POLİTİKA - 08 Mayıs 2023 Pazartesi 09:49

Ardahan’da yol yapım çalışmaları sürüyor

A
A
A
Ardahan’da yol yapım çalışmaları sürüyor

Ardahan Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Belediye Başkanı Faruk Demir’in talimatıyla kentte birçok mahallede alt ve üst yapı çalışması başlattı.

Ardahan Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Belediye Başkanı Faruk Demir’in talimatıyla kentte birçok mahallede alt ve üst yapı çalışması başlattı.


Ardahan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ihtiyaç duyulan tüm mahallelerde yol ve kaldırım yapım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor. Yapılan tespitler ve vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam eden Ardahan Belediyesi ekipleri belirlenen program dahilinde mahallelerin yol sorununu çözüyor.


Çalışmaları yerinde inceleyen Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, “Ekiplerimiz büyük bir hassasiyet ve özveriyle çalışmalarını sürdürüyor. Kendilerine kolaylıklar diliyorum. Hem kırsal mahallelerimiz hem de il merkezimizde yol yapım ve onarım çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek.” dedi.


Kilit Parke çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Fen İşlerinden Cansel Kara, “Ekiplerimizce yürütülen çalışmalar kapsamında kilitli parke taşı ve bordür döşeme çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Yenimahalle’de parke taşı yol onarım çalışmaları yapılıyor” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana 61 yaşındaki beyin cerrahı, maraton koşusunda uluslararası ödül kazandı Adana’da Seyhan Devlet Hastanesi’nde görev yapan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Akın Vural, ilerleyen yaşına rağmen katıldığı 39. Belgrad Maratonu’nda yaş kategorisinde ikinci olarak gümüş madalya kazandı. Dr. Vural, "Haftada 50, ayda 200 kilometre koşup yarışmalara hazırlanıyorum. Yıllık yaklaşık 24 bin hastaya poliklinikte hizmet veriyoruz, 2 bine yakın ameliyat gerçekleştiriyoruz. Bu tempoyu sürdürebilmemde en büyük etken spor" dedi. Adana’da Seyhan Devlet Hastanesi’nde görev yapan 61 yaşındaki Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Akın Vural, mesleğinin yanı sıra hayatının her anında sporu da ihmal etmedi. Gençlik yıllarında önce futbol, ardından da yüzme ile uğraşan Dr. Vural, bir dönem yüzme kulübünde yöneticilik yaptı ve yaklaşık 20 milli sporcu yetiştirdi. Vural, 7 yıl boyunca Türkiye Yüzme Federasyonu’nda asbaşkanlık görevini yürüttü ve 5 yıl önce koşuya başladı. Bir süre sonra maraton yarışmalarına hazırlanan Dr. Akın Vural, geçtiğimiz hafta 39. Belgrad Maratonu’nda yaş kategorisinde ikinci olarak gümüş madalya kazandı. Haftada 50, ayda 200 kilometre koşuyor Haftanın 4 günü toplam 50 kilometre koşarak antrenman yapan Dr. Akın Vural, ayda ise 200 kilometre koşup spordan bir an olsun vazgeçmiyor. "Yaş grubumda ikinci oldum" 5 yıldır düzenli olarak koşu antrenmanları yaptığını belirten Vural, "Haftada 4 gün yaklaşık 50 kilometre koşuyorum, aylık ise 200 kilometreye ulaşıyorum. Yarışlara katılarak bu çalışmaların karşılığını almaya çalışıyorum. Son olarak Sırbistan’daki uluslararası yarışta, 21 kilometrelik yarı maratonda yaş grubumda ikinci oldum" dedi. "Spor beni motive ediyor" Yoğun iş temposuna rağmen spordan vazgeçmediğini ifade eden Vural, "Yıllık yaklaşık 24 bin hastaya poliklinikte hizmet veriyoruz, 2 bine yakın ameliyat gerçekleştiriyoruz. Bu tempoyu sürdürebilmemde en büyük etken spor. Koşu bana hem enerji hem de motivasyon sağlıyor" diye konuştu. "Hareketsizlik, uzun vadede ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor" Ailesinin de sporla iç içe olduğunu vurgulayan Vural, "Kızım modern pentatlonda, oğlum ise kanoda milli sporcu. Hastanede ise ’Seyhan Doğa Sporları’ grubuyla çalışanları da spora teşvik ediyoruz. yaklaşık 50 personeli koşu ve bisiklet gibi aktivitelere yönlendirdim. Hareketsizlik ve kötü alışkanlıklar uzun vadede ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor. Spor, hem fiziksel hem de zihinsel sağlık için vazgeçilmez" şeklinde konuştu. "Spor ameliyatlarda da fayda sağlıyor" Koşunun özellikle mesleki performansına da katkı sağladığını belirten Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Akın Vural, "Beyin sağlığı açısından spor çok önemli. Daha iyi düşünmeyi ve motive olmayı sağlıyor. Zor ameliyatlarda spordan aldığım motivasyonla daha başarılı sonuçlar elde ediyorum. Bugüne kadar yaklaşık 20 yarışa katıldım 10’a yakın derece elde ettim. Hedefim, aldığım sonucu daha ileriye taşımak" ifadelerini kullandı.