EKONOMİ - 17 Aralık 2020 Perşembe 10:13

Artvin doğalgazına kavuşuyor

A
A
A
Artvin doğalgazına kavuşuyor

Türkiye´nin en temiz havasına sahip illerinden biri olan Artvin, doğalgazın gelmesiyle artık bu temiz havayı kış aylarında da solumaya devam edecek.

Türkiye´nin en temiz havasına sahip illerinden biri olan Artvin, doğalgazın gelmesiyle artık bu temiz havayı kış aylarında da solumaya devam edecek.


Artvin’de doğal gaz çalışması sona yaklaştı. Kış aylarında kalorifer ve soba ile ısınan Artvinliler, önümüzdeki kış doğal gaz yakmanın keyfini yaşayacak. Türkiye’de doğalgaz bulunmayan iki ilden birisi olması nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 100 günlük eylem planı kapsamında 2018 yılında Artvin’de doğalgaz çalışmaları başladı.


Şehir merkezinde yapılan alt yapı çalışmaları sonrası Çayağzı Mahallesi ve Orta Mahalle yaşayan bin 500 hanenin doğal gaz kullanma başlanması sevinçle karşılandı.


Kış aylarında bacalardan çıkan dumanların hava kalitesini düşürmesi sorunu da böylelikle ortadan kalkmış olacak. Artvin merkez ve ilçelerinde doğalgaz faaliyetleri 2026 yılına kadar tamamlanması planlanıyor.


Doğalgaz şirketi Bölge Müdürü Akif Gümüşçıbık “2018 Kasım ayı itibariyle Artvin şehrimizde Enerji Bakanlığımızın 2018 yılı sonu itibariyle ’Doğalgazsız il kalmayacak’ hedefine Artvin’de ulaştı ve doğalgaz arzı sağlandı.


Artvin şehir merkezinde yapacağımız yatırımlar yaklaşık 10 milyon dolar seviyesinde alt yapı yatırımı olarak. Bu 10 milyon doların yaklaşık 3 milyon dolarlık kısmını 2020 yılı sonu itibariyle tamamlamış olacağız.


Toplamda şuanda lisans alanımızda ki Artvin ve Şavşat ilçeleri yaklaşık 18 milyon dolarlık bir yatırım maliyeti bulunmaktadır bunun da yaklaşık 5 milyon dolarlık seviyesi hali hazırda tamamlanmış durumda.


Artvin şehir merkezinde 2026 yılı itibariyle imarlı alanların tamamında doğalgaz arzı tamamlanmış olacak. Bura da ki kıstasımız imarlı alanlar yani bizim dağıtım lisansımız imarlı alanları kapsamakta ve bu imarlı alanlardan kastımız da ulaşabileceğimiz en uç nokta. Yani buradan şunu anlıyoruz 2026 yılına kadar en uçta ki binaya doğal gaz arzı sağlanacak ama şehir merkezin de yoğunluğun olduğu bölgelerde 3-4 yıllık bir periyotta yüzde 98 seviyeye gelmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Ziraat Türkiye Kupası: Beşiktaş: 0 - MKE Ankaragücü: 0 (İlk yarı) Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Beşiktaş, sahasında MKE Ankaragücü ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı golsüz eşitlikle geçildi. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 21. dakikada Rashica’nın savunma arkasına attığı pasta topla buluşan Semih Kılıçsoy’un ceza sahası içi sağ çaprazdan sert şutunda meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı. 29. dakikada Rashica’nın sağ çaprazdan ortasında uzak kale direğinde iyi yükselen Muçi’nin kafa vuruşu sonrası meşin yuvarlak kaleci Ertaç’ta kaldı. 31. dakikada Muçi’nin ceza sahası dışı sağ çaprazdan sert vuruşunda top sol kale direğinin dibinden auta gitti. 40. dakikada Bassogog’un pasında topla buluşan Flips’in sağ çaprazdan vuruşunda top yakın kale direğinin yanından auta gitti. 44. dakikada paslaşarak kullanılan sert vuruşta Muçi’nin sol çaprazdan sert şutunda kaleci Ertaç’ın sektirdiği top Rashica’nın önünde kaldı. Bu oyuncunun sağ taraftan ortasında savunmadan seken topa Semih’in vuruşunda kaleci Ertaç tekrar topu uzaklaştırdı. Hakemler: Zorbay Küçük, Erdem Bayık, Murat Tuğberk Curbay Beşiktaş: Mert Günok, Svensson, Necip Uysal, Colley, Masuaku, Al Musrati, Salih Uçan, Ghezzal, Muçi, Rashica, Semih Kılıçsoy Yedekler: Ersin Destanoğlu, Onur Bulut, Tayyip Talha Sanuç, Cenk Tosun, Aboubakar, Chamberlain, Worrall, Muleka, Emrecan Terzi, Gedson Teknik Sorumlu: Serdar Topraktepe MKE Ankaragücü: Ertaç Özbir, Kitsiou, Radakovic, Mert Çetin, Mujakic, Tolga Ciğerci, Bassogog, Flips, Efkan Bekiroğlu, Chatzigiovanis, Bajic Yedekler: Bahadır Han Güngördü, Atakan Çankaya, Moreira, Rodrigues, Sowe, Ali Kaan Güneren, Arda Ünyay, Cephas, Macheda, Kazım Karataş Teknik Direktör: Emre Belözoğlu Sarı kartlar: Jonas Svensson, Mert Günok (Beşiktaş) Riad Bajic, Emre Belözoğlu (Teknik direktör) (MKE Ankaragücü)