YEREL HABERLER - 18 Nisan 2012 Çarşamba 14:49

ŞİDDETLİ FIRTINADA AÇIK TRİBÜN DUVARI ÇÖKTÜ

A
A
A
ŞİDDETLİ FIRTINADA AÇIK TRİBÜN DUVARI ÇÖKTÜ

Nazilli`de hızı zaman zaman 80 ile 100 kilometreye ulaşan şiddetli fırtına Nazilli İlçe Stadı Açık Tribünün arkasında bulunan duvarı ve reklam panolarını yıktı.
Nazilli`de çeşitli noktalarında ağaçların ve uydu antenlerinin devrilmesine de neden olan şiddetli rüzgar, ilçe stadının açık tribününde hasara neden oldu. Sabahın erken saatlerinde meydana gelen olayda şiddetli rüzgarın panoları zorlaması ile duvarda çökme meydana geldi. Çökme sırasında demir panolar ve 1,5 metre yüksekliğindeki tuğlalar, stadın arkasında bulunan Aydoğdu mahallesi 366 sokak üzerindeki yola devrildi. Şans eseri çökme sırasında yoldan geçen araç veya yayanın olmaması sevindirirken, Nazilli Belediyesi Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü Ekipleri olay yerine gelerek temizleme çalışmalarına başladı. Yaklaşık 2 saat süren çalışmalar sırasında Açık tribünün arkasında bulunan duvarın yıkılma veya çökme yapabilecek noktaları da belirlenerek yıkıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Gaziantep’te 103 engelliye akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıtıldı Şahinbey Belediyesi, engelliler haftası nedeniyle 103 adet akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıtım yaptı. Şahinbey Belediyesi tarafından engelliler haftası dolayısıyla “Bir Gün Değil 365 gün Beraberiz” sloganıyla 103 adet akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıtım töreni yapıldı. “Engelli kardeşlerimizin yanındayız” Engellilerin her zaman yanında olduklarını söyleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Engelli olmayacağımızın hiçbir garantisi yok. Hepimiz engelli adayıyız ve engelli olabiliriz. Engelli kardeşlerimizin yanındayız. Gazoz kapağı, şişe kapağı gibi şeyler toplayın da size araç verelim demiyoruz. Bugün itibariyle toplam 3 bin 886 adet akülü ve manuel sandalyeyi engelli kardeşlerimize hiçbir talepte bulunmadan hediye ettik. Bunlar onların hakkı dedik. Güle güle kullansınlar” dedi. “Engelliler günlerinde değil her zaman bizimledir” Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu’nun her zaman yanlarında olduğunu belirten GÖRBİL Derneği Başkanı Mehmet Aysel, “Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, engelliler günlerinde değil her zaman bizimledir. Her ne zaman gelirseniz gelin hangi cihaza ihtiyacınız olursa size yardımcı olur. Engellinin her zaman yanında olan Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. “Bu araba sayesinde sürünmem bitti” Törende konuşan vatandaş Mehmet Karaoğlan, “Başkanımız 2010 yılında bana bu sandalyeyi hediye etti. Bu araba sayesinde sürünmem bitti. Buradaki herkesin buna benzer hikâyeleri var. Ben başkanımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Tören toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
Kütahya ZAFER’den Yeni Teknolojiler ile Katma Değerli Üretim Paneli ve Teknokent-Öğrenci Buluşması Zafer Kalkınma Ajansı (ZAFER) tarafından Manisa Ticaret ve Sanayi Odasında Yeni Teknolojiler ile Katma Değerli Üretim Paneli düzenlenecek, ayrıca Teknokent-Öğrenci buluşması gerçekleştirilecek. Zafer Kalkınma Ajansı (ZAFER) tarafından Manisa’da faaliyet gösteren firmaların yüksek teknolojiye dayalı çözüm bulmalarına ve endüstrinin değişik konularında kullanılan yeni teknolojileri tanımalarına katkı sağlamak amacıyla 16 Mayıs 2024 Perşembe günü saat 09.30-12.30 arasında Manisa Ticaret ve Sanayi Odasında Yeni Teknolojiler ile Katma Değerli Üretim Paneli düzenlenecek. Panelde sektörün önde gelen firmalarından Mia Teknoloji, SANLAB, Poligon Mühendislik, Flood Medya, infoTron ve +90 Digital Factory yetkilileri birer sunum yapacak. Zafer Kalkınma Ajansı, Manisa’da faaliyet gösteren ve firmalarını teknolojik bakımdan geliştirmek isteyen tüm işletmeleri etkinliğe davet etti. “ZAFER’den Teknokent - Öğrenci Buluşması” Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğünün koordinasyonunda Siber Vatan Programı çerçevesinde Zafer Kalkınma Ajansının (ZAFER) destekleriyle Manisa Celal Bayar Üniversitesi öğrencilerine, Beyaz Şapkalı Hacker (C.E.H), Sızma Testi, Zararlı Yazılım Analizi, Tersine Mühendislik ve Web Güvenliği Eğitimi veriliyor. Eğitimlerini tamamlayan öğrencilerin bölgedeki Teknokentlerde yer alan firma temsilcileri ile 16 Mayıs 2024 Perşembe günü saat 14.00’te Manisa Celal Bayar Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesinde buluşacağı bir etkinlik düzenlenecek. Birebir görüşmelerin yapılacağı etkinlikte, öğrencilerin siber güvenlikle ilgili iş dünyasını tanıması, ilerleyen dönemlerde bu alanda çalışan firmalarda istihdam edilmesine katkı sağlanması öngörülüyor. Etkinliğe Teknokent dışında siber güvenlik ve benzeri konularda çalışan firmalar da davet edilebilecek.