ASAYİŞ
Bayburt’un güvenlik filosuna 34 yeni araç eklendi
11 Aralık 2025 Perşembe - 12:51 Bayburt’un güvenlik filosuna 34 yeni araç eklendi Bayburt İl Jandarma Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğünün araç filosuna eklenen toplam 34 yeni araç, düzenlenen törenle hizmete alındı. Hayırsever iş insanlarının katkılarıyla kente kazandırılan 34 yeni aracın 22’si Emniyet Müdürlüğüne, 12’si ise Jandarma Komutanlığına tahsis edildi. Saat Kulesi Meydanı’nda gerçekleştirilen araç teslim töreni, Bayburt İl Müftüsü Bayram Danacı tarafından yapılan dualarla başladı. Törene, il protokol üyeleri, hayırsever iş insanları ve vatandaşlar katıldı. Yeni araçlar, kentteki emniyet ve asayiş hizmetlerinin etkin, hızlı yürütülmesini sağlamak amacıyla güvenlik birimlerinin envanterine eklendi. Güvenlik güçlerinin imkanlarının güçlendirildiğini belirten Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, "Milletimizin huzur ve güvenliği için Bayburt jandarma ve emniyet teşkilatımıza tahsis edilen 34 yeni araç, asayişten trafik güvenliğine, olaylara müdahale hızından suçla mücadele kapasitesine kadar birçok alanda ilimize yeni bir dönemi kazandıracaktır" ifadelerini kullanarak, "Bu araçlar sadece birer teçhizat değil, devletimizin vatandaşının güvenliğine verdiği önemin ve Bayburt’ta yaşayan her bir ferdimizin huzuruna dair verdiğimiz sözün somut birer teminatıdır. Güvenlik teşkilatımıza verilen bu güçlü destek, devlet-millet birlikteliğinin en güzel tezahürlerinden birisidir" şeklinde konuştu. Vali Eldivan, araçların Bayburt’a kazandırılmasında emeği geçen başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya teşekkür ederek, sürece destek veren Bayburtlu iş insanlarına da şükranlarını iletti. Vali Eldivan, teslim edilen araçların kentte huzur ve güvenliğin artırılmasına katkı sağlayacağını belirterek, araçların Bayburt’a ve güvenlik güçlerine hayırlı olması temennisinde bulundu. Teslim töreni, yeni araçların vatandaşlara tanıtılması amacıyla yapılan bir şehir turuyla sona erdi.
Çekmeköy’de polisin şehit edilmesine ilişkin gözaltına alınan 5 şüpheli adliyeye sevk edildi
11 Aralık 2025 Perşembe - 12:40 Çekmeköy’de polisin şehit edilmesine ilişkin gözaltına alınan 5 şüpheli adliyeye sevk edildi İstanbul Çekmeköy’de narkotik operasyonu sırasında Özel Harekat polislerine açılan ateş sonucu Polis Memuru Emre Albayrak’ın şehit edilmesine yönelik gözaltına alınan 5 şüpheli emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.İstanbul Emniyeti Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri pazartesi günü saat 07.30 sıralarında Çekmeköy Aydınlar Mahallesi Adnan Kahveci Caddesi’nde bulunan eve uyuşturucu operasyonu gerçekleştirmişti. Yapılan operasyonda evde bulunan şüpheliler polis ekiplerine ateş açmış ve çıkan çatışmada Özel Harekat Polisi Emre Albayrak, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede şehit olmuştu.Çatışmada polis memurunu şehit eden Ramzan A. (35) etkisiz hale getirilmiş ve saldırganlardan Çetin A. ve babası Cemal A. ise olay yerinde yakalanarak gözaltına alınmıştı. Çalışmalarını genişleten Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, aile apartmanı olarak kullanılan binada inceleme yapmış, incelemenin ardından saldırgan Ramazan A.’nın eşi Rabia A. ile üst katta oturan annesi Bedriye A. ve en alt katta oturan erkek kardeşi Çetin A.’nın eşi Simge A. da gözaltına alınmıştı.5 şüpheli adliyeye sevk edildiGözaltına alınan Cemal A., Bedriye A. , Çetin A., Rabia A. ve Simge A. emniyetteki ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.
İstanbul’da kaçakçılık operasyonları: 15 gözaltı
11 Aralık 2025 Perşembe - 12:39 İstanbul’da kaçakçılık operasyonları: 15 gözaltı İstanbul’da son iki ayda düzenlenen kaçakçılık operasyonlarında, çeşitli hayvan tahnitleri ile Osmanlı, Roma ve Bizans dönemlerine ait sikkeler ile madalya, nişan ve berattan oluşan binlerce tarihi obje ele geçirildi. Yedi ayrı ilçede yapılan operasyonlarda, 15 kaçakçı yakalandı.Edinilen bilgilere göre, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğünce, İstanbul genelinde ülkenin tarihi zenginliklerini oluşturan kültür varlık ve eserlerinin yasadışı ticaretini yapan kişilere yönelik çalışma gerçekleştirildi.Soruşturmalar kapsamında Fatih, Bakırköy, Maltepe, Kartal, Üsküdar, Gaziosmanpaşa ve Bayrampaşa ilçeleri olmak üzere son 2 aylık süreçte toplam 17 adrese 15 farklı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 15 şüpheli yakalandı. Baskın yapılan adreslerdeki aramalarda ise Osmanlı, Roma, Bizans, İmparatorlukları Dönemlerine ait toplam 552 adet sikke, XVII. XVIII. XIX. Yüzyıla ait subay kılıçları, subay kemeri, apolet madalya, fes, nişan, kale tüfeği, piştov, kalkan, berat, Osmanlıca metinler ile birlikte yine aynı yüzyıllara ait Hristiyanlık inancında kutsal olarak atfedilen ve kiliseler içerisinde ibadetlerde kullanılan ikona, tablo, resimlerin de bulunduğu bin 25 adet eser/obje ele geçirildi. Aynı baskınlarda timsah, sülün, engerek tahniti ile ceylan postu, piton derisi, timsah eli ve trofesi, vaşak kafatası, aslan tırnağı, kurt dişi, timsah dişi, fil dişi gibi çeşitli hayvanlara ait uzuvlar ele geçirildi. Yine fildişinden imal edilen çeşitli boy ve ebatlarda obje, fildişi, caretta caretta, geyik boynuzu, balinadişi, bufalo boynuzundan imal edilmiş tespih olmak üzere toplam 6 bin 206 obje ele geçirildi.Ele geçirilen kültür varlıkları ve tarihi eserlerin, ilgili müzelere ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne teslim edileceği bildirildi. Operasyon sırasında yakalanan 15 şüphelinin 3’ü hakkında sevk edildikleri adli makamlarca adli kontrol hükümleri uygulanırken, 12’si hakkında ise yürütülen adli tahkikat işlemlerinin devam ettiği aktarıldı.