SAĞLIK - 03 Şubat 2017 Cuma 15:17

Hava ambulansı hamile kadın için havalandı

A
A
A
Hava ambulansı hamile kadın için havalandı

Doğumuna günler kalan hamile kadının imdadına hava ambulansı yetişti.
Artvin’in Borçka ilçesine bağlı Camili Köyü’nde yaşayan 6 çocuk annesi Türkan İyem isimli hamile kadın, ambulans helikopterle Artvin Merkez’e getirildi.
Aralıksız yağan kar nedeniyle ulaşıma kapalı olan Borçka’nın Camili köyünde yaşayan 40 yaşındaki 40 haftalık hamile olan Türkan İyem isimli vatandaş, ambulans helikopterle kurtarıldı. Artvin Merkez’de bulunan DSİ Bölge Müdürlüğü bahçesine inen ambulans helikopterle getirilen İyem, buradan karayolu ile Artvin Devlet Hastanesi’ne getirildi.
Artvin Devlet Hastanesi Kadın Doğum Servisi’nde tedavi altına alınan anne İyem ve karnındaki bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Kasapoğlu, 59. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nu değerlendirdi Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 59. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun 7. gün etabı olan İzmir (Çeşme)-İzmir etabını değerlendirdi. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleriyle Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Tour of Türkiye’nin yedinci etabına 25 takımdan, 175 bisikletçi katıldı. Çeşme Kalesi’nden başlayan yarış Karşıyaka İskelesi’nde son buldu. Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ise yarışta dereceye giren sporculara ödül taktim etti. Yarışmaya dair açıklamalarda bulunan Kasapoğlu, yarın İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda girişin gerçekleşeceğinin altını çizerek, bisikletin misyon sahibi bir spor olduğunu söyledi. "Türkiye’nin spordaki başarısı artarak devam edecek" Bisiklet kültürünü ve bisikletin kullanımını güçlendirmeye yönelik pek çok adım attıklarını ifade eden Mehmet Muharrem Kasapoğlu, şunları kaydetti: "Bu anlamda birçok başarılı çalışma gerçekleştirdik. Bundan sonra da inanıyorum ki bu doğrultuda çabalar, çalışmalar en güçlü şekilde devam edecek. Türkiye’nin spor ülkesi olma noktasındaki adımları, Türkiye’nin spordaki başarısı da artarak devam edecek. Her yıl üstüne ekleyerek, başarıları büyüterek ve bu anlamda heyecanı daha güçlü kılarak yoluna devam ediyor. Bisiklet spor branşı olarak özel bir branş. Hem sporun tüm güzelliklerini bünyesinde barındırıyor hem de sağlık ve çevre dostu olarak çok özel bir misyon taşıyor." "Heyecanımızı artırarak yolumuza devam edelim" Çevreye karşı bu duyarlılığı artırma noktasında bir mesajla bu yarışın gerçekleştiğini aktaran Kasapoğlu, "İnanıyorum ki sporun birleştirici, iyileştiren ve rehabilite eden yönüyle; hem bisikletteki çabalarımızı hem diğer branşlardaki heyecanımızı arttırarak yolumuza devam edelim. İzmir halkının bu anlamdaki heyecanı her yıl bizlere ayrı mutluluk sağlıyor. Ben bu vesileyle de değerli İzmirli hemşehrilerimize şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.
Ankara Ankara Kitap Fuarı’nda ziyaretçi yoğunluğu Bu yıl 20’ncisi düzenlenen Ankara Kitap Fuarı’na vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Fuar 5 Mayıs akşamına kadar ziyaretçilerini ağırlayacak. Eylül Fuarcılık tarafından ATO Congresium’da gerçekleştirilen Ankara Kitap Fuarı’nda 350 yazar okurlarıyla buluşacak. 