- 16 Ocak 2021 Cumartesi 13:11

Hayvan sevgisi dağlardaki hayvanları da doyuruyor

A
A
A
Hayvan sevgisi dağlardaki hayvanları da doyuruyor

Ardahan’ın Posof ilçesinde yaşayan Sadık Alpaslan Altun kendi imkanlarıyla kış aylarında hayvanları doyurmak için büyük bir mücadele ortaya koyuyor.

Ardahan’ın Posof ilçesinde yaşayan Sadık Alpaslan Altun kendi imkanlarıyla kış aylarında hayvanları doyurmak için büyük bir mücadele ortaya koyuyor.


Posof ilçe merkezinde nakliye ve kargo işi yapan Sadık Alpaslan Altun, yıllardır dükkânının önünde bekleyen kedi ve köpekleri doyuruyor. Kedi ve köpekler de dükkânın önünü terk etmiyor. Altun, nakliye işleriyle uğraştığı için geçtiği yollardaki sahipsiz hayvanları da doyurmayı ihmal etmiyor. Hayvansever Altun, Ardahan-Erzurum yolundaki Oltu ilçesinin Yayladağı’ndaki sahipsiz köpeklere Erzurum’dan aldığı et ve ekmekler vererek gece de olsa hayvanların açlığını giderdi. Altun, bunu yapmaktan keyif aldığını ve sorumluluk duyduğunu kaydetti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Kayıp koyunlarını aramak için gitti, cansız bedeni bulundu Aydın’ın Nazilli ilçesinde kayıp koyunlarını aramak için evden çıkan ve haber alınamayan Hilmi Gülsevgi’nin 10 saatlik arama kurtarma çalışmasının sonunda cansız bedenine ulaşıldı. Olay, Nazilli ilçesi Uzunçam Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kayıp koyunlarını bulmak için motoruyla evden çıkan Hilmi Gülsevgi’den bir daha haber alınamadı. KOAH hastası olan ve Gülsevgi’nin hayatından endişe eden yakınları durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede bölgeye gelen jandarma, AFAD, Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Nazilli Belediyesi Afet ve Acil Durum Birimi (NAFAD), Nazilli Amatör Telsizciler Derneği (NATDER), Aydın Afet Arama Kurtarma Derneği (AFAR) ekipleri, köylülerle birlikte arama kurtarma çalışması gerçekleştirdi. Yaklaşık 10 saatlik arama kurtarma çalışmalarına Aydın Filo Komutanlığı’na bağlı İnsansız Hava Araçları da (İHA) destek verdi. Yapılan çalışmalarda Gülsevgi’nin motosikletine ulaşan ekipler, çalışmalarını o bölgede yoğunlaştırdı. Sabaha kadar devam eden çalışmalar sonunda motosikletine yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki mesafede Gülsevgi’nin cansız bedenine ulaşıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, kesin ölüm nedeni yapılacak otopsinin ardından netlik kazanacak.