ASAYİŞ
Gaziantep’te 3 kardeşin öldüğü muhtarlık kavgasında sanığa 75 yıl ceza 06 Ocak 2026 Salı - 16:13:03 Gaziantep’te, biri muhtar adayı olan 3 kardeşin ölümüyle sonuçlanan muhtarlık kavgasına ilişkin dava, daha önce verilen kararlara yapılan itirazların kabul edilmesi üzerine yeniden görüldü. Tekrar görülen davada mahkeme heyeti, tutuklu sanık C.O.’ya 75 yıl hapis cezası verdi. Gaziantep 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülen davanın karar duruşması bugün yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanıklar C.O., M.Ç. ve M.O. ile tutuksuz sanıklar, maktul yakınları, maktul avukatları ve sanık avukatları katıldı. Diğer tutuklu sanık V.O. ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı. Duruşmada söz alan sanıklar, haklarındaki suçlamaları reddederek beraatlerini talep etti. Yeniden görülen davada mahkeme kararını açıkladı Mahkeme heyeti, sanık A.O., A.O., C.O. ve I.E.O. hakkında bazı suçlardan beraat kararı verirken, C.O., maktullere yönelik öldürme suçundan 3 kez 25 yıl olmak üzere toplam 75 yıl hapis cezasına çarptırıldı. C.O., V.O., C.O., ve M.Ç.’ye kasten öldürmek suçundan 30’ar yıl, M.O.’ya 3 kez 6 yıl 8 ay, A.O. ve I.E.O.’ya 6 yıl 8 ay hapis cezası verildi. V.O., C.O., C.O., ve M.O. hakkında tehdit dosyası düşerken, M.Ç. için kasten yaralama suçundan ceza verilmesine yer olmadığına hükmedildi. Olayın geçmişi Gaziantep’in Şehitkamil ilçesi kırsal Köksalan Mahallesi’nde 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimleri sırasında yaşanan silahlı kavgada muhtar adayı Süleyman Kaplan ile kardeşleri Eyüp ve Adem Kaplan hayatını kaybetmiş, 6 kişi ise yaralanmıştı. Olayın ardından açılan davada cinayet zanlılarından C.O. 3 kez müebbet hapis cezası ve M.Ç. ise 1 kez müebbet hapis cezasına çarptırılmış, tutuksuz yargılanan C.O., M.Ç., V.O. ve M.O. ise tutuklanmıştı. Üst mahkeme davayı bozdu Biri muhtar adayı 3 kardeşin ölümüyle sonuçlanan muhtarlık kavgası cinayetleri ile ilgili verilen kararlara itiraz edildi. Yapılan itirazın ardından üst mahkeme aynı avukatın birden fazla kişiyi savunması, bazı sanıklara verilen cezaların yetersiz bulunması ve gerekli indirimlerin yapılmaması nedeniyle kararı bozarak davanın yeniden görülmesine karar vermişti.
06 Ocak 2026 Salı - 16:03 Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey’e saldırmak isteyen kişi eski CHP meclis üyesi Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e fiziki saldırı girişiminde bulunan Recep B. isimli şahsın eski bir CHP meclis üyesi olduğu ortaya çıktı. Polis tarafından gözaltına alınan şahıs emniyete götürüldü. Başkan Burada programı kapsamında Yıldırım’da vatandaşlarla buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, başkanlık karavanı önünde konuşma yaptığı esnada Recep B. isimli şahıs saldırı girişiminde bulundu. Başkanın korumaları, zabıtalar ve bölgedeki resmi ekipler şahsı etkisiz hale getirdiler Recep B. emniyet müdürlüğüne götürüldü. Saldırı girişiminin şahsi bir meseledan kaynaklandığı düşünülüyor Olay sonrası açıklama yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, saldırıyı Yıldırım ilçesi ve buradaki mahalle sakinlerine kesinlikle mal etmediklerini ifade ederek, "Bunun şahsi bir olay olduğunu düşünüyorum. Biz halkımızı kucaklamaya, Bursalılar ile buluşmaya, onların dertleriyle dertlenmeye, sokakta olmaya devam edeceğiz" dedi. Bu arada olayın şahsi bir meseleden, bir iş başvurusunun olumsuz neticelenmesinden kaynaklanmış olabileceği düşünülüyor. Öte yandan şahsın 2019 yılında dönemin CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na da Yıldırım ziyaretinde mikrofon fırlattığı, toplantıda kavga çıktığı öğrenildi
Cinsel saldırı sanığına iyi hal indirimi
21 Aralık 2025 Pazar - 12:48 Cinsel saldırı sanığına iyi hal indirimi Adana’da yüzde 70 zihinsel engelli akrabası 19 yaşındaki kıza cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanan 42 yaşındaki M.T.’ye verilen 18 yıl hapis cezası iyi hali nedeniyle 15 yıla indirildi. Engelli kızın avukatları, sanığa yapılan iyi hal indirimine tepki gösterip karara itiraz edeceklerini söyledi. Sarıçam ilçesine bağlı Baklalı Mahallesi’nde geçen yıl 5 Aralık’ta iddiaya göre, zihinsel engelli G.G.S.’yi (19), koyunları ahıra koyduğu sırada akrabası M.T. (42) kendisine el işareti yaparak zeytin bahçesine çağırdı. Yanına gelen genç kıza kıyafetlerini çıkarmasını söyleyen M.T., genç kızın bu isteğini reddetmesi üzerine "Seni burada öldürürüm" diye tehdit etti. Korkan genç kızın kıyafetlerini çıkarması üzerine M.T., kıza cinsel istismarda bulundu. Ardından kıyafetlerini giymesini söyleyip, eve gönderdi. Genç kızın durumu anlatması üzerine annesi T.S. polise giderek şikayetçi oldu. Polis ekiplerince yakalanıp tutuklanan M.T. hakkında ’kendisini savunamayacak durumda olan kişiye karşı nitelikli cinsel saldırı’ suçundan Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Davanın karar duruşması yapıldı. Sanık M.T. son savunmasında, kalp ve şeker hastası olduğunu öne sürerek "Bana iftira atıyorlar. Ben hiçbir şey yapmadım" dedi. Sanık daha önceki savunmasında da aleyhe olan hususları kabul etmediğini söylemiş, iddia edilen olay saatlerinde kendisinin uyuduğunu söyleyerek, "Ben uyuyordum. Eşim gelip beni kaldırdı ve sonra karakola beraber gittik. Yapmadığım bir işten dolayı tutukluyum" diyerek tahliyesini istemişti. İyi hal uygulanarak cezası 15 yıla indirildi Mahkeme heyeti tutuklu sanık M.T.’ye önce 18 yıl hapis cezası verdi. Heyet daha sonra sanığın duruşmadaki iyi hali nedeniyle cezasını 15 yıla indirip, tutukluluk halinin devamına karar verdi. Karar sonrası açıklama yapan engelli kızın avukatları, cinsel saldırı zanlısına iyi hal indirimi uygulanmasına tepki gösterip karara itiraz edeceklerini söyledi.