ASAYİŞ
’Dur’ ihtarına uymayan sürücü yaya olarak da kaçamadı: 450 bin TL ceza yazıldı 08 Nisan 2026 Çarşamba - 23:24:34 Kayseri’nin Kocasinan ilçesinden polisin ‘dur’ ihtarına uymayan sürücü araçla sıkıştırıldıktan sonra yaya olarak kaçmaya çalıştı. Araçla kaçamayacağını anlayan şahıs, yaya olarak kaçmaya çalışırken kovalamaca sonucu yakalandı. Yapılan kontrollerde şahsın 3.27 promil alkollü olduğu belirlenerek, 450 bin TL idari para cezası yazıldı. Edinilen bilgiye göre, Yıldızevler Mahallesi 317. Sokak’ta polis ekiplerinin ’dur’ ihtarına uymayan K.A. yönetimindeki 46 FP 645 plakalı minibüs ile kaçmaya başladı. Niyazi Bahçecioğlu Caddesi üzerinde ekipler tarafından sıkıştırılan K.A. bu kez de minibüsten inerek, yaya olarak kaçmaya çalıştı. K.A. ekipler tarafından Yıldırım Beyazıt Mahallesi Arif Sokak’ta yakalandı. Yapılan kontrollerde K.A.’nın 3.27 promil alkollü olduğu belirlenerek, ’dur ihtarına uymama’, ikinci kez ’alkollü araç kullanma’, ’sürücü belgesine el konulduğu halde araç kullanma’ ve Trafik Kanunu’nun ilgili maddelerinden toplamda 450 bin TL idari para cezası yazıldı. Ehliyetine 3 ay önce ’alkollü araç kullanma’ suçundan el konulduğu öğrenilen K.A.’nın ehliyetini geri alma süresi 2 yıl daha uzadı. Öte yandan, minibüste 60 gün süreyle trafikten men edildi. K.A. hakkında ’trafiğin güvenliğini tehlikeye sokma’ suçundan adli işlem başlatıldı.
Babanın en ağır yükü: Kızı ve 5 torununun cenazesini gözyaşlarıyla teslim aldı
23 Mart 2026 Pazartesi - 17:56 Babanın en ağır yükü: Kızı ve 5 torununun cenazesini gözyaşlarıyla teslim aldı Antalya’nın Kepez ilçesinde sera işçilerinin kaldığı prefabrik yapıda çıkan yangında hayatını kaybeden 7 aylık hamile anne ile 5 çocuğunun cenazeleri, Antalya Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemlerin ardından yakınlarına teslim edildi. Cenazelerin alındığı sırada yangında yaşamını yitiren genç kadının babası gözyaşlarına boğuldu. Yangın, 20 Mart Cuma günü saat 02.00 sıralarında Kepez ilçesine bağlı Gaziler Mahallesi 310. Sokak’ta sera işçilerinin kaldığı prefabrik yapıda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, seraların bulunduğu alanda ikamet olarak kullanılan prefabrik yapıda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevleri fark eden komşuların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yaptığı ihbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Bu sırada çevredeki vatandaşlar da yangına kendi imkanlarıyla müdahale etmeye çalıştı. Ancak kısa sürede tüm yapıyı saran alevler nedeniyle müdahale yetersiz kaldı. Facia söndürme çalışmalarının ardından ortaya çıktı Yangında içeride bulunan yabancı uyruklu aileden 4 kişi, vatandaşların yardımıyla dışarı çıkarıldı. Olay yerine ulaşan Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri ise alevlerin hemen bitişikte bulunan diğer yapılara sıçramaması için yoğun çaba harcadı. Ekiplerin uzun uğraşları sonucu yangın sabahın ilk saatlerinde tamamen söndürüldü. Söndürme çalışmalarının ardından prefabrik yapıda aynı aileden 5’i çocuk 6 kişinin yaşamını yitirdiği belirlendi. Yangında 7 aylık hamile olduğu öğrenilen Leyle Elali (26) ile çocukları Muna Ahmed (9), Fatma Ahmed (8), Hayat Ahmed (7), Iman Ahmed (5) ve Mahmut Ahmed (4) hayatını kaybetti. Yangında dumandan etkilenen Şevvah Ahmed (29), Mahmut Ahmed (53), Ahmet Ahmed (2) ile işletme sahibi Rahman Genç ise, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. "Yarın bayram, erken yatın" Dumandan etkilenen baba ile oğlunun hastanedeki tedavilerinin sürdüğü öğrenilirken, babanın yangından önce çocuklarına, "Yarın bayram, erken yatın" dediği, kendisinin de erken saatlerde uyuduğu öğrenildi. Hayatını kaybeden anne ve 5 çocuğunun cenazeleri, olay yerindeki incelemelerin ardından Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Antalya Adli Tıp Kurumu’na getirilen 5 çocuk ile 7 aylık hamile annenin cenazeleri, işlemlerin tamamlanmasının ardından Leyla Elali’nin babası İsmail Ali, yakınları ve Zeytinlik Mahallesi Muhtarı Naime Aksu tarafından teslim alındı. Büyük üzüntünün yaşandığı morg önünde baba İsmail Ali’nin gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. Yangın faciasında yaşamını yitiren anne ve 5 çocuğun cenazelerinin defnedilmek üzere memleketleri Suriye’nin Münbiç kentine gönderileceği öğrenildi.
