Sanat ve Tasarım Enstitüsü ve DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi temsilcilerinin de yer aldığı çalıştay, Özbek Dili ve Kültür Merkezi Müdürü Süreyya Hanım tarafından koordine edildi. Çalıştayda öğrenciler, Orhan Cebrailoğlu’nun etkileyici Art performansını izleme ve çalıştaya katılan sanatçıların eserlerini inceleme fırsatı buldular. Sanatçılarla kısa sohbetler ederek eserler hakkında bilgi alan öğrenciler, Art Trio tarafından yapılan portre çalışmalarıyla da keyifli vakit geçirdiler. Sanatçılar, tamamladıkları portreleri öğrencilere hediye ederek bu güzel anı ölümsüzleştirdiler. Okul Müdürü Mustafa Demir, bu gezi ve çalıştayın, öğrencilerin sanatsal bakış açılarını geliştirmelerine ve farklı kültürlerle etkileşime girmelerine imkan sağlarken, Ahmet Yakupoğlu’nun eserlerini ve Özbekistan sanatını yakından tanımalarına da katkıda bulunduğunu ifade etti.