400’e yakın yayınevinin temsil edildiği fuarda imza, söyleşi, konferans ve panel gibi binden fazla etkinlik düzenlenecek. Okurları ile fuarda buluşan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, fuarın Ankara’ya hareketlilik getirdiğini ifade etti. Gerçek bir kültür ve sanat havasının yaşandığını belirten Prof. Dr. Ünüvar, kitaplar arasında geçen coşkulu bir ortam yaşandığını belirtti. “Çok fazla kitap okunuyor ve basımı yapılıyor” Türkiye’de ‘çok fazla kitap okunmuyor’ iddiasını yanlış bulduğunu anlatan Prof. Dr. Ünüvar, “Aslında ben aynı kanaatte değilim. Çok fazla kitap okunuyor ve basımı yapılıyor. Müşterisi olmasa kitap basılmaz. Yazan birisi olarak görüyorum ki insanlar hem kitap alıyorlar hem de kitap okuyorlar. Okuyan ve kendisini sürekli geliştiren bir gençlik var. Burada da okurla yazarın buluşmasının da olduğu bir ortamdayız” ifadelerini kullandı. Okuyucularının getirdiği kitapları 2 saat boyunca imzaladığını aktaran Ünüvar, “Kitabım ile ilgili özellikle genç bir kitleden teveccüh vardı. Onlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yazar yazdığı kitabının okunmasını istiyor. Okunuyor olması çok önemli bizim için. Marifet iltifata tabii. Bu iltifatı görüyoruz sağ olsunlar” dedi. “Efeli Hayriye” eserinin sahibi Sümer Tek ise yazdığı hikaye kitabına ilişkin, “Daha önceden yaşanmış olan öyküleri ve yaşamları anlatıyor. Anneannemin hikayesiyle ben ilk eserimi çıkartmak istedim. Anneannemin hayat hikayesi, Kayseri Karatay Kervansaray’da geçen bir öykü. 23 hikayeden oluşuyor. Gerçek yaşanmış öyküleri ve Anadolu irfanı ve kültürünü anlatan bir kitap” ifadesini kullandı. Stant görevlisi Elif Ceren Çakır ise ‘romantik’, ‘fantastik’ ve ‘gerilim’ konulu kitapların revaçta olduğunu söyleyerek, “Fiyatlar 100 liradan başlıyor ‘romantikler’ için. Klasikler daha ucuz genelde. 100 lira ve üzeri devam ediyor bu şekilde” dedi. “Her yaştan insana hitap ettiğimizi fark ettik” Stant görevlisi Nilsu Temel ise fuarın ilk gününün yoğun geçtiğini belirterek, “Bu bizi çok mutlu etti açıkçası. Her yaştan okuyucumuz ile karşı karşıyayız. Biz daha çok genç okuyucular ile karşılaşırız diye bekliyorduk ama her yaştan insana hitap ettiğimizi fark ettik. Çok güzel geçiyor fuar. ‘Fantastik’ daha çok tercih ediliyor. ‘Romantik’ ve ‘Bilim Kurgu’ olsun her türden gelen okuyucularımız mevcut. ‘4. Kanat’ kitabını çok sattık ve fazlasıyla seviliyor” açıklamasında bulundu.
Kastamonu Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden bölge ikinciliği Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu "Rapronak" adlı tiyatro ekibi, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediği Gençler Arası Tiyatro Yarışması Karadeniz Bölge Finali’nde ikinci oldu. Kastamonu Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen Tiyatro Yarışması’nda dereceye girip Karadeniz Bölge Finali için Rize’ye gitmeye hak kazanan Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu "Rapronak" adlı tiyatro ekibi, bölgedeki diğer illerden gelen tiyatro gruplarıyla kıyasıya bir mücadele verdi. Gösterdiği performansla salona gelen sanatseverlerin takdirini toplayan ekip, jürinin oylaması sonucunda az bir farkla birinciliği kaçırarak ikinci oldu. Ekibin yönetmeni Sezer Güney, “Öncellikle fantastik bir oyun denedik. Diğer bütün ekipler normal skeç tarzı ve gündelik hayatların sorunlarını ele alırken biz fantastik bir dünya oluşturup gündelik hayatın sorunlarını ele aldık. Gündelik hayatın sorunu derken; kadına şiddet, hayvanlara şiddet, çocuk istismarları ve hayvan hakları gibi konuları biz fantastik bir dünyada, ’kişinin veya bireyin elinden duyguları alınırsa ne olur’ sorusu altında inceledik. Bu bizim en büyük farkımızdı ve bizi zaten başarıya götüren farklardan biri de fantastik oynamamızdı. Tabii çok zor. Makyaj, kostüm, dekor, ışık gibi işlevlerin hepsini aynı anda götürmen gerekiyor ve sahnede bir armoni oluşturması gerekiyor. Bundan dolayı biraz zorlandık. Ancak oynarken de seyirciden aldığımız geri dönüşler dahilinde de çok eğlenceli bir oyun oldu. Ekibimin de çok eğlendiğini düşünüyorum. Sanki popüler bir oyuncu gibi oyun bitiminde izleyicilerin fotoğraf çekinmeye gelmesi başarı hissi oluşturdu” dedi.