YEREL HABERLER - 11 Mart 2014 Salı 21:41

Milli Savunma Bakanı Yılmaz Ardahan’da

A
A
A
Milli Savunma Bakanı Yılmaz Ardahan’da

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Ardahan'a geldi.
Bakan Yılmaz’ı Ardahan’da Vali Seyfettin Azizoğlu, Belediye Başkanı Faruk Köksoy ve kurum müdürleri karşıladı. Vali Seyfettin Azizoğlu’nu makamında ziyaret eden Bakan Yılmaz, “Bizim hükümetimiz, 76 milyonu kardeş bilerek ve 780 bin kilometrekare olan vatanın her karış toprağını kutsal bilerekten hizmeti her yere götürmeye çalıştı. Tabi hepsini yaptık demiyorum. Ama çok şey yaptık ve yapacaklarımız çok. Ancak süre az. Tabii 80 yılın ihmalini 10 yılda giderebilmek mümkün olmuyor. Türkiye Cumhuriyeti son 200 yıllık devlet tarihinin en güçlü dönemini yaşıyor ve 200 yıldan görmediği kadar da bir irtifakı üzerine çekiyor. Hamdolsun Türkiye’yi bu hale getirdik. Daha yapılacak çok işimiz var, onun için de yollardayız ve o kervanın yolcusuyuz. İnşallah Ardahan’ın da geleceği daha iyi olacak. Şundan eminim ki Ardahan'ın bugünü dünden çok daha iyidir. Bütün rakamları tek tek ortaya koysunlar, bir de 2003 yılından önceki 80 yılı koysunlar. 80 yıl artı 10 yıl, ona göre karşılaştırsınlar. Ancak daha iyisi var mı, var. Onu kim yapar tabi inşallah onu da biz yaparız diyoruz” dedi.
Bakan Yılmaz, gazetecilerin askeri hastanelerin sivile dönüştürülmesiyle ilgili sorusu üzerine, “Ben silahlı kuvvetler olarak söylüyorum doktor ihtiyacımız var. Bir doktor yetiştirmek bugünden yarına kadar kolay bir şey değil. 6 yıl okul dönemi var bu pratisyen oluyor. Yetmiyor, cerrah yetiştireceksiniz, 6 yıl da ihtisası var. Dolayısı ile bir doktor yetiştirmek 11-12 yıl gerektiriyor. Biz geldiğimizde tıp fakültelerinin hem sayısı azdı, hem kontenjan arttırmıyorlardı. Oysa bu halkın doktora ihtiyacı var. Nasıl ki sağlık bakanlığımızın ihtiyacı varsa, silahlı kuvvetlerimizin de doktora ihtiyacı var. Bu doktordan uygun şekilde optimum faydalanabilmek için bizim hastanelerimizin kapanma durumunun olduğu yerlerde bazı sivil hastanelere gönderiyoruz. Bununla ilgili Sağlık Bakanlığı ve SGK ile de protokolümüz var. Dolayısı ile biz de bizim hastanelerimizi ya küçültüyoruz. Ya da kapatarak başka hastanelerimize kaydırıyoruz. Amacımız doktorlarımızı etkin kullanabilmekti. Eğer ki bir yerde silahlı kuvvetlerimizin hastanesi kapanmış durumdaysa onu da Sağlık Bakanlığı’na devretmeye hazırız” dedi.
Bakan Yılmaz daha sonra AK Parti İl Başkanlığına geçerek partililerle bir araya geldi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 3 - Trabzonspor: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Samsunspor, sahasında Trabzonspor ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı Samsunspor’un 3-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 14. dakikada kazanılan penaltının başına geçen Taylan Antalyalı, topu ve kaleci Uğurcan’ı farklı köşelere yollayarak takımını öne geçirdi. 1-0 17. dakikada seri çalımlarla ceza sahasına kadar Marius Mouandilmadji’nin şutu üstten az farkla auta çıktı. 28. dakikada Benito’nun şutunda kaleciden dönen topu iyi takip eden Marius’un kafa vuruşu filelerle buluştu. 2-0 32. dakikada Bardhi’nin sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta top doğrudan filelere gitti. 2-1 36. dakikada Zeki’nin kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Fernandez, ters kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı kendi kalesine yolladı. 3-1 45. dakikada Bardhi’nin yaklaşık 30 metre uzaklıktan yaptığı vuruşta top direğe çarparak dışarı gitti. Hakemler: Abdulkadir Bitigen, Mustafa Savranlar, Anıl Usta Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Alim Öztürk, Van Drongelen, Marc Bola, Ait Bennasser, Taylan Antalyalı, Carlo Holse, Emre Kılınç, Baba Raman, Marius Mouandilmadji Yedekler: Szumski, Soner Gönül, Soner Aydoğdu, Tait, Schindler, Yunus, Muhammed, Osman, Muja, Ercan Teknik Direktör: Markus Gisdol Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Thomas Mendy, Rayyan Baniya, Joaquin Fernandez, Eren Elmalı, Batista Mendy, Umut Güneş, Nicolas Pepe, Enis Bardhi, Mahmoud Trezeguet, Paul Onuachu Yedekler: Taha, Berat, Visca, Fountas, Kerem, Denswil, Mehmet Can, Arif, Enis, Orsic Teknik Direktör: Abdullah Avcı Goller: Taylan (dk. 14 pen.), Marius (dk. 28), Fernandez (dk. 36 k.k.) (Samsunspor), Bardhi (dk. 32) (Trabzonspor) Sarı kart: Bennasser (Samsunspor)