ÇEVRE - 30 Haziran 2021 Çarşamba 09:26

Ceviz büyüklüğünde dolu şoku: Araçların camları kırıldı, kaportaları zarar gördü

A
A
A
Ceviz büyüklüğünde dolu şoku: Araçların camları kırıldı, kaportaları zarar gördü

Ardahan’ın Çıldır ilçesinde sağanak yağışın ardından yağan ceviz büyüklüğündeki dolu nedeniyle onlarca araç zarar gördü.

Ardahan’ın Çıldır ilçesinde sağanak yağışın ardından yağan ceviz büyüklüğündeki dolu nedeniyle onlarca araç zarar gördü.


Ardahan’da bu sabah etkisini gösteren sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Yağmur un ardından kentin bazı noktalarında ceviz büyüklüğünde dolu yağdı.


Meteorolojinin yağış uyarısında bulunduğu Doğu Anadolu Bölgesi’nde Ardahan-Çıldır karayolu yağan doluyla beyaza büründü. Karayolunda bastıran dolu yağışı sürücülere zor anlar yaşattı. Ceviz büyüklüğünde yağan dolu bazı araçların camlarında çatlamaya neden oldu. Bazı araçların da kaportaları zarar gördü. Yolda seyir halindeyken doluya yakalanan bazı araç sürücüleri de kayganlaşan zeminde ilerlemekte güçlük çekince yolun kenarına park edip yağışın durmasını bekledi.


Dolu yağışının etkili olduğu Çıldır ilçesine bağlı Beyrehatun köyünde Murat Gökçe’ye ait aracın camı kırıldı, kaportası zarar gördü. Gökçe destek beklediğini söyleyerek, ’’Zararımız büyük, camlar paramparça olmuş, kaportada büyük oranda zarar var. Üstü brandayla örtülü olduğu halde bu şekilde zarar gördü. Bu da dolunun büyüklüğünü gösteriyor" dedi.