Şırnak’ta jandarmadan kaçakçılık operasyonu: 4 tutuklama
23 Mart 2026 Pazartesi - 17:42 Şırnak’ta jandarmadan kaçakçılık operasyonu: 4 tutuklama Şırnak İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince 16-22 Mart 2026 tarihleri arasında yürütülen çalışmalarda çok sayıda kaçak ürün ele geçirilirken, gözaltına alınan 4 kişi tutuklandı. Jandarma ekiplerinin il genelinde gerçekleştirdiği operasyonlarda kaçakçılık ve narkotik operasyonları düzenlendi. Beytüşşebap ilçesine bağlı Beşağaç köyünde göçmen kaçakçılığı operasyonu düzenlendi. Operasyonda 8 şüpheli gözaltına alınırken 19 Afgan uyruklu göçmen yakalandı. Düzenlenen operasyonlarda, 2 bin 282 adet sentetik ecza, 15 gram metamfetamin maddesi, 4 gram esrar maddesi, 26 adet cep telefonu, 21 bin 320 adet bandrolsüz sigara, 168 adet elektronik sigara ve likiti, 68 kilo nargile tütünü, 4 bin 124 adet muhtelif hırdavat malzemesi, bin 307 adet muhtelif tekstil malzemesi, 640 adet muhtelif kozmetik ve süs eşyası, 157 adet muhtelif gümrük kaçağı malzeme ele geçirildi. Ele geçirilen kaçak malzemelerin piyasa değerinin 13 milyon 35 bin 290 lira olduğu öğrenildi. Operasyonlarda 8 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler jandarma işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. 3’ü insan kaçakçılığı suçundan olmak üzere 4 şüpheli çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 4 şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldı.
Suçlulara bayram yok: Sakarya’da 122 şüpheli yakalandı, 17’si tutuklandı
23 Mart 2026 Pazartesi - 17:21 Suçlulara bayram yok: Sakarya’da 122 şüpheli yakalandı, 17’si tutuklandı Sakarya’da jandarma ekiplerince Ramazan Bayramı süresince yürüttüğü operasyonlarda çeşitli suçlardan aranan ile kaçakçılık ve uyuşturucuya yönelik yapılan operasyonlarda 122 şüpheliden 17’si tutuklanarak cezaevine gönderildi. Sakarya İl Jandarma Komutanlığı, "Suçlulara Bayram Yok" sloganıyla Ramazan Bayramı süresince vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak gayesiyle il genelinde güvenlik önlemleri aldı. Sorumluluk bölgelerinde 263 tim, 252 araç ve bin 329 personelin katılımıyla toplam bin 489 önleyici ve adli devriye gerçekleştirildi. Yapılan yol kontrolleri ve devriyeler çerçevesinde 24 bin 425 kişinin sorgusu yapılırken, ana arterler ve bağlantı yollarında trafik güvenliği için aralıksız uygulamalar gerçekleştirildi. Ayrıca umuma açık yerler, metruk alanlar ve risk analizine göre belirlenen bölgelerde denetimler yapıldı. Bayram süresince alkollü şekilde çevreye rahatsızlık veren 7 kişi hakkında idari işlem uygulanırken, 3 sürücüye alkollü araç kullanmaktan yasal işlem yapıldı. Trafik kural ihlali yapan 8 araç ve sürücü trafikten men edilirken, toplam 1 milyon 104 bin 965 TL idari para cezası kesildi. 122 şüpheli yakalandı, 17’si tutuklandı Operasyonlar neticesinde çeşitli suçlardan arandığı belirlenen 87 şüpheli yakalanırken, bunlardan 11’i tutuklanarak cezaevine teslim edildi. Kaçakçılık ve uyuşturucu suçlarına yönelik 32 operasyon icra edilirken, 35 şüpheli yakalandı ve 6’sı tutuklandı. Operasyonlarda ele geçirilen malzemeler arasında 29 gram kubar esrar, 2 gram metamfetamin, 198 gram bonzai, 4 gram A-M bonzai hammaddesi, 4.126 adet sentetik hap, 371.300 adet boş ve dolu makaron, 40 adet elektronik sigara, 30 adet elektronik sigara likidi, 2 tabanca, 2 av tüfeği, 2 tabanca şarjörü ve 5 tabanca fişeği yer aldı.