ÇEVRE - 26 Nisan 2024 Cuma 09:44

Başkan Demir eldivenlerini giyerek çöp topladı

A
A
A
Başkan Demir eldivenlerini giyerek çöp topladı

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, elleriyle çöp topladı.


Ardahan Belediyesi, “Ardahan’ı Birlikte Güzelleştirelim” sloganıyla bahar temizliği çalışması başlattı. Vatandaşlarla birlikte çöp toplayan Belediye Başkanı Faruk Demir, "Temiz bir çevrede yaşamak herkesin hakkı" dedi.


Milli Egemenlik Parkı’nda düzenlenen bahar temizliğine katılan Başkan Demir, etkinliğe katılanlarla birlikte farkındalık oluşturmak amacıyla eldivenlerini giydi, eline çöp torbasını aldı ve çöp topladı. Temizlik çalışmaları kapsamında Milli Egemenlik Parkı dip bucak temizlendi.


Başkan Faruk Demir, farkındalık etkinliği ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bugün itibariyle şehrimizde bahar temizliği başlatıyoruz. Profesyonel işçilerimizin dışında biz yöneticiler olarak uygun olan günlerde ilimizde ki parklarda temizlik çalışması yapacağız. İş yerlerinin önüne sigara izmaritlerinin atılması için küllükler koyduk ama vatandaşlarımız yine yerlere atıyor. Buradan Gürcistan’a gittiğinde aynı sigarayı yere atmayan hemşerilerimizden burada da aynı hareketi bekliyoruz. Çevre kirliliği konusunda cezai işlem gibi yöntemlere başvurabiliriz. Belediyemizin en büyük masrafı temizliğe gidiyor. Harcadığımız her kuruş vatandaşımızdan alınan paralar. Şehrimizi temiz tutarsak bu paraları farklı yerlere kullanabiliriz. Talimat verdik kurum içerisinde ki birimlerimizde fazla eleman varsa temizlik çalışmalarında kullanacağız. Yan gel yat olayı olmayacak gerekirse 3 kişilik işi 1 kişi yapacak. Ardahan pırıl pırıl olana kadar belediye başkanından odacısına kadar herkesle birlikte temizlik işlerine ağırlık veriyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız çevremizi temiz tutalım, çöplerimizi çöp kutularına atalım” diye konuştu.



Başkan Demir eldivenlerini giyerek çöp topladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Nuri Şahin: "Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık" Başakşehir Teknik Direktörü Nuri Şahin, Kasımpaşa maçının ardından yaptığı açıklamada, sezonun en iyi oyununu oynadıklarını söyleyerek, "Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık" dedi. Trendyol Süper Lig’in 31. haftasında RAMS Başakşehir, konuk ettiği Kasımpaşa’yı 4-0 mağlup oldu. Mücadelenin ardından basın toplantısında açıklamalarda bulunan Başakşehir Teknik Direktörü Nuri Şahin, "Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Belki de sezonun en iyi oyununu oynadık. Güzel bir golle de öne geçtik. Maçın 45 ile 60-65. dakikasına kadar 10 kişiye karşı yanlış oynadık. Maçın sonuna doğru oyunumuza döndük ve 2 tane de güzel gol attık. Duran toptan gol atmak beni ayrıca mutlu etti. Maçın başından sonuna kadar domine ettiğimiz bir maç. Güzel bir galibiyet oldu. Oyuncularımı tebrik ederim" ifadelerini kullandı. "Şu an ana hedefimiz 5. olmak" Avrupa kupalarına katılabilmeleri için ligde öncelikli hedeflerinin 5. sıra olduğunu belirten Nuri Şahin, "Öncelikle sezonu bu şekilde başlamış bir Başakşehir’in bu yarışta olması çok değerli. Oyuncularımı yine bu konuda tebrik ediyorum. Arkadan geldik ve yarışı bir şekilde dahil olduk. Diğer yandan da inşallah önümüzdeki sene de böyle bir yaşamayız. Diğer takımların kazanmasını beklemek çok güzel bir şey değil. Şu an ana hedefimiz 5. olmak. Göztepe ile yarıştayız. Onlar da çok değerli bir sezon geçiriyor. Biz yarışımıza devam ediyoruz, ondan sonrası bizim elimizde değil. İplerin bizim elimizde olması lazım. Bu şekilde oyuncularımızı hazırlıyoruz. İnşallah seneye bu durumda olmayız ama ne yazık ki bu sene böyle" diye konuştu. "Bizim için her maç önemli" Gelecek hafta deplasmanda Fenerbahçe ile oynayacakları karşılaşmaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Nuri Şahin, "Bizim için her maç önemli. Bu maçta çok çok önemliydi. Haftaya oynayacağımız maç, ondan sonra Samsun, ondan sonra Gaziantep. Çok az krediyle gidiyoruz. Bu sene çok kredi kaybettik. O yüzden bu sene her maç çok değerli. İsim, takımın büyüklüğü, küçüklüğü fark etmiyor. Biz her maça elimizden geldiği kadar hazırlanmaya çalışıyoruz. Geçen hafta Trabzon’da 3 puanı hak eden bir oyun oynadık, 1 puan aldık. Bugün iyi oynayıp 3 puan aldık. Bakalım haftaya hazırlanacağız. Elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.
Antalya Tarla ile market rafları arasındaki farka üretici bile inanamıyor Antalya’nın önemli tarım merkezlerinden biri olan Serik’te güncel verilere göre yaklaşık 4 bin 410 dekar alanda yıllık 15 bin ton civarında çilek üretimi gerçekleştiriliyor. İlçe, Antalya genelindeki çilek üretiminin yaklaşık yüzde 27 ila yüzde 44’ünü tek başına karşılayarak bölgenin en önemli üretim merkezlerinden biri konumunda bulunuyor. Serik’te çilek üretimi, eylül-ekim aylarında yapılan dikimle başlıyor. Hasat ise aralık ortasında turfanda olarak başlayıp haziran ayı başlarına kadar devam ediyor. Kadriye Mahallesi’nde üretim yapan ve Diyarbakır’dan gelerek bölgeye yerleşen bir çiftçi Tayfun Yüksel, üretimde yaşanan sorunlara dikkat çekti. Bölgedeki üretim kapasitesine de değinen Yüksel, Kadriye, Kocayatak ve Abdurrahmanlar ve yakın mahallelerde yaklaşık 5 bin dekara yakın alanda çilek üretimi yapıldığını, bir dönümden ise ortalama 5-6 ton ürün alındığını söyledi. Altyapı eksikliğinin fiyatlarda büyük dalgalanmalara yol açtığını vurgulayan Yüksel, "Halimiz olmadığı ve serbest piyasa olduğu için ürünümüzü değerinde satamıyoruz. 35-50 TL bandında çilek satıyoruz. Marketlere gidip baktığımızda 120-150 TL bandında çilek satılıyor. Bu konuda çok üzülüyoruz" dedi. "Bazı ilçelerde sadece çilek hali bulunuyor" Üreticiler, çözüm olarak Kadriye bölgesine bir çilek hali kurulmasını talep ediyor. Konuyla ilgili konuşan Yüksel, "Bazı ilçelerde sadece çilek hali bulunuyor. Bizim de en büyük isteğimiz Kadriye’ye bir hal kurulması. Böylece ürünümüz belli bir fiyat üzerinden satılır. Hal olursa kooperatif kurulur, kantar kurulur, vergi alınır. Tüccar da buraya gelir, başka yerlere gitmez. Bu da hem üreticiye hem bölge ekonomisine katkı sağlar" ifadelerini kullandı.