Ceviz büyüklüğünde yağan dolu nedeniyle ekili araziler de zarar gördü.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli İzmit’te Hıdırellez coşkusu yaşandı İzmit’te 3. Geleneksel Hıdırellez Şenlikleri dolayısıyla dilek ateşi yakıldı, maniler okundu, halaylar çekilerek baharın gelişi doyasıya kutlandı. İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Balkan Dernekleri ortaklığıyla baharın müjdecisi ve doğanın uyanışını temsil eden Hıdırellez Bayramı, Balkan Dernekleri Yerleşkesi’nde doyasıya kutlandı. 3. Geleneksel Hıdırellez Şenliklerinde dilek ateşi yakıldı, maniler okundu. Hıdırellez Bayramı’nı kutlayan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, "Hıdırellez, doğanın uyanışını ve baharın müjdecisi olan bu özel gün, hepimiz için umutların yeşerdiği bir zamanı ifade eder. Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz Geleneksel Hıdırellez Şenliklerimiz, sizlerin de desteğiyle her geçen yıl daha da renkleniyor, anlam kazanıyor. Her geçen yıl büyüyoruz. İzmit Belediyesi olarak, kültürlerimizi yaşatmak, geleneklerimizi gelecek nesillere aktarmak adına bu tür etkinliklere, gelenek ve göreneklerimize büyük önem veriyoruz. Kentimizin dört bir köşesinde halkımızı bir araya getiren bu etkinliklerle geleneklerimizi yaşatıyor, kentlilik bilincini de arttırıyoruz. Şenliklerimiz kapsamında dilek ateşi etrafında toplanacak, dileklerimizi gökyüzüne bırakacağız. Manilerimizle sevdiklerimize seslenecek, gönüllerimizi birbirine daha da yakınlaştıracağız. Hıdırellez bayramımız kutlu olsun" diye konuştu. Konuşmanın ardından sanatçı Murat Balkan ve İzmit Belediyesi Kent Orkestrası, Rumeli türküleriyle unutulmaz bir konsere imza attı. Ardından Sahne İzmit Halk Dansları Topluluğu birbirinden güzel dans gösterileriyle coşkuyu arttırdı. Gece boyunca devam eden etkinliklerle İzmitliler keyifli vakit geçirdi.
Çorum Hitit Üniversitesi öğrencileri Filistin için yürüdü Hitit Üniversitesi öğrencileri, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına protesto etmek için yürüdü. Kuzey Kampüsü’nde bir araya gelen öğrenciler “Direnişe selam boykota devam”, “Nehirden denize özgür Filistin”, “Çorum’dan Filistin’e, direnişe bin selam”, “Katil İsrail Filistin’den defol” sloganlarıyla Gazze’deki soykırıma tepki gösterdi. Grup adına açıklama yapan Hitit Üniversitesi öğrencisi Zeynep Sabiha Altan, egemen güçlere ve uluslararası örgütlere elindeki siyasi, askeri ve ekonomik gücü kullanarak sessizlik baskısı yapan sözde İsrail devletinin artık mızrağın çuvala sığmadığının farkına varması gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde uluslararası platformlara taşınan İsrail barbarlığının dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan dinleri, renkleri, ırkları ve dilleri birbirinden farklı olan ancak vicdanı Gazze’deki çocuklar ve kadınlar için atan yürekli insanlar tarafından protesto edilmeye başlandığını hatırlatan Altan, “Özellikle geçtiğimiz hafta New York kentindeki Columbia Üniversitesi’nde öğrenciler ve akademisyenlerin katılımıyla başlayan İsrail karşıtı gösteriler dünya genelinde onurlu duruşun ’başkaldırı’ fitilini ateşlemiştir. ABD genelinde onlarca kampüse yayılan bu insani duruşu dersleri iptal ettirmek, disiplin soruşturmasına sevk etmek hatta tutuklanmak pahasına sergileyen, eylemlere katılan, sesini yükselten tüm kardeşlerimize AK Parti gençlik kolları olarak yürekten teşekkür ediyoruz” dedi. Yürüyüşe Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, AK Parti Çorum İl Başkanı Murat Günay, CHP İl Başkanı Dinçer Solmaz, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Kırklareli Vali Ekici “Kırklareli’ni geçilmez bir şehir haline getirdik” Kırklareli’nde asayiş ve güvenlik değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı sonrası Vali Birol Ekici Valilik Atatürk Toplantı Salonu’nda basın açıklaması yaptı. Ekici, emniyet, jandarma ve sahil güvenlik komutanlığı ekiplerinin Nisan ayı faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Kırklareli’nde asayiş ve güvenlik değerlendirme toplantısı düzenlendi. Vali Birol Ekici başkanlığında gerçekleşen toplantıda emniyet, jandarma ve sahil güvenlik komutanlığı ekiplerinin Nisan ayı faaliyetleri hakkında bilgi verildi. Ekici, yaptığı basın açıklamasında ekonomisi güçlü, toplumsal refahı yüksek ve yaşanılması arzu edilen şehirler arasında Kırklareli’nin ilk sırada yer güvenlik güçlerine teşekkür etti. Düzensiz göçle yoğun bir mücadele verdiklerini ifade eden Ekici, “Şehrimizin önemli asayiş olayı düzensiz göç meselesidir. Bu yıl düzensiz göçle çok daha yoğun bir şekilde mücadele ediyoruz. Bugün itibariyle şehrimizde 66 noktada sabit ve seyyar kontrol noktalarımız var ve Kırklareli’ni geçilmez bir şehir haline getirdik. Hepimizin bildiği üzere geçmiş yıllarda ortalıkta dolaşan göçmenlerin artık hiçbirisinden eser kalmadı. Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezimizde özellikle hamile olanlar, çocuklu olanların iş ve işlemlerinin çok daha hızlı yapılabildiği, deportlarının çok daha hızlı yapılabildiği, kendi ülkelerine geri gönderilebildiği, sevk edildiği merkezi oluşturduk” dedi. “Uyuşturucunun kökünü kurutma konusunda son derece güzel işlere imza atıyoruz” Ekici, Nisan ayında jandarma bölgesinde 3’ü terör 463 olay, emniyet bölgesinde ise 678 olayın meydana geldiğini ve uyuşturucunun kökünü kurutmak için güzel işlere imza attıklarını anlattı. Ekici devamında “"Uyuşturucunun kökünü kurutma konusunda son derece güzel işlere imza atıyoruz. Jandarma bölgemizde 21 operasyonda 7 kilo 552 gram esrar, 710 gram metamfetamin, 25 gram bonzai, 78 uyuşturucu hap, 12 kök kenevir, 5 gram kenevir tohumu yakalanmış bulunmaktadır. Emniyet bölgesinde 41 operasyon yapılmıştır. 485 gram esrar, 67 gram bonzai, 1 gram skunk, 4 gram eroin, 2 gram kokain, 24 gram metamfetamin, 249 uyuşturucu hap ve 3 adet hassas terazi ele geçirilmiştir. 95 kişi yakalanmış 19 kişi tutuklanmıştır. Dereköy Sınır Kapımızda da 22 kilogram skunk maddesi ele geçirilmiştir” diye konuştu. Nisan ayında 112 Acil Çağrı Merkezine 26 bin 427 çağrı geldi Ekici, 112 Acil Çağrı Merkezimize nisan ayında toplam 26 bin 427 çağrı geldiğini belirterek “112 Acil Çağrı Merkezimize nisan ayında toplam 26 bin 427 çağrı gelmiştir. Bu şehirde asayiş ve güvenliğin sağlanması için aşağı yukarı günlük 900 çağrı alıyoruz. Bu 900 çağrıyı bize veren halkımıza minnettarım. Bu şehri hep birlikte huzurlu ve güvenli bir şehir haline getireceğiz. Kırklareli Adliyesine ve personeline, il jandarma, il emniyet ve sahil güvenlik komutanlığına ve Kırklareli halkına teşekkürü borç biliyorum” şeklinde konuştu.