ÇEVRE - 14 Mart 2026 Cumartesi 13:11

Ardahan’da çatılarda tehlike oluşturan buz sarkıtları temizleniyor

A
A
A
Ardahan’da çatılarda tehlike oluşturan buz sarkıtları temizleniyor

Ardahan Belediyesi İtfaiye ekipleri, kent merkezinde vatandaşların can güvenliği için tehlike oluşturan binaların çatılarındaki devasa kar kütleleri ile buzları temizleme çalışması başlattı.


Ardahan’da kar yağışının durmasıyla birlikte dondurucu soğuklar, çatılarda oluşan buz sarkıtları tehlikesini de beraberinde getirdi. Binaların çatılarının uç kısımlarında biriken irili kar kütleleri ve her an düşme riski taşıyan buz sarkıtlarını kırmak için Ardahan Belediyesi itfaiye ekipleri hummalı bir çalışma yaptı.


Vatandaşlardan gelen ihbarı değerlendiren itfaiye erleri, araçlarıyla saçaklardaki buzlar kırıldı, oluşan kar kütlelerini temizledi. Çatılardan düşen buz sarkıtlarına karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini hatırlatan ekipler, apartman yönetimlerinin de ortak alan güvenliğinden sorumlu olduğu uyarısında bulundu.



Ardahan’da çatılarda tehlike oluşturan buz sarkıtları temizleniyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Kahta’da Ramazan Sohbetleri’nde ümmet coğrafyası konuşuldu Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Ramazan ayı dolayısıyla düzenlenen söyleşi programında Dr. Abdulcelil Alpkıray vatandaşlarla bir araya geldi. Kahta Belediyesi tarafından Ramazan sohbetleri kapsamında düzenlenen "Ümmet Coğrafyasının Dünü ve Bugünü" konulu söyleşi programı, Kahtalı Mıçe Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Programda konuşan Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, Ramazan ayının sadece bir ibadet zamanı olmadığını belirterek, aynı zamanda gönüllerin birleştiği, kardeşlik ve dayanışma duygularının en güçlü şekilde hissedildiği müstesna bir dönem olduğunu söyledi. Ramazan ayının toplumda birlik ve beraberliği pekiştiren özel bir iklim oluşturduğunu ifade eden Hallaç, bu anlamlı ayda düzenlenen kültürel ve manevi etkinliklerin insanların aynı değerler etrafında buluşmasına önemli katkılar sunduğunu dile getirdi. Toplumsal dayanışmayı güçlendiren bu tür programların önemine değinen Hallaç, "Bu akşam da kıymetli hemşehrilerimizle böylesine anlamlı bir programda bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum" dedi. Söyleşiyi gerçekleştiren hemşehrileri Dr. Abdulcelil Alpkıray ise ümmet coğrafyasının tarihsel süreci, bugün karşı karşıya olduğu gelişmeler ve geleceğe dair perspektifler üzerine değerlendirmelerde bulundu. Alpkıray, Kahtalı hemşehrileriyle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek gösterilen yoğun ilgi ve misafirperverlik için teşekkür etti. Programın sonunda Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç ve AK Parti Kahta İlçe Başkanı Gaffar Çelebi tarafından Dr. Abdulcelil Alpkıray’a günün anısına plaket takdim edildi. Program, katılımcıların yoğun ilgisiyle sona erdi. Programa Kahta Kaymakamı Muhammed Usame Soysal, Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, AK Parti Kahta İlçe Başkanı Gaffar Çelebi, İlçe Müftüsü Süleyman Turul ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Kocaeli Ramazan’ın manevi iklimini Balyanoz’da yaşadılar Darıca Balyanoz Eğitim Tesisleri’nde iki gün geçiren Saygınlar Kulübü üyeleri, sağlıklı beslenme eğitimi ve çeşitli etkinliklerle kaliteli zaman geçirdi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 65 yaş üzeri vatandaşlara hizmet veren Saygınlar Kulübü, üyelerini Ramazan ayı kapsamında Darıca Balyanoz Eğitim Tesisleri’nde iki gün boyunca ağırladı. Toplam 80 Saygınlar Kulübü üyesinin katıldığı programda büyükler, sahur ve iftar sofralarında bir araya gelerek, Ramazan ayının manevi atmosferini hep birlikte yaşadı. Program kapsamında katılımcılara Ramazan ayında sağlıklı beslenme konusunda bilgilendirme eğitimi verildi. Uzmanlar tarafından gerçekleştirilen eğitimde oruç tutarken dengeli beslenmenin önemi, sahur ve iftarda dikkat edilmesi gereken noktalar ile sağlıklı yaşam alışkanlıklarının sürdürülmesine yönelik bilgiler paylaşıldı. Katılımcılar, düzenlenen etkinlikler sayesinde hem sosyal ortamda vakit geçirme hem de farklı faaliyetlere katılma imkanı buldu. Spor, yürüyüş ve sosyalleşme imkanı Balyanoz Eğitim Tesisleri’nde gerçekleşen program boyunca kulüp üyeleri, tesis bünyesinde bulunan çeşitli spor aktivitelerine katıldı. Ayrıca tesisin geniş bahçesinde yürüyüş yaparak doğayla iç içe vakit geçirme fırsatı bulan katılımcılar, birlikte sohbet ederek sosyalleşme imkanı da elde etti. Ramazan ayında birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirmeyi ve katılımcıları sosyal etkinliklerle desteklemeyi amaçlayan program, kulüp üyelerinin memnuniyetiyle sona erdi.